0
Maganbeszelgetes volt.
En vagyok barom, hogy elõvettem. Csak kicsit sokkaltam a hozzáértést.
Es igazából kizárólag annyi volt a lényege, tehetsz bármit, az oltás véd egyedül, mert olimpikonok is ramennek.
De sem õ, akinek ez a szakmája sem en, aki évekig tanultam mas helyen, de egy járvány szempontjabol teljesen releváns dolgokat, nem értünk hozzá.
Egyébként erõsen gondban van világ.
Nem reklámozzak de logikus dolgok miatt.
Van egy nagy tömeg oltott es egy megnagyobb aki nem.
Az oltatlanokban a vírus szabadon szaporodik es ezzel mutalodik is.
Mivel a két populáció érintkezik a vírus mutációk a probalgatasos jelszó feltoreshez hasonlóan folyamatosan tesztelik az oltás védelmét.
Idõ kérdése a olyan variáns ami ellen nem véd, tehát ezért kéne a karantén intezkeseseket továbbra is keményen betartani, mert a találkozások csökkentesevel ennek az esélye is csökken es el lehet olyan védelmi szintre jutni ami kioltja a járványt, mielõtt a létrejön az bizonyos mutáció.
Csak ez teljesen leultetne a gazdaságokat.
Hogy érthetõ legyen.
Az ausztrálok behurcoltak vadászati céllal az üregi nyulat.
Természetes ellenségük nem volt korlátlan szaporodásba kezdtek es iszonyatos károkat okoztak.
Erre kitalálták a hogy behurcoljak a mixomatozist ami nyulak egyik legpusztitobb járványos betegsége.
A dolog látszólag mûködött es nyulak 95 % elhullott.
Viszont voltak akik genetikailag rezisztens voltak a vírusra.
Ezek pár ev alatt visszatermelték az elhullottakat.
Ugyanez van az antibiotikum rezisztenciánal.
Tehát ezek ismert dolgok.
Mivel vírus velünk marad es változik, es biológiai lényekként mi is simán lehet ami most nem bánt at egy hónap múlva igen pl betegség baleset miatt ellenálló képesség vesztés miatt.
Jelenleg az oltás az egyetlen objektív védelem, ingyenes rendelkezesre áll.
Ráadasul minden oltott ember fal amivel a vírusnak küzdeni kell es esélycsökkenés a sikeres mutacio kialakulására.
Ennyit kell végig gondolni.
Ezek nem fikciók, hanem a biológia törvényei alapján leirt reális végkimenetelek.
Ezért vagyok oltáspárti.
Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....