Oldala 10 of 27 ElsõElsõ ... 8910111220 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 91 to 100 of 268

Topic: COVID-19 napló

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 466
    Given: 833

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Ha már COVID-19 napló a topic címe, leírom: a héten én is megkaptam az elsõ szurit. A ruszkit.
    50 év alatti vagyok, nincs krónikus betegségem. A Szt. László kórházban, félóra alatt lement a procedúra, flottul meg volt szervezve minden.
    És nem töprengtél el azon, hogy az igazolványodon nincs érvényességi idõ, a gyógyultak pedig 4, illetve 6 hónapra kapnak védettségi igazolványt? Aztán a 4, illetve 6 hónap leteltével õk is másodrendû állampolgárokká válnak. És bár felgyógyultak a covidból, onnantól egyetlen lehetõségük van a határozatlan idejû igazolványra: az oltás. Ez így rendben van és logikus, igaz? Teljesen úgy tûnik belõle, hogy az oltás az egészségünk érdekében van.
    Last edited by P. Dude; 04-03-2021 at 02:20 PM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    És nem töprengtél el azon, hogy az igazolványodon nincs érvényességi idõ, a gyógyultak pedig 4, illetve 6 hónapra kapnak védettségi igazolványt, aztán õket is terelik oltani? Ez így rendben van és logikus, igaz?
    Én nem a igazolványért kértem az oltást. Tisztában vagyok vele, hogy a védõoltás hatása átmeneti. Még nem látjuk, hogy mi lesz ezután, de ha látni akarom, meg kell élni. Ha tudnám biztosan, hogy oltás nélkül is simán átvészelem a covidot, akkor nem szurkáltatom magam csak azért, hogy javítsam OV statisztikáját. Influenza ellen sem oltattam magam, párszor elkaptam már életem során, 99%, hogy a következõt is túlélem szövõdmények nélkül.
    És Te azon eltöprengtél, hogy mi lenne a két 14 éven aluli gyerekemmel, ha a vírus velem és a párommal is végezne? Felelõsséggel tartozom nekik.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kicsit olvasgattam. Valóban: az USA egyharmada nyitva. De nem március közepe óta, ahogy én gondoltam. A nyitások februárban, illetve korábban kezdõdtek:

"Február 8-án Iowa megszüntette a maszkkényszert, és néhány egyéb korlátozást.
    Február 12-én Montana kormányzója megszüntette a maszk-kényszert.
    Február 22-én Észak-Dakota kongresszusa egy lépéssel továbbment, és törvényben nyilvánította illegálissá a maszk-kényszert.
    Példáját március 2-án követték a Texas és Mississippi szövetségi államok.
    Wyoming szövetségi állam március 9-én vetett véget a maszkabálnak. (Az itt föl nem sorolt államokban már régebb óta nincs maszk-kényszer.)
    Így 17-re emelkedett a lezárásokat megszüntetõ államok száma."

(TMIB javíts ki, ha valami nem stimmel az idézetben!)

A zöld területeken szüntették meg, vagy csökkentették minimálisra a korlátozásokat:

usa-2.png

Die-Bundesstaaten.jpg

A legkésõbbi államban, Wyomingban március 9-én nyitottak, vagyis már ott is eltelt majdnem egy hónap.

"A vírus lappangási ideje - azaz a megfertõzõdés és a tünetek jelentkezése közötti idõ - 2-14 nap között változhat, de jellemzõen 5-6 nap." (Webbeteg). Vagyis már a maximális 2 hét lappangási idõ is többszörösen/sokszorosan eltelt mind a 17 államban a nyitás óta. És nem emelkedtek az esetszámok, nem "teltek meg a kórházak", nem viszik targoncával a hullákat külön hûtõkamrákba.

Az, hogy a magyar sajtó hónapok óta stabilan hallgat, minden szónál többet jelent. Ahogyan az is, hogy itt a fórumon sem foglalkozik senki a dologgal.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én nem a igazolványért kértem az oltást. Tisztában vagyok vele, hogy a védõoltás hatása átmeneti. Még nem látjuk, hogy mi lesz ezután, de ha látni akarom, meg kell élni. Ha tudnám biztosan, hogy oltás nélkül is simán átvészelem a covidot, akkor nem szurkáltatom magam csak azért, hogy javítsam OV statisztikáját. Influenza ellen sem oltattam magam, párszor elkaptam már életem során, 99%, hogy a következõt is túlélem szövõdmények nélkül.
    És Te azon eltöprengtél, hogy mi lenne a két 14 éven aluli gyerekemmel, ha a vírus velem és a párommal is végezne? Felelõsséggel tartozom nekik.
    Nem kérdõjeleztem meg, hogy a legjobb tudásod és lelkiismereted szerint hoztál döntést. Jókat szoktál írni, mindig olvasom, és gyakran tanulok belõle.

Egy logikai ellentmondásra mutattam rá, amivel 4 illetve 6 hónap eltelte után még a gyógyultakat is "másodrendû állampolgárrá" minõsítik, és tulajdonképpen kényszerítik az oltásra. Miközben ugyebár az újrafertõzõdés az eddigi adatok szerint nagyon ritka. Az ilyen eljárásoknál enyhén szólva gyanakodni kezdek. Témától függetlenül! Tehát akár a coviddal kapcsolatban jár el így a kormányzat/média, akár valami más dologgal kapcsolatban. Ez így, ebben a formában egy rossz kabaré, és nagyon kilóg már az a lóláb.

Ahogyan az USA egyharmadának a hónapok óta tartó nyitásánál is.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Egy logikai ellentmondásra mutattam rá, amivel 4 illetve 6 hónap eltelte után még a gyógyultakat is "másodrendû állampolgárrá" minõsítik, és tulajdonképpen kényszerítik az oltásra. Miközben ugyebár az újrafertõzõdés az eddigi adatok szerint nagyon ritka.
    Ez a kényszerítés az oltásellenesek szövege. Én úgy gondolom, hogy ezt nem a kormány fogja eldönteni, hogy ki legyen beoltva. Eddig is azt mondták, hogy nem lesz kötelezõ, hanem önkéntes. Nyilvánvalóan azért nem, mert attól tartanak, hogy túl nagy ellenállásba ütközne. A társadalom fogja eldönteni, hogyan kezeli a helyzetet. Ha mindenkinek elege van OV-bõl akkor az a jövõ évi választáson bukik. Ha az emberek elvárják a munkaadóktól, rendezvényszervezõktõl, vendéglátósoktól, hogy a munkahelyen, koncerten, hotelben legyen feltétel az igazolvány, akkor a felsoroltak szükségszerûen alkalmazni fogják, mert ez a gazdasági érdekük. Az idõ elõrehaladtával szép lassan kiderül majd, hogy mennyire hatásos a vakcina, meddig nyújt védettséget, mennyibe fog fájni, ha az állam nem fizetni, mennyire szelídül, vagy durvul a járvány az újabb mutációk révén, van-e értelme az igazolványnak, vagy további korlátozásoknak, stb.

Ahogyan az USA egyharmadának a hónapok óta tartó nyitásánál is.
    Még korai errõl nyilatkozni. Vannak olyan vélemények, hogy baj lesz belõle. Meglátjuk.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez a kényszerítés az oltásellenesek szövege.
    Már megint "az oltásellenesek". Ha egy olyan embertõl, aki felgyógyult a covidból, és nagy valószínûséggel számíthat rá, hogy nem kapja el újra, megtagadják a védettségének az állami elismerését, és azt 4 ill. 6 hónap eltelte után teljesen önkényesen oltáshoz kötik, akkor az egy diktatórikus eljárás. Nincs mit ragozni rajta.

Még korai errõl nyilatkozni. Vannak olyan vélemények, hogy baj lesz belõle. Meglátjuk.
    A covid lappangási ideje maximum két hét. A legkésõbb nyitó államban, Wyomingben egy hónap telt el. A "korai errõl nyilatkozni", az a "covidkommunisták szövege".

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    Szerencsere nem, 89%-kal kevesbe fertoznek a Pfizer/BoNTech-kel oltottak (gondolom a tobbi oltoanyagnal is hasonlo, de azokra nem talaltam adatot).
    Mai interjú a Széchenyi-díjas Erdei Anna immunológussal, az MTA fõtitkárhelyettesével. "Az ELTE Immunológiai Tanszékének oktatója, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a két intézmény közös Immunológiai Kutatócsoportjának vezetõje."

Idézet:

"Ma már tudjuk, hogy aki be van oltva, az nem betegszik meg súlyosan, mégis szaporodhat benne a vírus. Csak nehéz belátni, hogy miért.

A most elérhetõ védõoltásokkal a szervezetünk – így a leginkább veszélyeztetett tüdõ – védelmet szerez, és nem betegszünk meg, de ez a külvilággal közvetlenül érintkezõ felsõ légutak nyálkahártyával borított felületére nem terjed ki. A koronavírus pedig a szájon és orron át bejutva fertõz, így a „fertõzés kapujának” a védelmét más típusú, jelenleg fejlesztés alatt álló vakcinák biztosíthatják majd, amelyeket várhatóan spray formájában kell alkalmazni."

Szóval akit beoltottak, egyelõre az is egész nyugodtan maradjon otthon, mielõtt szervátültetetteket ölne meg.

Meg ennyit a 2,5 millió oltáshoz kötött "nyitásról", meg a "nyájimmunitásról". (Bár birkák vannak, az tény.)
    Last edited by P. Dude; 04-03-2021 at 05:56 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ha már COVID-19 napló a topic címe, leírom: a héten én is megkaptam az elsõ szurit. A ruszkit.
    50 év alatti vagyok, nincs krónikus betegségem. A Szt. László kórházban, félóra alatt lement a procedúra, flottul meg volt szervezve minden.
    Amúgy - persze csak ha publikus - hogyan oltottak be ilyen korán 50 év alatt, kockázati csoportba tartozás nélkül? Vagy iskolai/egészségügyi dolgozó vagy? Anyám 66 éves, magas vérnyomás, az elsõk között regisztrált, de még nem oltották. Apám ugyanaz a korosztály, ízületekkel vannak nehézségei, szintén nem oltották. És nem Bivalybasznádról van szó, ahol nem lenne kapacitás oltani.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hogy érted ezt? TE NEM GÁZPISZTOLLYAL JÁRSZ BEVÁSÁROLNI? Akkor minek költöttél rá annyi pénzt?

Én már egy éve azzal járok...
    Mivel járványhelyzet van, szerintem értelemszerû, hogy ha lejár a mûszaki tanúsítvány, akkor minél elõbb csináltassuk meg, akár viseljük rendszeresen a pisztolyt, akár nem.

Egyrészt mert a járványhelyzetben vagy nyitva van a hivatal, vagy nincs. Ha nyitva is van, nehezebb, idõigényesebb, bonyolultabb lehet az ügyintézés. Fõleg, ha nem pesti az ember, és a hivatal éppen nem fogad magánszemély ügyfelet, és akkor fegyverbolttal tudod csak intéztetni. Szóval az a biztos, ha minél elõbb megcsináltatjuk.

Másrészt a járványhelyzet miatt alakulhat úgy a közbiztonság, hogy akkor is viselned kell, ha addig esetleg nem láttad indokoltnak a rendszeres viselést.

Szóval ilyen helyzetben szerintem mindenkinek javasolt lenne az érvényes mûszaki tanúsítvány. Igazából én csak munkába szoktam menni, mostanában oda is csak hetente pár napot. Az 10 perc biciklivel. De igazad van, valószínûleg már indokolt munkába is újra magammal vinnem.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 30
    Given: 66

0 Not allowed!
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"