Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
Annyira tolják a "kizárólag az oltás számít" propagandát és kommunikációt,
Valamelyik nap láttam a tévében, hogy Csányi Sándor színész is oltakozásra buzdít. Azt mondotta:

"Ha el van törve a kezed, akkor be kell gipszelni. Hogyha van egy vírus, és arra van egy oltás, akkor be kell oltani. És akkor kinyitnak a boltok, kinyitnak az éttermek, kinyitnak a színházak, mindenkinek lesz munkája, és az emberek tudják élni a régi életüket."

Az nekem újdonság volt, hogy az oltástól mindenkinek lesz munkája. Ha ilyen hatása is van, akkor viszont én tudok egy népréteget, akinek az apraját-nagyját üstöllést vakcinálni kellene.

A Csányi kihízott fejérõl meg az jutott eszembe, hogy az oltás ezek szerint neki is fontosabb, mint a kaja meg a mozgás. De a szándék a fontos, ebbe ne kössünk bele!

Viszont az egészrõl meg az jutott eszembe, amit valahol hallottam: hogy az emberek valamiért még most sem, egy elhúzódó világjárvány idején sem akarnak változtatni a dolgaikon, rossz szokásaikon. Félnek, szoronganak, bezárkóznak, de változtatni valamin, azt a világért se. Most ugyanez van az oltással. A legtöbb ember ugyanúgy belefosik az életébe, de azért elmegy beadatni a két oltást. Aztán attól minden rendben lesz... Emlékszem, tavaly egy villanyszerelõ ismerõsöm okoskodott nekem arról - nem viccelek -, hogy a dohányzás az védhet a covidtól. Amikor azzal volt tele minden, hogy a dohányosok kockázati csoport, õ keresett magának egy megnyugtató "magyarázatot" (ostobaságot), hogy nehogy véletlenül le kelljen szoknia a cigirõl. Természetesen akárhányszor találkozunk, az oltás a témája. Mit kapott, hogyan kapta, hogy volt az elsõ után, hogy volt a második után, melyiket miért érdemes, és õ akkor most már védett, és az milyen jó. Aztán megy ki rágyújtani.

Közben megtaláltam két jó Jay-videót tavalyról. Átkerültek a YouTube-ról az odysee oldalra. Õ már a vírus elején igényesen, de nem is eltúlzottan foglalkozott ezzel - ahogyan a kormánynak és megmondóinak is kellett volna. Sok témát érintenek, informatív, érdekes videók:

Koronavírus ellenszere: az erõs immunrendszer

GOLYÓÁLLÓ IMMUNRENDSZER a koronavírus ellen!