Oldala 14 of 17 ElsõElsõ ... 41213141516 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 131 to 140 of 164

Topic: Receptek

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 968
    Given: 990

0 Not allowed!
    Készítettem sajtos kenyeret.

Egy kevéske liszt, pici só, sok fokhagymás só. Elkeverni, hogy kicsit ragacsos massza legyen belõle. (Ha túl száraz akkor nem lesz jó a tészta, ha áll benne a víz, az úgy szintén nem jó.) Nyomtam bele fokhagymakrémet. Szórtam rá fûszert, szárított hagyma-szárat.

Közben a serpenyõ alá gyújtottam, forrósítottam egy kis olajat. Nem sok olajat, de azért többet mint ami pl. egy palacsintához kell.

Vissza a masszához, belevagdostam rengeteg pepperonit. Jól összekevertem. És végül ment rá a darált mozzarella sajt. Kb. 50-50 % arányban a sajt és az eddig gyúrt cucc.

Vastagságra talán 2 centis kell hogy legyen. Úgy átsül a belseje is.

Belekapartam a serpenyõbe, mindkét oldalát aranybarnára sütöttem.

Nagyon finom, az asszonynak is ízlik.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Összejött ez is.

Bableves, vagy babfőzelék, vagy babgulyás, nem tudom...

Beáztattam a tarkababot néhány órára, feltettem főni, beledobtam a füstölt malachúst és beleöntöttem egy csomó minirépát. Belevágtam 4 gerezd fokhagymát, és egy fél kis hagymát is. Pici só, sok paprikapor, Piros Arany. Oreganó-t tettem bele meg babérlevelet. Beledobáltam felszeletelve egy nagy adag füstölt sonkát is. Meg pepperoni-t. Főztem sokáig, majd belehabartam a rántást, tejföl, liszt, víz. És a konzervkrumpli, ami félig főtt, tehát csak a végére öntöttem bele.
    Jól összefőtt, és nagyon finom lett.

Senior Member Fekete-Báró's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up
    Received: 79
    Given: 68

0 Not allowed!
    Bud Spencer rajongók, figyelem! Itt látható a legendás hagymás bab elkészítése: https://www.youtube.com/watch?v=6kWIqAVK2ck&t=477s
    Rezsó Konyha YT csatornáját ezen kívül is ajánlom, hasznos technikákat lehet tanulni, pl. ponty filézése és irdalása, és sok jó recept van a paprikás krumplitól a Gundel palacsintáig. Nagy előny, hogy az ételek elkészítését részletesen magyarázza, és lépésről lépésre bemutatja.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 65
    Given: 8

0 Not allowed!
    Nem ez a recept alapjan, de en mar csinaltam hagymas babot. Olcso es laktato etel, es nagyon finom, en szeretem. Tudom ajanlani

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Nem nagy recept, csak egy megjegyzés. Ma a szendvicsem mellé fogtam egy hagymát és egy lapot levágtam róla és simán tepsiben megsütöttem körítésnek a szendvics mellé. Meglepően finom volt.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Újra előtört belőlem a konyhaművészet. A varázslás megdöbbentően jól sikerült.

Nem tudnám milyen nevet adjak neki. (Sajtos kenyér krumplis lángos pizza?)

Az alap:

liszt, só, tej, olvasztott vaj, kis olaj, sütőpor

Összegyúrni

A második alap

krumplipüré, fokhagymás-só, fokhagymakrém

Az első és a második alapot összegyúrni

Az eredményre mehet fűszerkeverék, ízlés szerint

Aprított sajt, aprított pepperoni (vagy kolbász, szalámi, pirított hús, de én pepperónit tettem bele)

2-3 kiskanál spagettiszószt is tettem bele

Jól összedolgozni az egészet villával
    .

Serpenyőbe kis olajat, vajat, majd a már forrósodott olajba beleönteni a keveréket. 5-6 perc alatt megvan az egyik oldala, 4 perc alatt a másik oldal is elkészül.

Az eredmény itt van a képen, valami gyönyörű ahogy kinéz. Ropogós mindkét oldala, kicsit barnás narancssárga a szósztól, a belsejében az olvadt sajt és a pepperoni, érződik benne a krumpli is. Valami csodálatos lett kinézetre is, állagra is, ízre is.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Érdekes kenyér receptet találtam. Vészhelyzet esetén – bár az ember tartalékolhat lisztet, élesztőt és egyéb hozzávalókat – felmerül a kérdés, hogyan süssük meg a kenyeret, ha pl. nincs áram és/vagy gáz, emiatt pedig nem működik a kenyérsütőgép vagy a konyhai tűzhely. A következő kenyérfajta elkészíthető sütő nélkül, elegendő, ha valahol tüzet tudunk rakni, rendelkezünk a hozzávalókkal és némi edényzettel. A recept:
    Egy tálba öntsünk 200-220 ml vizet. Oldjunk fel benne 2 teáskanál cukrot, tegyünk bele 6 g száraz élesztőt, és jól keverjük össze. Szitáljunk bele 400 g lisztet, majd 1 teáskanál só következik. Keverjük össze alaposan. Tehetünk még bele 1 teáskanál köménymagot (szerintem ez opcionális). Ezután kézzel összegyúrjuk. Az asztalt/gyúródeszkát és a kezünket kenjük meg olajjal, és gyúrjuk tovább a tésztát. A tálat kenjük meg olajjal, tegyük bele a tésztát, és letakarva 1 óráig meleg helyen pihentessük. Egy serpenyőt kenjünk ki olajjal, tegyük bele a megkelt tésztát, kicsit nyomkodjuk meg, hogy a serpenyő alakjához igazodjon. 30 perci állni hagyjuk. Végül lassú tűzön mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Átfordítani egy tányér segítségével érdemes.
    Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=H350I0RQWL8

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 463
    Given: 826

0 Not allowed!
    Amúgy én úgy tudom, hogy lisztet nehéz eltenni. Nem értek hozzá de olyan mondta, aki már nem 20 éves és gyakorlati tapasztalata van ilyen dolgokban. Nem prepper, de most ő is elkezdett készülni a háború, infláció és élelmiszer krízis miatt. És amikor beszélgettünk, akkor mondta, hogy nagyobb mennyiségű lisztet igazából nem lehet hosszabb időre eltenni, mert megromlik. Persze lehet, hogy itt a fórumon tudtok speckó trükköket.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2015
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Amúgy én úgy tudom, hogy lisztet nehéz eltenni. Nem értek hozzá de olyan mondta, aki már nem 20 éves és gyakorlati tapasztalata van ilyen dolgokban. Nem prepper, de most ő is elkezdett készülni a háború, infláció és élelmiszer krízis miatt. És amikor beszélgettünk, akkor mondta, hogy nagyobb mennyiségű lisztet igazából nem lehet hosszabb időre eltenni, mert megromlik. Persze lehet, hogy itt a fórumon tudtok speckó trükköket.
    Lisztet nem nagyon lehet eltartani,de gabonát igen.Műanyag hordóban széndioxiddal feltöltve állítólag több ezer évig is eláll.(Egyiptomi sírokban már találtak magot ami termőképes volt.)Egy hónapja vettem takarmány kukoricát 140ft/kg áron,(Egy héttel előtte még 90ft volt.)kézi mákdarálóval lehet belőle darát készíteni,vagy lisztet(Próbáltam,vészhelyzetben elmegy.)1kg kenyérféléhez kell kb 0,5-0,7 kg gabonaféle,tehát 100kg bőven elég egy évig.Ha mégsem kell megegyem,jó lesz a tyúkoknak Próbaképp forró vaslapon sütöttem,egész jó volt,de azért nem árt pár csomag porélesztőt is beszerezni.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Egyetértek maghar válaszával, a liszt valóban nem áll el hosszabb ideig. Kb. fél évig azért eltartható (a zacskókon feltüntetett szavatossági idők alapján). Én a tartalékolást rövidebb távra gondoltam, ha átmeneti ellátási problémákra, közműzavarokra készül az ember. Egyébként nem csak a prepperkedés miatt vettem kenyérsütő gépet, hanem azért is, mert a bolti pékáruk tele vannak adalékanyagokkal; ha én sütöm, legalább tudom, mi van benne.