0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Tulajdonképpen azon is el lehetne agyalni, hogy a BOB ugyebár definíció szerint elsõsorban azért pár napos készlet, mert ennyi idõ alatt eljutsz a BOL-ba és ott további készletek, meg mindenféle földi jó vár rád. (legalább is én így tudom) Vagy a BOB az a cucc, amivel világvége után új élet alapjait tudod megteremteni? Merthogy talán nem azonos a két cél és a hozzárendelt eszközök sem. Persze vannak bizonyos holmik, amiknél nem kérdés, hogy kell-e, mert mindenképpen kell és kész. (kés, víztartó, tûzgyújtó, stb. ) Ám vannak olyan holmik, amiknél elgondolkodnék, hogy rövid távra (a BOL-ig) kell-e egyáltalán, (pl. mászókötél, karabíner, víztisztító készülék, gyalásó, timsó, stb.)és ha igen, akkor mennyi kell belõle (pl. paracord, tûzgyújtó, stb.) Egész másnak gondolom a csomagolás elveit akkor, ha van nekem BOL-om, az ideális távolságra van a lakhelyemtõl, jól felszerelt, jól rejtett,védhetõ, stb., Ebben az esetben egy kis zsák elég pár kilónyi cuccal. Ha nincs BOL-om/nagyon messze van/macerás az odajutás/mittudomén és csak arra számíthatok ,amit a hátamon viszek, na akkor nehéz tartani a 20 kilót úgy, hogy minden alapvetõ szükséges dolog meglegyen. Néztem ezeket az alaszkai palikat a tévében és azon morfondíroztam, hogy ezeknél epizódról epizódra elõkerültek olyan holmik, amiket az elõzõ részben nem láttam (hágóvas, pikni, stb.) Vajon ezeket végig ott cipelték a zsákban, vagy két epizód között volt lehetõség a felszerelés "újragondolására"? ( azokon a felszereléseken kívül persze, amikrõl kiderült, hogy arra az etapra kapták, pl. szétszedhetõ kajak.) Elgondolkodtam, pl. azon, hogy alapból volt náluk annyi kötél, amivel akkora bazi nagy tutajokat tudtak építeni, amivel ottan hajóztak a Yukonon? Merthogy ott nem kevés komoly kötelet (nem holmi paracord) használtak el, aminek a térfogata is, meg a súlya is említésre méltó. "Errõl is szól a BOB személyre szabása"-szerintem. (Bocs, ha ezt már kiveséztétek, és csak vissza kellett volna olvasnom. )
Last edited by dínó; 09-13-2013 at 08:39 AM.