0
Ezt most direkt nem a rádiózás topicba tettem, hanem egy újat csináltam neki, mert a felkészüléshez inkább tartozik szerintem.
Szóval arra gondoltam, hogy össze kellene hozni egy CBs szervezõdést, a fórumon belül. Úgy gyakorlás képen elõször. Azután kialakítani egy Prepper CB hálózatot az országban!
Mert ha lokális az SHTF, akkor a hatóságok úgysem mondanak igazat, az internetet és meg cenzúráznák akár már most is. A mobil telefont pedig letilthatják, ha az érdekeik úgy kívánják. (Pl.: Ha éhség lázadás lenne borodban) Ráadásul gyorsan beazonosítható vagy!
A rádiót bemérni pedig sokkal macerásabb. (kiháromszögelés)
Ha pedig durva globális ill. országos SHTF esetén pedig se TV, se rádió, se internet.
És az tény hogy az információ illetve annak hiánya élet vagy halál kérdése lehet!
Miért a CB? Azért mert sok van belõle, egyszerû a használata, nem kell rá engedély és OLCSÓ! Az amatõr rádiókkal persze sokkal nagyobb távolság hidalható át, de drága, engedélyköteles (vizsgázni kell hozzá). És az amatõr sávon csak rádióamatõrökkel beszélhetünk. De mivel a rádióamatõrök NEM prepperek ezért õket ugyan azok a problémák fogják súlytani mint a többi embert. (nincs áram, víz, élelem, stb…) Azaz nem nagyon tudnánk kivel beszélgetni! Az, hogy pl.: mi történik Ausztráliában egy globális SHTF esetén,
csak érdekesség a számunkra. De hogy mi történik 30 km. távolságra tõlünk, az sokkal fontosabb! Persze CB-vel is áthidalható több száz-ezer kilométer. Sõt már nem egyszer volt példa (jó terjedés esetén) Magyarország-USA kapcsolatra is!
Én tavasszal tervezem beüzemelni a rádiómat, jó lenne egy fórumtárssal is beszélgetni.
A szükséges rádió: olyan amelyik tudja az SSB modulációt! Ezzel lehet nagy távolságokat áthidalni. Erre a két legjobb rádió a President Grant és a Stalker IX. Ilyet már csak használtan lehet venni. Az új CEPT normásak nem jók erre.
Kell még egy jó bázis antenna (Penetrátor) és egy SWR mérõ. Az egész megúszható 50-60ezerbõl.
Tudok küldeni, segítség képpen (csatolni) leírást a rádióhoz, az antenna behangolásához, stb..
Mi a véleményetek?![]()