Oldala 13 of 17 ElsõElsõ ... 31112131415 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 121 to 130 of 164

Topic: Receptek

  1. #121
    Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Hozzászólások
    4,868
    Thumbs Up
    Received: 463
    Given: 826

    0 Not allowed!
    Ha már egyszer nagyon finom, akkor lehetne 8-as is.

  2. #122
    Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Hozzászólások
    30,181
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 968
    Given: 990

    0 Not allowed!
    Kaptunk nagy adag gombát, úgyhogy elkészítettem életem elsõ teljesen gomba-paprikását. (amit korábban csináltam, az paprikás krumpli volt egy kis gombával)

    Most annyi gombánk volt, hogy bõven kijött belõle a színtiszta gombapaprikás. Néztem receptet, pörkölni a gombát elõször, aztán a hagymát, meg a fokhagymát felvágni, megpirítani, aztán rá az elõpirított gombát, és a tejfölös habarcsot meg a paprikaport, sót...

    Oké, nagyon finom lett. Ez volt tegnapelõtt.

    Tegnap meg úgy gondoltam hogy nem fogok vele tökölni, hagyma belevág, nem pirítom sem azt, sem a gombát, beledobok mindent, felöntöm az egészet, beleöntöttem egy adag konzervgombát is, levével együtt, vizet még rá, lisztes-tejfölös habarcs, paprikapor, fokhagymával se akartam szórakozni, csak jól meg sóztam fokhagymás-sóval, még 2 féle fûszer és annyi, jól összerottyantottam.

    Igazából az íze kb. ugyanolyan jó lett mint a hosszan elkészített verziónál.



  3. #123
    Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Hozzászólások
    30,181
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 968
    Given: 990

    0 Not allowed!
    Mostanában energiaszeleteket szoktam csinálni.

    Alap:

    - kis liszt
    - tej vagy víz
    - kis só
    - vaj
    - kis olaj
    - sütõkakaópor
    - cukros kakaópor

    Ez a sütemények alapja is. Aztán

    - nagy adag zabpehely és/vagy rizspehely vagy hasonló
    - magok, dió, mogyoró, stb.

    - most narancslekvárt tettem bele, de ha az nincs

    - akkor kókusz-zsír és földimogyorókrém

    - sütõpor (nem szükséges)
    - tojás (nem szükséges - anélkül tovább eláll)

    Jól összekeverem, a lényeg hogy ne legyen híg, hanem erõs massza legyen belõle. Ellapogatom villával és bedobom a mikróba 4 percre. Kiszedem, kint hagyom, lehûl, aztán be a hûtõbe. Néhány óra múlva ehetõ.

    Ketté szoktam törni, mert egy fél adag elég belõle. Reggelire szuper, egy pohár hideg tejjel.

    Nem romlik meg, sokáig eláll.

  4. #124
    Senior Member Fekete-Báró's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Hozzászólások
    198
    Thumbs Up
    Received: 79
    Given: 68

    0 Not allowed!
    Túl vagyok az elsõ kenyérsütésen! A recept: 620 g finom liszt, 4 dl langyos víz, 2 evõkanál étolaj, 2 teáskanál só, 1 csomag porélesztõ. A gép üstjébe alulra a vizet, rá a lisztet, a liszt közepébe egy kis lyukba az élesztõt, egyik sarokba az olajat, másikba a sót. Alap program, nagy kenyér, médium szín. (A receptet neten találtam.)
    Az eredmény halvány színû, omlós finom fehér kenyér.

  5. #125
    Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Hozzászólások
    956
    Thumbs Up
    Received: 132
    Given: 1

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Fekete-Báró Hozzászólás megtekintése
    Túl vagyok az elsõ kenyérsütésen! A recept: 620 g finom liszt, 4 dl langyos víz, 2 evõkanál étolaj, 2 teáskanál só, 1 csomag porélesztõ. A gép üstjébe alulra a vizet, rá a lisztet, a liszt közepébe egy kis lyukba az élesztõt, egyik sarokba az olajat, másikba a sót. Alap program, nagy kenyér, médium szín. (A receptet neten találtam.)
    Az eredmény halvány színû, omlós finom fehér kenyér.
    Érdemes szórni bele zöldfûszereket, vagy szalonna, kolbász darabokat, vagy mindkettõt
    Jókat lehet kísérletezni vele...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

  6. #126
    Senior Member Fekete-Báró's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Hozzászólások
    198
    Thumbs Up
    Received: 79
    Given: 68

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    Érdemes szórni bele zöldfûszereket, vagy szalonna, kolbász darabokat, vagy mindkettõt
    Jókat lehet kísérletezni vele...
    Az elsõ siker után most már jön a további kísérletezés. Kolbász, szalonna? Jól hangzik...

  7. #127
    Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Hozzászólások
    30,181
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 968
    Given: 990

    0 Not allowed!
    Gombapaprikás ahogy én készítem (egy személyre):

    - Serpenyõbe egy kis olajat öntök
    - Beleaprítok negyed kiló friss csiperke gombát
    - Nyomok bele Piros Aranyat
    - Szórok rá paprikaport és megsózom, megkeverem
    - Kinyitok egy 120 grammos csiperke konzervet is, annak a levét ráöntöm az egészre, meg ráteszem a konzervbõl is a gombát, ami már meg van fõve
    - Adok hozzá egy kis vizet hogy ellepje az egészet (fõzésnél sok elpárolog majd a vízbõl)
    - Még megsózom és még megpaprikázom
    - Szórok a tetejére szárított hagymaszárat
    - Fogok 2 púpozott evõkanálnyi tejfölt, hozzáadok 1 púpozott evõkanálnyi lisztet, majd egy pici vizet, jól összekeverem, majd beleöntöm a fazékba
    - Még megszórom paprikával és összekeverem az egészet

    Érdemes 5 percenként megkeverni (hogy ne égjel le az alja/ne kozmáljon oda). 25 perc alatt készül el.

    Puha kényérrel a legjobb.



  8. #128
    Senior Member Fekete-Báró's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Hozzászólások
    198
    Thumbs Up
    Received: 79
    Given: 68

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Gombapaprikás ahogy én készítem (egy személyre):

    - Serpenyõbe egy kis olajat öntök
    - Beleaprítok negyed kiló friss csiperke gombát
    - Nyomok bele Piros Aranyat
    - Szórok rá paprikaport és megsózom, megkeverem
    - Kinyitok egy 120 grammos csiperke konzervet is, annak a levét ráöntöm az egészre, meg ráteszem a konzervbõl is a gombát, ami már meg van fõve
    - Adok hozzá egy kis vizet hogy ellepje az egészet (fõzésnél sok elpárolog majd a vízbõl)
    - Még megsózom és még megpaprikázom
    - Szórok a tetejére szárított hagymaszárat
    - Fogok 2 púpozott evõkanálnyi tejfölt, hozzáadok 1 púpozott evõkanálnyi lisztet, majd egy pici vizet, jól összekeverem, majd beleöntöm a fazékba
    - Még megszórom paprikával és összekeverem az egészet

    Érdemes 5 percenként megkeverni (hogy ne égjel le az alja/ne kozmáljon oda). 25 perc alatt készül el.

    Puha kényérrel a legjobb.


    Amerikában hogyan jutsz Piros Aranyhoz?

  9. #129
    Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Hozzászólások
    30,181
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 968
    Given: 990

    0 Not allowed!
    Anyám küld évente egy pakkot. Abban van Piros Arany, vagy Czifra Paprikakrém ami pont olyan ízû csak olcsóbb. Küld magyar csokikat, cukrokat, stb.

  10. #130
    Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Hozzászólások
    30,181
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 968
    Given: 990

    0 Not allowed!
    Új dimenziók nyíltak meg elõttem...

    Kipróbáltam hogy milyen gyümölcsízesítésû szódából készíteni a palacsintát. Fekete áfonyás szóda.

    Lábast feltenni a gázra olajjal, hogy melegedjen amíg elkészül a habarcs 1 adagra.

    - Kis tej + gyümölcsös szóda (Én tejporral keverem a szódát. Ettõl nem is olyan mintha tej lenne, hanem valamiféle fura habot képez a kettõ, legalábbis az elején.) Talán 1 dl elég is.
    - Pici olaj
    - Só
    - 1 tojás

    Jól elkeverni.

    - Hozzáadni a lisztet. (Nem kell túlzásokba esni vele, ne legyen sûrû, kicsit csurgós is lehet, a forró olajban úgyis összeáll majd szépen.)

    Aztán ha megvan, beleönteni a serpenyõbe. Mindkét oldalát jól megsütjük, lehetõleg nagyon sötétbarnára, "majdnem odakozmált" szintre. (Legalábbis szerintem úgy a legfinomabb.)

    Ha elkészült, akkor két jól megsült oldalú, viszont vastag, és belül nagyon puha palacsintát kapunk. A gyümölcsíz is érzõdik rajta, ami az elsõ falatnál rögtön átjön. Én jól megszórom Nesquikkel és friss, hideg tejet iszom mellé.

    Nem olyan mint a magyar palacsinta, mert ahhoz képest sokkal vastagabb és az nem szódás, vagy ha az is, akkor sem gyümölcsízû szódás. De egyáltalán nem is olyan mint a nehéz amerikai palacsinta (amit én pl. nem is szeretek).

    Ez más, viszont nagyon finom. Érdemes kipróbálni.

    Az elején aggódtam, mert a mostani szóda nagyon tele van gyümölcsízesítéssel, de csak finomabb lett tõle.

    Egy adaggal jól lehet lakni, fõleg ha az ember leküldi vele a pohár tejet is.

Posting Permissions

  • Te nem nyithatsz új topicot
  • Te nem szólhatsz hozzá
  • Te nem csatolhatsz fájlokat
  • Te nem szerkesztheted a hozzászólásaid
  •