Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
Ez már a következő válság előszele is lehet: ha a szállítás ára nő, akkor minden nőni fog. Kisebb tételeket nem rendelnek az emberek, mert többe kerül a szállítás, mint az áru ára. Az ebből élő kisvállalkozások menekülőre fogják, bezuhan a fogyasztás, jön a stagnálás inflációval keverve. A stagflációnak csúfolt jelenség a legrosszabb, amit a közgazdászok el tudnak képzelni. 2022-t sokan megemlegetik, szerintem (ha lesz túlélő).
Azért kéne hogy lépjenek a politikusok, nem 10 év múlva múlva, nem 5 év múlva, nem 3 év múlva hanem most azonnal. A vírus marad, ezen nincs mit szépíteni. Lezárás nem segít, viszont a lezárás kinyírja a gazdaságot, ami semmi jóval nem jár, mindenki veszít vele, de legalábbis majdnem mindenki. Tehát abbahagyni a lezárást, mindent újraindítani, a fertőzéseket kezelni és haladni tovább. A helyzetet el kell fogadni, 2 év alatt rájöhettek már (vagy rájöhettek volna) a politikusok és szakértők hogy a probléma tartós és az is marad. Nem is értem hogy mit bohóckodnak még mindig. Meghalnak a 75-80 évesek. Sz*r ügy, de mikor volt olyan hogy nem haltak meg? Most annyi a különbség hogy a szívroham úgy viszi el az öregeket hogy közben a tüdejük is fáj a köhögéstől.

Persze, én is tartok a fertőzéstől, de azt is tudom hogy nincs mit tenni. Ha elkapom, majd jól megszenvedek vele és kész. Attól a városba ha kell bemegyek, a postára benézek, boltba megyek kenyeret venni. Az élet nem állhat meg, akkor sem ha a politikusok több mint fele bezárna mindenkit.

Mi lesz abból ha tovább folytatják ezt? Itt már nem a vírus a fő probléma, hanem az arra adott rossz reakció.