Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
Bár aksurv válasza eltûnt, azért reagálok rá tovább. Reményeim szerint aztán elengedem a témát, mert az alábbi hozzászólásomban minden benne lesz.

Szóval aksurv kommentjében volt egy ilyen, hogy itt "netes statisztikákra", meg "egészséges életre", meg mindenfélére hivatkozunk, miközben a patológus barátja éjt nappallá téve boncol.

A napi testmozgásra amúgy Merkely is hivatkozott. Õ a barátodhoz hasonlóan sok adatra lát rá - az összes hazai orvosi egyetem adataira, ahonnan a covid-adatok egy jelentõs része származik. Annyi, hogy a barátodtól eltérõen Merkely az élõkkel is dolgozik, akiknél nagyobb súllyal esik latba a napi testmozgás, egészséges életmód, mint a halottaknál.

Netes statisztikák... A hivatalos hazai adatokat nézem. Szerinted mit kéne néznem? Mai állapot szerint 24 762 elhunyt.

A KSH 2021. január elsejére 9 493 293 fõre teszi a magyar népességet. 2020. január elsejére pedig 9 769 526 fõre.

Az elsõ hivatalos elhunyt Magyarországon 2020. március 15. Az a mai napig pont 13 hónap.

Ha a 2021. január elsejére becsült népességgel számolunk, akkor 1 év és 1 hónap alatt a jelenlegi magyar lakosság 0,26 %-a hunyt el a coviddal összefüggésbe hozhatóan. Vigyázat: a magyar statisztikai módszer miatt nem minden esetben a covid volt a halál oka.

És már lement két teljes hullám, illetve a harmadikból is kifelé tartunk - tehát két és fél hullámmal már biztosan számolhatunk.

Az eddig elhunyt 0,25-0,26 %-nak az átlagéletkora 74,4 év. Tehát még a sokat emlegetett 65 évnél is majdnem 10 évvel följebb.

Az én korosztályomban például 162-en haltak meg eddig - nem feltétlenül covidban. Az 13 hónap alatt átlagosan két és fél naponta egy ember. A jelenlegi magyar lakosság 0,0017 %-a, vagyis 0,017 ezreléke. És a 652 020 fõs 30-39 éves lakosságnak (tavalyi KSH-adat) 0,025 %-a, vagyis 0,25 ezreléke (se).

Ha a nemi megoszlást is nézem, akkor annak a 0,017 ezreléknek is több mint az egyharmada nõ. Vagyis 30-39 éves férfiak közül összesen a népesség 0,011 ezreléke, és a 30-39 éves népesség 0,16 ezreléke halt meg.

Azért a saját korosztályom saját nemét nézem, mert elsõsorban ez alapján döntök arról, hogy magamba böketek-e kétszer egy "kísérleti" vakcinát, amit az 5-10 fajtából találomra választanak ki, éérteeem?

4256d62b403265af11548faf8ada407f_400x400.jpeg

Bár bel szerint a hivatalos halálozási adatoknál magasabbak a számok, ez megint az átfertõzöttségi szorzó - vagy bármilyen egyéb, coviddal kapcsolatos szám - véget nem érõ és támpont nélküli találgatása lenne. A hivatalos számból valamennyit biztosan le kell vonni, mert ha a halál okát nem vizsgálja a statisztika, akkor kizárt, hogy mindenki közvetlenül a covidtól halt volna meg. Ha ezek után valamennyit hozzá is adunk a számhoz bel érvelése alapján, akkor talán egálban van a dolog. Ha aksurv barátja "egész nap covidos halottakat boncol", napi 20-30-at - és õ csak egy patológus a sok közül -, akkor õk nyilván mind bekerülnek a statisztikába. És azt sem hinném, hogy a kórházban meghalt embereknek jelentõs lenne az a hányada, akinél egyáltalán sehogyan sem lehet kimutatni a vírust, és ezért nem kerül be a statisztikába.

Szóval szerintem kézenfekvõ, hogy nagyjából a hivatalos halálozási számokat vegyük alapul. A kormány inkább riogat és oltási kampányt folytat, mint bagatellizál. Ezért nem hiszem, hogy lefelé kozmetikáznák a számokat.
Maganbeszelgetes volt.
En vagyok barom, hogy elõvettem. Csak kicsit sokkaltam a hozzáértést.
Es igazából kizárólag annyi volt a lényege, tehetsz bármit, az oltás véd egyedül, mert olimpikonok is ramennek.
De sem õ, akinek ez a szakmája sem en, aki évekig tanultam mas helyen, de egy járvány szempontjabol teljesen releváns dolgokat, nem értünk hozzá.
Egyébként erõsen gondban van világ.
Nem reklámozzak de logikus dolgok miatt.
Van egy nagy tömeg oltott es egy megnagyobb aki nem.
Az oltatlanokban a vírus szabadon szaporodik es ezzel mutalodik is.
Mivel a két populáció érintkezik a vírus mutációk a probalgatasos jelszó feltoreshez hasonlóan folyamatosan tesztelik az oltás védelmét.
Idõ kérdése a olyan variáns ami ellen nem véd, tehát ezért kéne a karantén intezkeseseket továbbra is keményen betartani, mert a találkozások csökkentesevel ennek az esélye is csökken es el lehet olyan védelmi szintre jutni ami kioltja a járványt, mielõtt a létrejön az bizonyos mutáció.
Csak ez teljesen leultetne a gazdaságokat.
Hogy érthetõ legyen.
Az ausztrálok behurcoltak vadászati céllal az üregi nyulat.
Természetes ellenségük nem volt korlátlan szaporodásba kezdtek es iszonyatos károkat okoztak.
Erre kitalálták a hogy behurcoljak a mixomatozist ami nyulak egyik legpusztitobb járványos betegsége.
A dolog látszólag mûködött es nyulak 95 % elhullott.
Viszont voltak akik genetikailag rezisztens voltak a vírusra.
Ezek pár ev alatt visszatermelték az elhullottakat.
Ugyanez van az antibiotikum rezisztenciánal.
Tehát ezek ismert dolgok.
Mivel vírus velünk marad es változik, es biológiai lényekként mi is simán lehet ami most nem bánt at egy hónap múlva igen pl betegség baleset miatt ellenálló képesség vesztés miatt.
Jelenleg az oltás az egyetlen objektív védelem, ingyenes rendelkezesre áll.
Ráadasul minden oltott ember fal amivel a vírusnak küzdeni kell es esélycsökkenés a sikeres mutacio kialakulására.
Ennyit kell végig gondolni.
Ezek nem fikciók, hanem a biológia törvényei alapján leirt reális végkimenetelek.
Ezért vagyok oltáspárti.