Oldala 8 of 27 ElsõElsõ ... 67891018 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 71 to 80 of 268

Topic: COVID-19 napló

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 30
    Given: 66

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    Szerencsere nem, 89%-kal kevesbe fertoznek a Pfizer/BoNTech-kel oltottak (gondolom a tobbi oltoanyagnal is hasonlo, de azokra nem talaltam adatot).

"Mennyi szervátültetéses miatt mennyi olyant kéne beoltani aki nem bízik ebben az oltásban és fél a késõbbi mellékhatása miatt? Miért van több joga az elõbbinek?"

Mert a tarsadalom ugy dontott, hogy bizonyos embereknek ad elojogokat: ingyen feher botot a vakoknak; vagy ingyen etelt, amig szivinfartussal kezelik a korhazban.

Bel
    Igen, de ezzel nem erõltetnek a többségre egy olyan dolgot amivel esetleg károsítják az egészségét.

Egyébként az összevissza, egymásnak ellentmondó kormányzati kommunikáció, a politika által befolyásolt szakértõk nem segítik hogy az emberek megbízható, igaz információkhoz jussanak.
    Ezek után nem csoda hogy kételkedve fogadunk minden hírt. Egyébként nem hallottam ezt még, de jó hír ha tényleg így van.

Már nem követem nagyon a koronás témát, már elegem van belõle.
    Csak szomorú hogy emberek fordulnak egymás ellen emiatt
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Mit képzelsz? Nem Te döntöd el, hogy mi vagy!

Nem tudtad, hogy ha nem regisztrálsz a covid elleni oltásra, akkor visszavonhatatlanul oltásellenes vagy? Sõt: regisztráció ellenes! Ha nem regisztrálsz a covid elleni oltásra, akkor biztosan nem regisztrálsz sehova sem.

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 466
    Given: 833

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    Szerintem amikor lesz eleg vakcina, es ezert keves covid eset lesz, akkor indokolt lesz kontakt-kutatast vegezni, es ilyen esetben gondatlansagbol okozott emberoles buntette miatt par ev foghazat kiosztani.
    Sokkal indokoltabb, mint 2 masodperc oda nem figyelesert adni ugyanezt a soforoknek; marpedig aki autoval ol, azok altalaban kapnak par evet.
    A jogi részét külön hozzászólásban. Mulasztásos emberölésrõl nyilván akkor beszélhetünk, ha valamilyen jogi kötelezettséget nem büntetõjogi (hanem pl. polgári jogi) jogszabály ír elõ az elkövetõ számára, és õ azt elmulasztja. A kötelezõ és önkéntes oltások rendszere világosan elkülönül, azt jogszabályok rendezik (csecsemõknek mi kötelezõ, adott országba utazás elõtt, adott munkakörben mi kötelezõ, stb.). Vagyis, ha a covid elleni oltás jogilag nem kötelezõ, akkor szóba nem jön semmiféle "emberölés". De gondolom, hogy ezzel mindenki tisztában van. Ezért nem értem, hogy mi szükség van itt a fórumon is a hergelésre.

Bár való igaz, hogy a Kúria 2013-ban BJE-t adott ki arról, hogy "az elkövetõ és a sértett között fennálló kapcsolatra tekintettel erkölcsi alapon nyugvó kötelezettség" elmulasztása is emberölést valósíthat meg, de a Kúriának az a hobbija, hogy a logikától és a törvényszövegtõl eltérõen értelmezi a büntetõjogot. Az ún. nyitott törvényi tényállásoknál (pl. emberölés) - ahogyan Belovics Ervin írja -, a kiindulási alapot a jogszabály által elõírt, speciális jogi kötelezettség kell, hogy jelentse.

Egyetértek vele, mert ellenkezõ esetben a nyitott törvényi tényállásokat a végtelenségig lehetne tágítani. És ahogyan az látható, akadnának is, akik tágítanák õket, ami pedig súlyos visszaélésekre adna lehetõséget.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ja, és még egy gondolat, amit elfelejtettem leírni.

Anno elkaptam egy influenzát, vagy ilyesmit. Lehetett volna covid is. Huszonéves voltam. Elmentem orvoshoz, mert magasabb láz jelentkezett. Kaptam Augmentin antibiotikumot. El is múlt a betegség, tehát ezzel nem volt probléma. A betegség elmúlása után viszont egy-két nappal hasmenés kezdõdött. Ez elsúlyosbodott 40 fölötti lázig, stb., 2 hét hasmenés. Huszonévesen kórházban kötöttem ki, pelenkában, infúzión. Clostridium okozta vékony- és vastagbélgyulladás volt ha jól emlékszem, és mellé összeszedtem egy szalmonellát is.

Azt mondta az orvos, hogy valószínûleg az antibiotikum okozta. A fõorvos elmesélte, hogy anno alig fordult elõ ilyen eset, manapság pedig valamiért gyakori jelenség, hogy antibiotikumtól kerülnek be kórházba az emberek. Ezért õ már ott tart, hogy orvosként is azt kell mondania: ha influenza stb. van, és nincs magas láz, akkor inkább ne menjünk el orvoshoz, mert nagyobb bajt csinálhatunk magunknak... Mondta ezt tehát egy osztályvezetõ fõorvos - aki egyébként a kórházban aztán egy-két nap alatt meggyógyított a megfelelõ gyógyszer kiválasztásával.

Úgyhogy, aksurv és bel, köszönöm a tanácsokat, de nekem ez egy keserû tapasztalat volt, és majd eldöntöm, hogy harminc x évesen mikor veszek be gyógyszert, és mi ellen kérek oltást. Ezen pedig nem változtat a legyilkosozás és aljas férgezés. De azért örülök, hogy nem vagytok állami döntéshozói poszton.

Egyébként úgy hallom, hogy vannak ígéretes kezelési módszerek a covidra, mint pl. a hidroxi-klorokin, vagy az intravénásan adott C-vitamin. Tehát nem egy kezelhetetlen, halálos betegségrõl van szó, mint pl. a gyermekbénulás vagy a himlõ, amiknél tényleg csak az oltás jöhet szóba. Így nem igazán értem, hogy miért ennyire sürgõs a vakcina. A média és a politika persze kussol mind a megelõzés, mind a kezelés lehetõségeirõl, csak a fospropellert menetik: "oltás, oltás, oltás".

Senior Member aksurv's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 1

0 Not allowed!
    Ja, és még egy gondolat, amit elfelejtettem leírni.

Anno elkaptam egy influenzát, vagy ilyesmit. Lehetett volna covid is. Huszonéves voltam. Elmentem orvoshoz, mert magasabb láz jelentkezett. Kaptam Augmentin antibiotikumot. El is múlt a betegség, tehát ezzel nem volt probléma. A betegség elmúlása után viszont egy-két nappal hasmenés kezdõdött. Ez elsúlyosbodott 40 fölötti lázig, stb., 2 hét hasmenés. Huszonévesen kórházban kötöttem ki, pelenkában, infúzión. Clostridium okozta vékony- és vastagbélgyulladás volt ha jól emlékszem, és mellé összeszedtem egy szalmonellát is.

Azt mondta az orvos, hogy valószínûleg az antibiotikum okozta. A fõorvos elmesélte, hogy anno alig fordult elõ ilyen eset, manapság pedig valamiért gyakori jelenség, hogy antibiotikumtól kerülnek be kórházba az emberek. Ezért õ már ott tart, hogy orvosként is azt kell mondania: ha influenza stb. van, és nincs magas láz, akkor inkább ne menjünk el orvoshoz, mert nagyobb bajt csinálhatunk magunknak... Mondta ezt tehát egy osztályvezetõ fõorvos - aki egyébként a kórházban aztán egy-két nap alatt meggyógyított a megfelelõ gyógyszer kiválasztásával.

Úgyhogy, aksurv és bel, köszönöm a tanácsokat, de nekem ez egy keserû tapasztalat volt, és majd eldöntöm, hogy harminc x évesen mikor veszek be gyógyszert, és mi ellen kérek oltást. Ezen pedig nem változtat a legyilkosozás és aljas férgezés. De azért örülök, hogy nem vagytok állami döntéshozói poszton.

Egyébként úgy hallom, hogy vannak ígéretes kezelési módszerek a covidra, mint pl. a hidroxi-klorokin, vagy az intravénásan adott C-vitamin. Tehát nem egy kezelhetetlen, halálos betegségrõl van szó, mint pl. a gyermekbénulás vagy a himlõ, amiknél tényleg csak az oltás jöhet szóba. Így nem igazán értem, hogy miért ennyire sürgõs a vakcina. A média és a politika persze kussol mind a megelõzés, mind a kezelés lehetõségeirõl, csak a fospropellert menetik: "oltás, oltás, oltás".
    Ami történt veled az egy teljes átlagos kórkép.
    Az antibiotikum kinyifantotta a belmikroflorat es valami esetleg rosszul hõkezelt kajával sikerült benyalnod egy patogen belgyulladast okozó törzset. Nem játék, szerencséd volt.
    Ami probléma, hogy nem csak antibiotikum kezelés után lehet ilyen belgyulladast kapni.
    Influenzat bármikor össze lehet szedni es annak siman lehet egy komoly tüdõgyulladás megint a vége es akkor nincs mese kell az antibiotikum.
    Ha ez az esemény most történt volna meg, akkor nagy eséllyel nem úsztad volna meg.
    Eleg durva kombináció egy influenza covid kettõs fertõzés.
    Az viszont szerencse hogy mûködik az influenza ellen is a covid intézkedések.
    Pl. ez is bele zavar az évek közötti összehasonlitasba, mert bár covid öl az influenza jóval kevésbé képes, mert az intézkedések azt is megfogjak szemben az elõzõ évekkel.
    En mindenesetre kapasbol influenza elleni oltassal indítottam a flu szezont pont a kettõs fertõzés elkerülése miatt.
    Az egyébként jó általad is leirt egészség megõrzõ dolgok mellett.
    Semmi ne garantálja hogy ez elég, de ugy gondolom kötelesség megtenni azt amit megtehetunk másokért es magunkért is.
    Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem tudom. A doki akkoriban éppen azon csodálkozott, hogy ez régen mennyire ritka volt, most meg rendszeresen ezzel kerülnek be hozzájuk az emberek.

Igen, az antibiotikumra õ is így mondta, hogy ha magas láz is van, akkor sajnos menni kell a háziorvoshoz, de egyébként valószínûleg jobb, ha megpróbáljuk elkerülni (mármint enyhébb tünetek esetén).

Úgy tudom, hogy az influenza még jelen állás szerint is háromszor fertõzõbb, mint a covid. Mert az influenza évente nagy átlagban az emberiség 5 százalékát szokta megfertõzni, a covid pedig lassan másfél év alatt valami 1,7 százaléknál tart. Az influenzajárvány most világszerte elmaradt, errõl Szlávik is beszélt. De nem hiszem, hogy ehhez a covid elleni intézkedéseknek lenne köze.

Egyrészt az USA-ban már régóta nyitva van 17 állam, és kötelezõ maszkozás sincs. A covid átlagos lappangási ideje eltelt, és nem növekedtek az esetszámok. TMIB is posztolt már errõl. Szerintetek hullahegyeknek kellene lennie, és valamiért nincsenek a 17 állam egyikében sem. Vagyis a maszk, két méter távolságtartás, kézfertõtlenítés sok valós funkcióval nem bír. Gondolom azért, mert a fõ terjedés aeroszol, annak meg tökmindegy, hogy két méterre vagy-e valakitõl, vagy megfogod-e a kilincset. Illetve egy átlagos szabványmaszkon is könnyen bejut, gondolom. És ezért a nyitott országokban nagyjából ugyanúgy terjed a covid, mint a zártakban. Mostanra egyébként Orbán is elkezdte ezt mondogatni, persze õ csak az oltáspropeller miatt.

Másrészt, ha egy járvány a korlátozások alatt is "tombol", akkor ugyanazon korlátozások mellett egy hasonló jellegû, de háromszor fertõzõbb járványnak, vagyis az influenzának nem tombolnia, hanem aratnia kellene.

Egyébként semmit sem tudunk az influenza-covid kettõs fertõzésrõl, mert ugye elmaradt az influenza. Önmagában a covidról sem tudnak semmit, nem ám még a kettõrõl együtt. Úgyhogy ez megint csak a fölösleges riogatás része a dolognak, és további oltások tukmálása.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Most megnéztem a kormányrendeletet. Az tényleg nem zavar senkit, hogy 4 és 6 hónapos védettségi igazolványt adnak a gyógyultaknak? Amikor 108 millió fertõzésbõl (februári adat) világszerte alig-alig fordult elõ olyan, hogy valaki kétszer kapta volna el? Azt írod aksurv, hogy a nagy mintán végzett oltás többet ér, mint a vakcina tesztelése. De ez csak az oltásra igaz? Az nem számít, hogy nagy mintában másfél év alatt világszerte nem nagyon fordult elõ újrafertõzõdés, még az ezerféle mutáció mellett sem?

Gondolom, hogy ez azért nem számít, mert akkor ki kellene mondani, hogy a gyógyult tömegeknek - nagyjából 4 millió 130 ezer magyarnak - nem indokolt az oltás. Csak azt nem értem, hogy ez miért fáj. Inkább örülnétek neki! Én nagyon megörültem, amikor hallottam.

És az sem zavar senkit, hogy amíg a gyógyultaknak 4 illetve 6 hónapra adnak igazolványt, addig az oltásnál az igazolványnak nincs érvényességi ideje? Könyörgöm, hát ez egy ordas nagy kabaré. A kormány elismeri, hogy nem tudják, meddig ad védettséget az oltás, de alapvetõen 6 hónappal számolnak. Egyrészt: látva a tempót, és az oltóanyagok mennyiségét, tényleg elhiszitek, hogy majd félévente újra tudnák oltani a lakosságot? Vicc. Másrészt: ha az oltásra 6 hónapos védettséget számolnak, akkor értelmezhetetlen, hogy nem írnak érvényességi idõt az igazolványra, miközben a gyógyultaknak 4 ill. 6 hónapos igazolványt adnak, és utána egy lehetõséget hagynak nekik is a határozatlan idejû igazolványra: az oltást.

Az influenza elleni oltás is szóba került, aksurv szerint az is kötelesség magunk és mások iránt. Azt én egyszer adattam be, még 2009-ben. Akkor beadattam a H1N1 ellenit is, és ha már ott voltam, kértem a sima influenza ellenit is. Nem kaptam el egyiket sem. De tudtommal 2009 elõtt, és 2009 után sem nagyon kaptam el egyiket se, szóval különösebb változást nem láttam. Így nem gondolom, hogy az én korosztályomban, ha alapvetõen egészséges az ember és erõs az immunrendszere, meg odafigyel magára, akkor valamiféle "kötelezettség" lenne az éves influenza elleni oltás. Mindenesetre érdekes lehet így hozzáállni az oltásokhoz, és még másokkal is közölni, hogy ez az õ "kötelességük".

Viszont az jutott eszembe, hogy ha valaki évtizedszámra nem kapja el az influenzát, ami hasonló a covidhoz és háromszor nagyobb eséllyel fertõz, akkor valószínûleg nem fogja elkapni a covidot sem. Ez megint egy jó hír!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az oltás még egy szemszögbõl, én nem értek hozzá, de több orvos és kutató is mondta, hogy járvány közepén kezdeni az oltásokat nem jó dolog:
    https://www.veed.io/download/07c17df...0-942389049be5

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 55
    Given: 140

0 Not allowed!
    Úgy tudom, hogy az influenza még jelen állás szerint is háromszor fertõzõbb, mint a covid. Mert az influenza évente nagy átlagban az emberiség 5 százalékát szokta megfertõzni, a covid pedig lassan másfél év alatt valami 1,7 százaléknál tart.
    Szia,

Magyarorszagon a koronavirus.gov.hu szerint 679 413 fo beazonositott koronavirus fertozott van. Tehat ha igazad van, es 1.7 szazalek kapta el, akkor kb 40 millio fo Magyarorszag lakossaga. :-)

Es a fenti 679413 fo, az konkretan es tesztelten covid fertozott, nem olyan ember, aki covid-szeru panaszokkal jelentkezik.

Tehat ha pl. azt nezzuk, hogy az utolso heten 62265 tesztelt igazolt uj COVID fertozott van, akkor ezzel azt kell osszehasonlitani, hogy 1 het alatt hany tesztel igazolt uj influenza fertozott van. Most hirtelen 2015. februar 9-15 kozotti adatot talaltam, e szerint azon a heten 126 tesztelt igazolt uj influenza fertozott volt (direkt azert ezt valasztottam, mert a 12. heten csak 14 tesztelt igazolt uj influenza fertozott volt).

Szoval nekem ez nagyon ugy tunik, hogy jarvanyugyi intezkedes mellett 494-szer tobb igazolt fertozott van covidbol, mint amennyi intezkedes nelkul volt influenzaval.

Bel

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló aksurv Hozzászólás megtekintése
    Azért mert aki nem oltatja magát de a nyájimmunitasban remenykedik az egy aljas gyáva féreg.
    Amíg nem kötelezõ, addig joguk van hozzá. Ezt a jogot nem lehet elvitatni tõlük. Különben is, a saját egészségüket teszik kockára. Amit ez ellen lehet tenni, az oltás elfogadása, nem pedig az elutasítók "üldözése". szvsz.