Idézet Eredeti hozzászóló mmilan21 Hozzászólás megtekintése
Van valakinek tapasztalata a Hanwag túrabakancsokkal?

Egy ilyet tervezek venni: Hanwag Nazcat GTX
https://www.mountex.hu/termek/70102-...tx_turabakancs

Az árát ugyan megkérik, de régen sem volt olcsóbb az igazán jó minõség.

Fontos hogy bõrbõl legyen nagyobb részt és kapható legyen 48-as méretben.
Sokáig bírja, Vibram talpa van, az alján van egy plusz fekete védõborítás és jól is szellõzik.
A szellõzés igen fontos, mert pár óra után már bele tud izzadni a lábam egy-egy zártabb cipõbe.
Ezeket mind tudja és pozitívak a vélemények róla.

Ha szolgál engem 5 évig akkor már megérte az árát.
Az 5000-6000 Ft-os Wink cipõk nálam kb. 1 évig bírják(utána itthon használom szétszakadásig ) és akkor is csak a talpa megy tönkre.
Lassan kopik a talpa a beszámolók alapján, emiatt ez a bakancs jóval tovább fogja bírni a strapát.
Bõrápoló krém van itthon, úgyhogy nem ezen múlik majd a tartóssága.

Azt viszont még nem tudom hogy ez a típus mennyire bírja melegen tartani a lábaimat nagy hidegben, mert elsõsorban téli és átmeneti idõszaki használatra venném.
Ha 1-2 vastagabb zoknival melegen bírja tartani a lábaimat -10 Celsius fokon, akkor már jó vétel.
Nekem is hanwag bakancsom van. Az árát tényleg megkérik, de az 5 évet simán kibírja. A talpa ha el is kopik, beviszed az üzletbe ahol vetted, visszaküldik a gyárba és újratalpalják, ez kb 20e ft. Nekem egy másik tipus van, télen is szoktam benne kijárni erdõre, egy középvastag zoknival sosem fázott még a lábam, igaz nem egyhelyben ácsorgok.
Szellõzése nem rossz, az enyém is goretxes, és azért nem rohad bele a lábam, de egy bõrbakancstól nem kell csodát várni. Kategóriájában nem rossz, de egy goretexes szövetbakancs nagyságrendekkel jobban szellõzik, de ez minden bõr bakancsra igaz.
Ha van rá keret, én csak hanwagot vennék, ha pedig kicsit olcsóbbat akarsz, a lowa bakancsokat érdemes megnézni, azokból is van goretexes teljes bõr, közel ilyen minõségben 45-50 ezer körül.