A videóban a dobozon megadott info: RUNTIME:140HRS
Ez a fényforrás élettartama?
Bocs, de sorban olvasom a hozzászólásokat és utólag kaptam magyarázatot a kérdésre...
ECO üzemmódban 140 óra a viágítási idõ.
Printable View
Ennyi ideig tud világítani maximum, egy 100%-os nagy kapacitású akkuról minimális fényerõn.
ez is nagyon jól el van készítve https://www.youtube.com/watch?v=xYuKM3oTU5A:thumbup
Bátorítok mindenkit az ebay-os vásárlásra.
Biztonságos fizetés, garantált pénzvisszafizetés, ha a cucc eltûnik út közben, stb...És fele, harmad áron, mint az itthoni web-boltokban. Én több web-áruházat megkerestem a quixafe és a mafelsz nevében, hogy legyenek partnereink. Finoman elhajtottak. Gondoltam, ha a magyar kereskedõknek nem kell a bevétel, akkor vásároljunk onnan ahonnan õk, kínából. Kihagyva õket. És azóta ezt a forrást használjuk.
www.mafelsz.hu
www.quixafe.com
facebook/mafelsz
facebook/quixafe
nem akarlak elkeseríteni de 2013 -08 ban egyik társunk már ezt belinkelte.
(Mennyire jellemzõ, hogy csak szét kell kicsit nézni)
Itt az oldalakon a felbukkanó reklámok között láttam meg:
http://www.miniinthebox.com/hu/elemlampak_c3023
Elég sok az ingyenes kiszállítás és elég jók az árak is. Valaki rendelt már innen, vagy szerintetek milyenek a termékek?
Hozzárakom ezt a szûrést:
http://www.miniinthebox.com/hu/narro...emlampak_c3023
Dinamós ledlámpák! Nagyon jó árakon is!
Ez a szûrés pedig a napelemes töltésû lámpákra:
http://www.miniinthebox.com/hu/narro...emlampak_c3023
Szerintem jó kis oldal, én már kinéztem pár dolgot
Szûrés kemping lámpákra, nap és dinamós kivitelben:
http://www.miniinthebox.com/hu/narro...k_c3023/2.html
Található rádióval összekombinált lámpa is!
Last edited by Ordinis.Esse; 09-08-2013 at 08:05 PM. Indoklás: kiegészítés
hiába nincs új a nap alatt :D
Srácok! A tacskóban láttam (pepper) elemeket amire 10 év volt írva, hogy addig nem merül le magától!!! 1000 huf- 4 db!
Garanciát fõleg ilyen távlatokban csak a gyártónál érvényesíthetsz, szóval oda kell menni. Léteznek ma már annyira alacsony önkisülésû elemek, hogy hihetõ legyen. Én ipari duracellt használok, ezekre 2021 március van írva szavatosságnak. Soha nem tudom meg mert el lesz használva :D
Sziasztok!
Segiteni szeretnek Nektek! Az egyik aprohirsetos oldalon tallaltam egy szerintem megbizhato Maglite 3D tipusu rudlampat. En ismerem a markat, megbizhato, elettartam garanciaval rendelkezik. A hirdeto szerint jo allapotban van, a kepek alapjan szerintem is. Ennyi penzert sokmindenkinek megerheti, most sajnos nekem nincs ra valo, meg amugy is van mar sok lampam. Ez most jo vetel lehet, aki akar egy megbizhato lampat.
Jofogas.hu- ird be, hogy Maglite-ki fogja dobni:3D 4D lampak 4, ill. 5000ft!
Ui.: az uttoro, ahol tud ssgit!
Ja, es tenyleg nincs kozom a hirdeteshez!!!
De tenyleg😀
Megbízható lámpák, stabilak, vízállóak.Ezek tények!
Viszont a fényük mára igen gyengécske. Nehéz, elemet is kajája, mûanyag a foncsora, plexi védi kívülrõl az izzót, ami igen hamar karcos lesz.Izzó hamar kiég, elállítódik a fókusza egy ütéstõl, nem középre fókuszál.Ezeket illik tudni még a lámpáról!
Ezek IS tenyek, ihazad van, de 800ft-ert lehet bele venni led-es izzot, valamit javit, de.....!
Te mire gondolsz, ha prepper szituaciorol van szo, milyen lampat hasznalsz? Elem, vagy akku? Nyilvan a ledek mellett tul sok erv szol, amiert nehez konkutenciat allitani vele szembe! De az a sargas halogen feny, ugy melengeti a lelket......, vagy nem???
De komolyan, en legfokepp az uzemidore fekszem ra, sokkal ritkabb amikor max fenyerore van szukseg.
Szerintem.
Fénye tényleg kellemes, de a súlya igen nehéz elemekkel. Ledes izzót nem tudom mennyiért lehet vásárolni manapság, régen igen drága volt.Ha led van, még kell egy kis hûtés is mellé.Egy sima izzó volt bele 800Ft régen.Ami nem bírt sokat emlékeim szerint.
Ledben is van már kellemes sárgás fényû, nem drágábban mint a maglite. Nekem Convoy, Ultra Fire 501 b, Olight s 15, Nitecore Ea1 lámpáim vannak. 18650 aksival megy az elsõ kettõ,erõs fényûek, szabályozható fényerõvel,aránylag megbízhatóak. Hátsó kettõ ceruza elemmel mûködik, közelre diffuzoral, szobába, sátorba, túrához megfelelõek.Kis méretûek, vízállóak, szabályozható fényerõvel, szerethetõ lámpák. Ki lehet fogni jó áron használtan is lámpákat, csak keresni kell! Nem kell új áron mindig megvásárolni!
Én az Olightot, Nitecoret igen jó minõségû lámpának gondolom, de a Convoy is megüti a maglite szintjét.Szerintem!
Sárgás fénye tényleg kellemes.Hozzá való led kiegészítõ nem túl olcsó volt régen.
Ennyiért egy Convoyt lámpát is be tudsz szerezni,vagy egy Ultra Fire 501 b lámpát, amit kézben fogva önvédelemre is használhatsz. Általad választott meleg fényû leddel, jóval több fényerõvel, és szabályozható módokkal.Igaz hogy 18650 aksikkal megy többsége a nagy fényerejû lámpáknak. Azért találni használtan márkás, ceruzaelemes lámpákat is.Nitecore Ea1,Olight s 15 ceruza elemmel is mûködik, kicsik, szabályozható fényerõvel, vízállóak.Utóbbiak elégséges fényerõvel, és szabvány elemekkel.Bár találni más márkában is olcsóbb megfelelõjüket.
Ha már hosszú üzemidõ és a mobilitás nem számít: a megoldás hamulámpa, vagyis galván elem házilag
Egy sörös doboz tetejét levágom, teszek bele fahamut, abba egy darab faszenet szúrok, egy-egy szigetelt drótot erõsítek a sörös dobozra és a faszénre. A két szigetelt drótot megfelelõ polaritással egy egyszerû(akár vásáros minõségû kínai) ledes lámpára kötöm és a sörös dobozba vizet öntök. Pár óra múlva világít és 95%-kal kevesebb veszélyes hulladékot termelek ezáltal.
Elõnyei:
-akár egy évig is világít ha nincs idõ közbeni kontakt hiba benne,
-sörös dobozt a szemét között is találsz
-faszenet szénrúddal és rézdróttal is lehet helyettesíteni
-könnyebben találni pótalkatrészt hozzá mint AA akkumulátort/elemet
-több energiát tud leadni mint egy A elem
-pincében, nedves környezetben is mûködik - nálam 3 hónapig mûködött(aztán elhanyagoltam :)), közben az elektrolitot (hamulúg) kellet vízzel fenntartani
-szépen tartja a feszültséget
Hátrányai:
-kevésbé mobilis, stabil üzemre a legalkalmasabb
-több cellát is össze kell kötni a megfelelõ teljesítményhez
-nagyon nagy helyet és súlyt foglal egy AA elemhez képest
Persze egy menekülési helyzetre ez nem optimális alternatíva, de egy bázis világítását vagy a vészvilágítást ilyenekkel meg lehet oldani töredék áron, csak egy kis szabadidõ és kreativitás kell hozzá + fahamu, faszén/rézdrót/szénrúd, sörös doboz, szigetelt drót és víz.
E heti szerzemény kínai fémházas led lámpa többféle töltési lehetõséggel.2500ft,
Csatolmány 6626
Mivel kínai,tuningolni kellett.Darabokra szedtem a belsõ részeket átforrasztottam,a drótokat lecseréltem,a illesztéseknél pedig szilikon zsírral tömítettem.
Szintén kínai gyûjtõlencsés fémházas kb 100m-ig fókuszálható led lámpa.4 különbözõ méretû aksival vagy elemmel üzemeltethetõ,2500ft-ért.
Már a helyére is került :)
Csatolmány 6627Csatolmány 6628
Csatolmány 6796Csatolmány 6797
az egyik kedvenc elemlampam az ultrafire xml-t6 ez a darab most erte el a 3 eves szolgalati idot:)
minden kulonosebb problema nelkul mukodik meg most is. 5 modban vilagit (eros,kozepes,gyenge,sos,strobe) es lehet fokuszalni is vele.
ha jol emlekszem a £10 alatti kategoriaban volt amikor vettem. a ,,jo lesz amig birja'' cimszoval rendeltem kici occo baratainktol kinabol.
ar ertek aranyban nagyon jo es kellemesen csalodtam benne, nem gondoltam volna, hogy fel evnel tovabb huzza.
elkeszult a lamparol a bemutato video is ha erdekel valakit itt elerheto: https://www.youtube.com/watch?v=uq4KZPOURFM
Ha valakinek még nem lenne akkor itt az ideje gyorsan beszerezni a megfelelõ 18650-es akkuról üzemelõ edc elemlámpát!
Convoy S2+ kék színben most akciós 12.89$ áron vehetõ meg. Jelenleg még van 62 darab. Nekem két éve van meg, semmi baja. Ez a legerõsebb kiépítés (amc 8*7135 driver 2.8A max) brutál erejû normális sárgás fénnyel (cree xml-2 t6 4c led), kapcsolható 3 vagy 5 módos (villogás kikapcsolható benne) és van módmemória is. Ez nem pontban világít hanem szépen terít, ideális általános felhasználásra! A thrower-ük new edition C8 is akciós (14.29$), ráadásul pont az újabb aminek jobb a hûtése, driver ugyan az csak ebben kékes színû led van (cree xml-2 T6 U2). Ez pontban világít nagyobb távolságra. Ebbõl már rendeltem is magamnak, eddig kimaradt most pótoltam.
Az akciós árak csak a kiírt mennyiségre érvényesek így igyekezni kell a rendeléssel. Ha jól emlékszem az ilyen nagyobb akcióknál csak 1-1 darabot lehet betenni a kosárba jó áron de az is több mint a semmi. Szóval aki olcsó, megbízható és jó minõségû lámpát keres az gyorsan lépjen.
Ha érdekelnek az ilyen jellegû akciók jelezzétek és szólok mik vannak mivel a blf fórumot is bújom nap mint nap. Mondjuk engem elsõ sorban az elemlámpák érdekelnek de pl. vettem két kibajó edc legál kést is náluk és egyik sem volt 8$ felett. Minõségre meg kb. 5x drágábbak szintjét hozza. Konkrétan kollégám spyderco byrd-je szerinte kb. ugyan ez a minõség. Az 14e, ez meg 2500Ft. Penge anyaga mindkettõnél ugyan az :eek:
Ha megegyezünk, tudsz-e rendelést felvenni? Nem sok kedvem van mindenféle regisztrációval meg hasonlókkal bajlódni, adok pénzt, megveszed, elküldöd nekem :) Járható út lenne?
WestBam, köszönjük az értékes infót, én a magam részérõl okos dolognak tartom,ha itt osztasz meg velünk linkeket, amik számunkra érdekes felszerelések lehetnek:thumbup
Igazából nem tart semmiben csak tudni kellene az igényeket, mert én csak az olcsóbb kategóriás lámpákat veszem de néha vannak 200$-os lámpák is félárban ami szerintem még mindig ufo de van aki bukik az ilyesmire és azért ott lehet nagyot spórolni. Két hete rendeltem kifutó olight M1-et 40 helyett 15$-ért. Az sem rossz de abból összesen volt 90 darab és el is fogyott pár óra alatt miután kijutott az éterbe az akció. Nekem szerencsém volt, mire FB-on beírtam már el is fogyott. Szóval vannak ilyenek.
Késekbõl hatalmas kedvezmény nem szokott lenni de érdemes bele fektetni némi zsetont mert minõségre hibátlanok. Enlan EM-01 és Harnds CK6013 késeket vettem. Elsõ 7cm, második meg 7.9cm. Az enlan picike de G10 markolata van, 8Cr13MoV rozsdamentes míg a harnds robosztusabb darab üvegszálas markolattal 8Cr14MoV acélból. Itt olvastam, hogy jobb ha van mindkét kezünk ügyében bicska, most már így hordom õket egyik jobb másik bal zsebbe csiptetve :)
Én amióta megvettem a 4 dolláros lámpákat, rájöttem hogy azok is nagyon jók tudnak lenni. (Nem hiába vettem még 3-at, az elsõ után.) :cool: Nagyon jó a 70 vagy hány dolláros elemlámpám is, viszont az is fontos hogy ha túl drágát veszel, akkor esetleg majd sajnálod használni. Akkor meg ugye felesleges. ;)
A drága lámpa dologban egyet értünk teljesen. Egy igazi fotonágyú olyan 50-70e körül van, az azért az itteni fizunk jelentõs hányada, nem sokan engedhetik meg maguknak.
Otthon nem írom meg hány darab (több, mint 10) de van rengeteg SK68 lámpám. Legolcsóbb verzióban csak egy módos és ezüst színû. Ha leejted nem lesz csúnya mert nincs minek lekopnia róla, lencse mûanyag így nem törik. Általános felhasználásra otthon a fiókba tenni tökéletes lámpa. Évek óta használunk több darabot, eddig csak egy ment tönkre. Szekrény mögé, ágy alá benézni tökéletes a fénye, egy AA elemmel megy és vak sötétben még külterületen is jól használható a fény mennyisége. Nyilván nem egy fénykard de bõségesen elegendõ. Van belõle kiakasztva a lakásban pár három módos verzió is. Ezek teljesen buta lámpák, szóval nincs módmemória és hasonlóak, csak erõs/közepes/stroboszkóp módot tudnak, mindig a következõ móddal kapcsolnak be. Ellenben én a több módosat azért tettem ki mindenhová, mert a sima egy módosnak néha sok a fénye. Szerelésnél ha közelre kell világítani jól jön az alacsonyabb fényerõ mert nem csillan vissza és veri ki a szemed. Ebbõl is van vagy 5-10 darab. Annyit írok róla, hogy párat mindjárt el is adok :haha:
Ezek mellett valami visszatérõ szerelmem a WF-502B típus is. Ez valahogy a nekem leg ideálisabb méret/tudású lámpám. Ez már hotspotos ami annyit tesz, hogy van egy kevés szórt fénye de inkább középen van egy szûkebb pont ami erõsen meg van világítva. Driver ebben is buta így nincs módmemóriája és nem is kapcsolható ki a villogás amit én konkrétan soha nem használtam még. Ezzel közelre és közepesen távolra is jól lehet világítani, messzebb visz mint a fentebb említett S2+-os convoy de a területet nem annyira világítja meg. Szokásosan latticebright led van benne csak ráhazudják a cree ledet mint az összes többi olcsóbb lámpára. Mellette van még az S2+ amit szeretek nagyon ezt fentebb írtam, van még egy régi izzós streamlight lámpám aminek édes kevés a fénye ezekhez mérten de scerébe robbanásálló :D Még nem próbáltam de sajnálnám ha baja lenne így nem is tervezem. Az ilyen nagyobb lencsés lámpákat amikre írnak xml-t6 ledet és 18650 akkuval mennek NEM szabad megvenni!!! Majd a convoy árában adják cserébe minõségük béka segge alatt, led bennük szintén csak LB és nem CREE, nincs módmemória és a lencse miatt vagy kapsz egy homogén világító korongot éles kontúrral a szélein ami nem kellemes vagy csak egy kockában világít erõsen. Számomra ezek nagy csalódások voltak, van belõlük itthon, ha egyszer összehozom a gyors tesztet róluk mind eladóak lesznek beszerzési áron de szerintem még annyit sem érnek.
Hirtelen ennyit tudok írni ebben a témában, ha valakit érdekelnek még részletek akkor kérdezzen, ha nem is vagyok szakértõ de azért próbálom eljátszani :haha:
Ha Pesten jársz megtapizhatod õket. Tervben van a kések kicsit erõsebb tesztje is, többek közt ütõfázás ha már ennyire divat mostanság a késtördelés. Késb@szó kollégám elhûlt mennyire jók ezek a bicskák, neki a fizuja más kategória így spyderco, buck és hasonló nem hamis késekhez mérten tanulmányozta õket. Nyilván keménységet nem mért de beszerzése folyamatban neki is, talán sokat elárul ez is ;)
A convoy márka amit leginkább már jó minõségû de olcsó lámpának lehet mondani. Itt már vannak rendes menetek, rendes driver, rendes vízszigetelés, minõség ellenõrzés és választható színhõmérsékletû led is a kínálatban (gyártótól is megveheted magadnak összeválogatva de sokkal drágább mint az ilyen akciós készletek). Az alatta lévõk az a piaci minõség de pl. az SK68 árához mérve kiváló lámpa és az 502b-t is mindig eladom de mégis veszek helyette másikat mert az is jó munkalámpa. Ha nem akarsz mellé fogni akkor convoyt veszel, ha mersz kockáztatni akkor pedig egyéb olcsót. A kis lencséssel nem tudsz hibázni mert az úgy jó ahogy van, a nagyobb lencsésekkel és az 502b-vel meg lehet szívni ha mégsem tetszik mert akkor árulhatod. A nagyobb fényerõhöz kell akku és kell rendes töltõ is, ezzel lehet kalkulálni ha elemlámpát veszel de azok is egyszeri befektetések és nem érdemes rajtuk spórolni. Akkukat is szoktak akciózni jó árra, ebay-en óvatosan vegyetek még márkás cellákat is mert sajnos sok a hamisítvány, nekem GB az eredetieket küldött abból is de kb. 20%-al olcsóbban vettem mint amennyi a banggood-on lett volna.
en mar evek ota az ultrafire lampakat veszem.
kb hasonlo ar es minoseg kategoria lehet mint a convoy.
eloszor en is csak arra vettem 2-t, hogy munkaba elhordani jo lesz. ha tonkremegy vagy elvesztem nem nagy anyagi kar. aztan alltak az ido probajat es mar tobb mint 4 eve megvan az elso ultrafire lampam es tokeletesen birja a mai napig.
Csatolmány 7073
Ez az 502b amit írtam, ez jó lámpa!
Ellenben neked van a nagyobb lencsés ultrafire brand-el (878 vagy hasonló számú) ellátott, na az az amit én nem javaslok. Ha van kedved vegyél egy olyan S2+-t amit linkeltem. Lef..od a bokád mennyivel több fény jön ki a kisebb lámpán mint ezen, pedig mint írtam ezt még én is használom/szeretem. A töltõd még hagyján de az akkud cseréld le jobbra, ezeken csak ferdítés van, jó ha van 1200mAh a valós kapacitása. Ha kell jó akku írj aztán ha lesz jó akcióban akkor berakom ide. Én 2600mAh samsung icr védettet használok, ez alá szerintem nem érdemes minõségben menni. Volt vagy 12$ a 4 darab akcióban és ezek tudnak mind 2600mAh feletti kapacitást, mûködõ védelem van rajtuk. Töltõbõl is érdemes a cella életének hosszabbítása miatt venni egy alap normális darabot, azzal el leszel évekig és az akkuid is megfelelõ rendszerû töltést fognak kapni.
Nem sok értelmét látom az ütõfázásnak még fix késnél sem. Bicskánál ki kell oldani a zárat ha ütni akarod a pengét.
nekem ez az aksi is eleg jol muzsikal de ha van ami meg ennel is tobbet tud nana, hogy erdekel!
a lampat megtartom mert most mar tobb mint 4 evet lehuzott velem, mar megszerettem:) de egy jo akksi linket adhatnal ha tudsz!
(aztan lehet, hogy kiprobalom azt az s2-t is)
Nem akarlak elkeseríteni de ettõl bármelyik márkás akku többet tud kapacitásban és áram leadásban.
Mint írtam nekem is olyan ez a lámpa, hogy mindig megállapítom, hogy vacak aztán mégis ott van a szekrényben, egyszerûen tetszik pedig ez a p60 dropin (fejben lévõ alu reflektor és rászerelve a led, driver, rugók) a lehetõ legrosszabb megoldás hûtés szempontjából. Picit tudsz rajta javítani bár gyári állapotban nem annyira melegszik de ha tuningolnád akkor nézd meg ezt. Így jobb lesz a hûtése a lednek és kb. 20Ft az anyagköltsége.
Akkuval most megint mizéria van. Banggood már postázza õket eu-ba de annyira nem jó áron, fõleg mivel most õk eléggé monopol helyzetbe kerültek így annyit kérnek amennyit szeretnének. Amit vettem samsung ICR 2600mAh az most náluk 18.65 pénz. Gearbesten a panasonic NCR 18650B 3400mAh 4-es csomagban 16.99. Mondhatni alap akkuból ez a plafon kapacitásra és még így is olcsóbb a samsungnál. Konkrétan az akkuk árkülönbsége miatt szoktam át a gearbestre a másik boltból. Ha nem égetõen sürgõs akkor várj kicsit míg 100% biztos lesz az akku postázása a gb-en és akkor majd megnézzük mi lesz jó áron. Ha postázni fognak akkor tuti lesz egy csomó akció, hogy megint tõlük rendeljen mindenki eu-ba.
én ilyen panasonic aksikat rendeltem, 8db ot, meg is jött, mûködik mind:thumbup még az év elején rendeltem õket.
Neked is piszkosak voltak? Akik ismertségi körben rendeltek mind piszkos akkukat kaptak. Persze csak esztétika de akkor is.