Eredmény 1 to 10 of 1620

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    A leírás alapján a házadhoz közel, vagy annak a kertjébe ástad el a pakkot.(feltételezés) Namost...Ha maradni is lehet otthon akkor a spájzban, vagy pincében is lehet tárolnia konzerveket, ha meg menni kell, akor meg jobb lenne ha kicsit távolabb lenne a csomag, nemigaz? Azért gondolom ezt, mert gebasz esetén hirtelen kell majd távozni és nem lesz idõd otthon ásni. Milyen megfontolásból tervezted mégis házadhoz közel elhelyezni a készletet?
    köszi, Grafitos

Idézet Eredeti hozzászóló mmilan21 Hozzászólás megtekintése
    Ez egy különleges "egyoldalú" pack lett.
    Tárolónak egy régi fekete füles mûanyag tárolót használtam. Az a régi 80-as 90-es évekbeli amiben csávázószert tartottak, de ez már vagy 100 alkalommal ki lett mosva, így steril lett(vegyszermentes).
    A csávázószeres magoktól még az egér sem pusztul el, ez nem glialka vagy hasonlók, de azért érdemes elkerülni. Ez a mûanyag olyan amit a Nap sugarai évtizedek alatt sem tud láthatóan elöregíteni.
    Nyilván a vegyszer miatt ilyen erõs a tároló felépítése/anyaga.
    Raktam a tárolóba egy vastag fekete szemetes zsákot majd beleraktam a konzerveket.
    Ezután lezártam a zsák száját (megkötöttem erõsen), a megkötött részt belegyömöszöltem a tárolóba, majd lezártam a tárolót a saját kupakjával.
    Ezt követõen egy régi kimosott (masszív régi MOL-os) mûtrágyás zsákot fogtam és beleraktam a tárolót, majd a zsák száját megkötöttem egy alumínium dróttal(azért alumínium mert nem az nem rozsdásodik). Elástam és most már csak a megbontásra vár.

Azért lett egyoldalú, mert csak konzervet raktam bele, felkészülve egy élelemhiányra, mert vizünk lesz a kútból és megszûrni sem bonyolult dolog. Élelem viszont kelleni fog. Van tiszta víz tartalékom is.

Arra lett kihegyezve a csomag tartalma, hogy azonnal fogyasztható élelmet biztosítson kb. egy hét idõtartamra. Nem kell víz vagy fõzõcskézés az elkészítéséhez. Meg kell melegíteni a kaját, kibontani és lehet enni. A konzervek többsége nyitófüllel van ellátva, így a felbontása sem olyan nagy kihívás konzervnyitó híján (kés még akkor is van).
    Röviden ennyi.

Up: Azért ez a dupla zsákos megoldás, mert a hordó teteje nem biztos, hogy teljesen vízálló. Így viszont biztosra mentem.
    Last edited by Grafitos; 11-26-2014 at 10:13 AM.