Nem, amirõl te beszélsz az a társadalomtól való teljes elszakadás és elbujdosás.

Az eltávolodás annyi, hogy amit tehetsz megcsinálsz magad, vízvezeték mellett, vagy helyett fúrt kutad van, az áramszolgáltatást esetleg napelemekkel próbálod kiváltani, gázfûtés helyett fával fûtesz, nem akarsz egy 80 szomszédos utcában lakni, hanem inkább a falu legvégén egy különálló tanyán.

Kicsit én is szeretnék eltávolodni, de elszakadni semmi képpen sem! Nem vagyok én remete, csak unom a szomszédokat meg a város hülye szabályait. Az Egyesült Államok ráadásul másképp áll a dologhoz, vannak a hatalmas nagyvárosok, a kisebb települések, de rengeteg olyan van hogy 100-200 méterekre vannak egymástól a házak, és a legközelebbi település 2-6 kilométer távolságra van. Magyarországon ez annyira nem divat (már), de régen ott is így volt.

Magyarországon sem lehetetlen, csak legyen elég elszánt aki belevág. Van néhány olyan a fórumon aki megtette, úgyhogy nem lehetetlen.

Rokonaim olyan faluban laknak, ahol van olyan földút ami kivezet a faluból és egyre ritkábban állnak a házak. Aki azon az úton lakik, arra már lehet mondani hogy egy kicsit eltávolodott a többiektõl.