0

Ha már egyszer nagyon finom, akkor lehetne 8-as is.![]()
Thumbs Up |
Received: 968 Given: 990 |
Kaptunk nagy adag gombát, úgyhogy elkészítettem életem elsõ teljesen gomba-paprikását. (amit korábban csináltam, az paprikás krumpli volt egy kis gombával)
Most annyi gombánk volt, hogy bõven kijött belõle a színtiszta gombapaprikás. Néztem receptet, pörkölni a gombát elõször, aztán a hagymát, meg a fokhagymát felvágni, megpirítani, aztán rá az elõpirított gombát, és a tejfölös habarcsot meg a paprikaport, sót...
Oké, nagyon finom lett. Ez volt tegnapelõtt.
Tegnap meg úgy gondoltam hogy nem fogok vele tökölni, hagyma belevág, nem pirítom sem azt, sem a gombát, beledobok mindent, felöntöm az egészet, beleöntöttem egy adag konzervgombát is, levével együtt, vizet még rá, lisztes-tejfölös habarcs, paprikapor, fokhagymával se akartam szórakozni, csak jól meg sóztam fokhagymás-sóval, még 2 féle fûszer és annyi, jól összerottyantottam.
Igazából az íze kb. ugyanolyan jó lett mint a hosszan elkészített verziónál.
![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Thumbs Up |
Received: 968 Given: 990 |
Mostanában energiaszeleteket szoktam csinálni.
Alap:
- kis liszt
- tej vagy víz
- kis só
- vaj
- kis olaj
- sütõkakaópor
- cukros kakaópor
Ez a sütemények alapja is. Aztán
- nagy adag zabpehely és/vagy rizspehely vagy hasonló
- magok, dió, mogyoró, stb.
- most narancslekvárt tettem bele, de ha az nincs
- akkor kókusz-zsír és földimogyorókrém
- sütõpor (nem szükséges)
- tojás (nem szükséges - anélkül tovább eláll)
Jól összekeverem, a lényeg hogy ne legyen híg, hanem erõs massza legyen belõle. Ellapogatom villával és bedobom a mikróba 4 percre. Kiszedem, kint hagyom, lehûl, aztán be a hûtõbe. Néhány óra múlva ehetõ.
Ketté szoktam törni, mert egy fél adag elég belõle. Reggelire szuper, egy pohár hideg tejjel.
Nem romlik meg, sokáig eláll.![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Túl vagyok az elsõ kenyérsütésen! A recept: 620 g finom liszt, 4 dl langyos víz, 2 evõkanál étolaj, 2 teáskanál só, 1 csomag porélesztõ. A gép üstjébe alulra a vizet, rá a lisztet, a liszt közepébe egy kis lyukba az élesztõt, egyik sarokba az olajat, másikba a sót. Alap program, nagy kenyér, médium szín. (A receptet neten találtam.)
Az eredmény halvány színû, omlós finom fehér kenyér.
Thumbs Up |
Received: 968 Given: 990 |
Gombapaprikás ahogy én készítem (egy személyre):
- Serpenyõbe egy kis olajat öntök
- Beleaprítok negyed kiló friss csiperke gombát
- Nyomok bele Piros Aranyat
- Szórok rá paprikaport és megsózom, megkeverem
- Kinyitok egy 120 grammos csiperke konzervet is, annak a levét ráöntöm az egészre, meg ráteszem a konzervbõl is a gombát, ami már meg van fõve
- Adok hozzá egy kis vizet hogy ellepje az egészet (fõzésnél sok elpárolog majd a vízbõl)
- Még megsózom és még megpaprikázom
- Szórok a tetejére szárított hagymaszárat
- Fogok 2 púpozott evõkanálnyi tejfölt, hozzáadok 1 púpozott evõkanálnyi lisztet, majd egy pici vizet, jól összekeverem, majd beleöntöm a fazékba
- Még megszórom paprikával és összekeverem az egészet
Érdemes 5 percenként megkeverni (hogy ne égjel le az alja/ne kozmáljon oda). 25 perc alatt készül el.
Puha kényérrel a legjobb.
![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Thumbs Up |
Received: 968 Given: 990 |
Anyám küld évente egy pakkot. Abban van Piros Arany, vagy Czifra Paprikakrém ami pont olyan ízû csak olcsóbb. Küld magyar csokikat, cukrokat, stb.
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Thumbs Up |
Received: 968 Given: 990 |
Új dimenziók nyíltak meg elõttem...
Kipróbáltam hogy milyen gyümölcsízesítésû szódából készíteni a palacsintát. Fekete áfonyás szóda.
Lábast feltenni a gázra olajjal, hogy melegedjen amíg elkészül a habarcs 1 adagra.
- Kis tej + gyümölcsös szóda (Én tejporral keverem a szódát. Ettõl nem is olyan mintha tej lenne, hanem valamiféle fura habot képez a kettõ, legalábbis az elején.) Talán 1 dl elég is.
- Pici olaj
- Só
- 1 tojás
Jól elkeverni.
- Hozzáadni a lisztet. (Nem kell túlzásokba esni vele, ne legyen sûrû, kicsit csurgós is lehet, a forró olajban úgyis összeáll majd szépen.)
Aztán ha megvan, beleönteni a serpenyõbe. Mindkét oldalát jól megsütjük, lehetõleg nagyon sötétbarnára, "majdnem odakozmált" szintre. (Legalábbis szerintem úgy a legfinomabb.)
Ha elkészült, akkor két jól megsült oldalú, viszont vastag, és belül nagyon puha palacsintát kapunk. A gyümölcsíz is érzõdik rajta, ami az elsõ falatnál rögtön átjön. Én jól megszórom Nesquikkel és friss, hideg tejet iszom mellé.
Nem olyan mint a magyar palacsinta, mert ahhoz képest sokkal vastagabb és az nem szódás, vagy ha az is, akkor sem gyümölcsízû szódás. De egyáltalán nem is olyan mint a nehéz amerikai palacsinta (amit én pl. nem is szeretek).
Ez más, viszont nagyon finom. Érdemes kipróbálni.
Az elején aggódtam, mert a mostani szóda nagyon tele van gyümölcsízesítéssel, de csak finomabb lett tõle.
Egy adaggal jól lehet lakni, fõleg ha az ember leküldi vele a pohár tejet is.![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2