4

Mustáros szárazpácba tettem, arab 7fűszer keverékkel, vasárnap kisütöttem az ebédhez. ( A leégett fűszeres szaftból csináltam hozzá egy kis csorgatós cuccot. Tudom, nem egészséges, de minden az ami finom.)
Aztán ebből: DSCN9193.jpg ( a csokor petrezselyemzöld, a szemesbors meg a só lemaradt, de a tegnap vágott házi disznóhús nem)
csináltam egy húslevest csigatésztával.
Ebből meg: DSCN9194.jpg
egy gombás karajszeletet. Hozzá vajjal és tejjel mixerezett burgonyapüré, fejes saláta savanyúsággal.
Ez lett a vasárnapi ebéd : DSCN9196.jpg
Ja és a feleségem megcsinálta a tepertőspogit.
Gombás karajszelet:
6 szelet kiklopfolt karajt ( jelen esetben comb volt) beforgatunk pirospaprikás liszbe és zsíron kisütjük, majd kivesszük.
A zsíron megpárolunk egy fej aprított hagymát és 3-4 cikk fokhagymát, majd beleteszünk : pirospaprika, kb 2dl. víz, egy aprógomba konzerv ( a friss gomba szétfő ), pirospaprika krém, bors, só, 2-3 paradicsom feldarabolva és a kisütött hússzeleteket. Fedő alatt addig főzzük, míg a hús megpuhul ( kb.15-25 perc ). Gyakran kavargassuk, nehogy a hús leégjen.