0

Thumbs Up |
Received: 967 Given: 990 |
Az állam semmit sem fizet, az adófizetõk (szülõk) fizetnek mindent. Rosszabb esetben idegen emberek, mondjuk gyerektelenek fizetik a gyerekesek gyerekeinek a taníttatását. Egy biztos, hogy nem az állam fizeti, mert az államnak nincs pénze, csak az adófizetõk pénzét használja.
Az állam csak azt éri el hogy a korrupcióval, meg a szándékos és nem szándékos károkozás miatt mindenki menekül Magyarországról, bárhová ahol kicsit is jobb a helyzet.
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Persze, ebben egyetértünk. Aki elköltözik, az a maga érdekeit nézi. Viszont én is ugyanúgy a magam érdekeit nézem. Mivel én alapvetõen itt tervezem az életemet - jogászként csak nem fogok éhezni és rongyokban járni, meg magyar jogi végzettséggel eleve nem tudnék külföldi joggal dolgozni -, ezért nekem az az érdekem, hogy élhetõ legyen ez az ország. Fõleg, hogy már valószínûleg nem lesz gyerekem, fegyvert meg nem lehet tartani, szóval ha csak a cigányok maradnak itt, akkor idõs emberként eléggé vigyáznom kell magamra... Szóval nekem jobb lenne, ha nem élne már most is több százezer magyar külföldön. Persze ennyi erõvel azt is lehet mondani, hogy nekem meg nem lett gyerekem, így én is hozzájárulok a demográfiai krízishez.
Emellett azért nyilván másokról is szó van. Például nekem nincs testvérem, és az idõsödõ szüleim itt élnek Magyarországon, szóval ha nem muszáj, ezért sem mennék messze.
Ugyanakkor én is el tudok képzelni olyan forgatókönyvet, hogy idõs koromra mégis elköltözzem az országból.
Korrupció és szándékos károkozás viszont ugyanúgy van az USA-ban is, Orbán és Biden szerintem kábé ugyanaz...
Last edited by P. Dude; 06-17-2021 at 02:23 PM.
Thumbs Up |
Received: 4 Given: 1 |
Nem tudtam hova illene igy ide irom.
Kerdesem van feletek.
Agusztusba tervezunk hazautazni angliabol, autoval. Az utazas mostanaba eleg zavaros. Van valakinek tapasztalata nemzetkozi utazas teren. Foleg nemetorszag es ausztria erdekel, milyen megszoritasok vannak, ha vannak es hasonlok. Barki barmit tud elore is koszi!
http://aludjazerdoben.blog.hu/ es a youtube csatornam https://www.youtube.com/channel/UCp0..._as=subscriber
A Konzuli Szolgálat honlapja elvileg naprakész, gondolom.
Ausztria
Németország
Általános infók
Thumbs Up |
Received: 88 Given: 35 |
SHIFT helyzetben egy külföldi nagy hátránnyal indul. Nem biztos, hogy az elején agyoncsapják a szomszédok, de ha fogynak az élethez szükséges források, úgy a "felesleges" emberek felé fordul a túlélõk figyelme. A történelembõl tudjuk, hogy baj esetén az "idegeneket" hamar megtalálták. Jó esetben elüldözték, rossz esetben megölték õket. Idegengyûlölet most is van, és biztos vagyok benne, hogy a nyugati, felvilágosult népekben is ott van, csak jól leplezik, de SHIFT helyzetben fel lehet szítani.
Más: számomra az állam nem egyenlõ a kormánnyal, vagy a hatóságokkal. Az államba az adófizetõk is beleértendõk. Amit az állam fizet, azt az adófizetõk fizetik. Nagy közös katyvasz, amitõl elvárásaink vannak, de magunktól nem akarunk hozzájárulni a költségekhez, ezért be kell szedni az adót.
Szerintem itt most mindegy, hogy milyen szót használtam. A lényeg az volt, hogy valakinek a szakmáját/diplomáját kifizetik a magyar adófizetõk, aztán az illetõ elköltözik Magyarországról. Ha csak pár emberrõl lenne szó, akkor nyilván nem érdekes, de tömegekrõl, százezrekrõl beszélünk.
Thumbs Up |
Received: 4 Given: 1 |
Erre van elvileg a "röghözkötés", én is aláírtam, hogy x évig vagy nem megyek el, vagy visszafizetem a képzési költségeket.
Ellenérzéseket váltott ki sokakból, én úgy voltam vele, hogy nem hülyeség. Márcsak azért sem, mert ha valaki megy, akkor legyen résen, hogy jól alakuljanak a dolgok és simán vissza tudja fizetni, nincs azzal semmi baj.
Bár kérdés, hogy mi a helyzet az alap és középfokú oktatással, óvodával, egyéb kedvezményekkel... Lehet, hogy azokat is vissza kellene fizettetni, ha valaki lelép. Az ördög a részletekben rejlik, de lehet, hogy korrektnek gondolnám bizonyos paraméterekkel... Mondjuk az is igaz, hogy azokat nem választja az ember, hanem tanköteles egy bizonyos ideig. Ha meg nem választotta, akkor nem kérhetik rajta számon, hogy miért vette igénybe?
Ha a járvány után megint tömegesen mennének el, akkor szerintem valami radikális intézkedés kell. Különben elõbb-utóbb nem lesz olyan, hogy Magyarország.
Thumbs Up |
Received: 88 Given: 35 |
Mivel a probléma globális lehet, nem csak Magyarországon szaródik el a helyzet. Vagyis külföldön is romlanak a feltételek, ott is nõ a munkanélküliség, nem biztos, hogy tárt karokkal fogadják az emigránsokat. Ráadásul a Brexit miatt szûkül az európai munkaerõpiac. Jó páran vannak, akik eljönnek Angliából, de nem haza, hanem máshová az EU-n belül, azaz nõ a munkaerõ kínálat, de a kereslet nem.
Egyébként is jellemzõ, hogy ha szorul a kapca, az országok a protekcionista intézkedések felé hajlanak, tehát elsõsorban a õslakosok munkavállalását igyekeznek elõsegíteni, a külföldiek hátrányban lesznek.
Szerintem itthonról csak akkor lenne nagyobb elvándorlás, a környezõ országokhoz képest, ha csak egy "magyar-összeomlás" lenne. A 2008-as helyzethez képest átalakult az ország adóssága: lecsökkent a devizaadósság, az államháztartás hiányát nagy részben a hazai lakosság finanszírozza, 100 tonnányi aranykészletünk is fontos lehet. Szóval én nem gondolnám, hogy államcsõd fenyeget. Éhséglázadástól sem kell tartanunk, sõt még a c.gányhelyzet sem jelent akkora kockázatot, mint 1-2 nyugati országban az ottani bevándorlók. (a tesóm olyan helyen melózik ahol sok c.gány közmunkás alkalmaznak, tõle tudom, hogy érzékelhetõ a javulás a munkához való hozzáállásuk terén - hosszútávon persze így is kockázatot jelentenek)
Nem értelek teljesen, most mivel van gondod?
Magyarságot félted az elnéptelenedéstõl, a környezetet véded, vagy a családokat, akik távol tõltik egymástól a napjaikat? Esetleg csak zavar a repülõk hangja és azt magyarázod félre mindennel?
Ez a "gyüszmékül a sok idióta." mondatod azért nem túl széles látókörrõl árulkodik...
Last edited by Alpha; 06-19-2021 at 03:23 AM.