Oldala 11 of 13 ElsõElsõ ... 910111213 UtolsóUtolsó
Eredmény 101 to 110 of 122

Topic: https://login.aliexpress.com

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up
    Received: 848
    Given: 888

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Épp gondoltam rá, hogy majd megírom. Egy kisebb csomagot rendeltem Indiából az ebayen 6 ezer forintért. Abban már benne volt a 4,38 dollár sales tax (kb. 1300 Ft), a szállítás pedig ingyenes volt. Erre itthon még a futárnak ki kellett fizetni majdnem 3 ezret a vámért.

Meg várok egy 19,38 GBP-s ebay rendelést Kínából, ahol szintén ingyenes a szállítás, és 4,12 GBP a sales tax (az már benne van a 19,38-ban). Kíváncsi vagyok, mennyit kell majd fizetni a futárnak.

De hogy 50% a vám? Ráadásul a "sales tax" az ÁFA/vám együtt. Meg elvileg úgy volt hogy 50 dollárig nincs vám. A 6000 Ft az 20 dollár. Igaz, a használt fényképezõgépet visszatartotta a Posta mikor elküldtem anyámnak, hiába volt karácsonyi ajándék. De abból látszott hogy lehúzási kísérlet az egész hogy amikor letoltam a magyar postát egy emailben, akkor hirtelen meggondolták magukat és továbbküldték a csomagot.

Átverés az egész, tök mindegy hogy hivatal, meg kormány meg akármi. Pont ugyanúgy becsapják az embereket azok is, mint a házaló csalók a nyugdíjasokat.

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 424
    Given: 752

0 Not allowed!
    Épp gondoltam rá, hogy majd megírom. Egy kisebb csomagot rendeltem Indiából az ebayen 6 ezer forintért. Abban már benne volt a 4,38 dollár sales tax (kb. 1300 Ft), a szállítás pedig ingyenes volt. Erre itthon még a futárnak ki kellett fizetni majdnem 3 ezret a vámért.

Meg várok egy 19,38 GBP-s ebay rendelést Kínából, ahol szintén ingyenes a szállítás, és 4,12 GBP a sales tax (az már benne van a 19,38-ban). Kíváncsi vagyok, mennyit kell majd fizetni a futárnak.
    Arra is figyelni kell, hogy nemrég a bankomnál még 301 forint volt egy dollár, pár nap múlva már 305, most meg már majdnem 309-en vált.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    De hogy 50% a vám? Ráadásul a "sales tax" az ÁFA/vám együtt. Meg elvileg úgy volt hogy 50 dollárig nincs vám. A 6000 Ft az 20 dollár. Igaz, a használt fényképezõgépet visszatartotta a Posta mikor elküldtem anyámnak, hiába volt karácsonyi ajándék. De abból látszott hogy lehúzási kísérlet az egész hogy amikor letoltam a magyar postát egy emailben, akkor hirtelen meggondolták magukat és továbbküldték a csomagot.

Átverés az egész, tök mindegy hogy hivatal, meg kormány meg akármi. Pont ugyanúgy becsapják az embereket azok is, mint a házaló csalók a nyugdíjasokat.
    Nem 50% a vám. 150 euró alatt áfát és vámkezelési díjt kell fizetni, plusz - 150 euró felett - vámot is. És nem I. Orbán találmánya, hanem EU-s direktíva. Az EU védi a piacait Kínától. Nem szeretném, ha bármely fórumtag kioktatásnak venné és megsértõdne, de számomra érthetetlen, hogy sokan nem néznek utána semmilyen hír, cikk valóságtartalmának. Én is vettem ezt, azt, de nyilván nem ebbõl élek. Ettõl függetlenül az EU-n kívülrõl történõ rendelés még nem kuka, csak pár ezer forintért már nem éri meg rendelni, mert aránytalanul sok lesz a fix költség.

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 424
    Given: 752

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Nem 50% a vám. 150 euró alatt áfát és vámkezelési díjt kell fizetni, plusz - 150 euró felett - vámot is. És nem I. Orbán találmánya, hanem EU-s direktíva. Az EU védi a piacait Kínától. Nem szeretném, ha bármely fórumtag kioktatásnak venné és megsértõdne, de számomra érthetetlen, hogy sokan nem néznek utána semmilyen hír, cikk valóságtartalmának. Én is vettem ezt, azt, de nyilván nem ebbõl élek. Ettõl függetlenül az EU-n kívülrõl történõ rendelés még nem kuka, csak pár ezer forintért már nem éri meg rendelni, mert aránytalanul sok lesz a fix költség.
    17,98 volt a termék. Ingyenes a szállítás. 4,38 a sales tax. És 1,8 kedvezmény jött le.

Így volt a teljes ár 20,56 dollár. Bankos váltást választottam a paypal helyett, és így valami 6200 forintot fizettem. És akkor még a futárnak a vámkezelésért 2800 forintot. Akkor ha a sales taxban már benne van az áfa is, akkor ez a 2800 Ft a vámkezelési díj?

Vagyis 150 eurónak megfelelõ összegig mindig 2800-at fogok fizetni a futárnak? Azért is kérdezem, mert még lehet, hogy lenne egy-két rendelésem. Meg egyet várok is, ami 8 ezer Ft volt. Akkor annál is fixen 2800 Ft lesz a vámkezelés?

És ugyanígy van Amazonon? Mert onnan még nem rendeltem soha, de szeretnék majd. Elvileg ott is belekalkulálják az áfát mindent, ugye? És akkor itthon szintén csak a 2800 Ft-ot fizetem pluszban.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Én egyszer rendeltem EU-n kívülrõl július 1 után. A feladó 30 USD-t írt a csomagra, mint érték. Ez kb 9000 Ft-nak felel meg. Ennek 27%-a az áfa, ami 2500 Ft körül van. A nyugtán, amit a postán adtak az szerepel, hogy a vámkezelés díja 999 Ft (ami szerintem fix, nem értékfüggõ) és 2500 "vámteher" ami valójában az áfa értékének felel meg. Ha 20 dollárnál nagyobb értékû cuccod érkezik akkor arányosan nagyobb lesz az áfa mértéke. A vámkezelés díja - szerintem - fix ezer forint.
    Amazonról nem rendeltem soha, nem tudom, ott mit számolnak bele.
    Last edited by Ged; 10-05-2021 at 02:39 PM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az EU nem a piacát védi, hiszen az EU úgy tûnik hogy nem is gyárt olcsó dolgokat. Megrendelik a nagy cégek Kínából a dolgokat, majd rádobnak egy 5x-ös hasznot. Vagy akár még nagyobb szorzóval dolgoznak. Ki jár rosszul? Az átlagember aki megveszi. Az EU mit nyer ezzel? még több forgalmi adót szed be, még azon felül amit a nagykereskedõtõl is elvett. Dupla pénz a nagyok zsebébe. Egyszerû lehúzás, mint ahogy a legtöbb dolog az. Eleve ha nincs elvámolnivaló, akkor mire fel van vámkezelési díj? Ha meg ki van fizetve a postaköltség akkor az állam milyen alapon pótdíjaz egy kifizetett postázást? Vagy az állam miatt történik az is?

Nem tudom, de ez kizárólag lehúzásnak tûnik. A kínai piac tovább mûködik, csak az átlagember szív az állam miatt.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 65
    Given: 8

0 Not allowed!
    17,98 volt a termék. Ingyenes a szállítás. 4,38 a sales tax. És 1,8 kedvezmény jött le.

Így volt a teljes ár 20,56 dollár. Bankos váltást választottam a paypal helyett, és így valami 6200 forintot fizettem. És akkor még a futárnak a vámkezelésért 2800 forintot. Akkor ha a sales taxban már benne van az áfa is, akkor ez a 2800 Ft a vámkezelési díj?

Vagyis 150 eurónak megfelelõ összegig mindig 2800-at fogok fizetni a futárnak? Azért is kérdezem, mert még lehet, hogy lenne egy-két rendelésem. Meg egyet várok is, ami 8 ezer Ft volt. Akkor annál is fixen 2800 Ft lesz a vámkezelés?

És ugyanígy van Amazonon? Mert onnan még nem rendeltem soha, de szeretnék majd. Elvileg ott is belekalkulálják az áfát mindent, ugye? És akkor itthon szintén csak a 2800 Ft-ot fizetem pluszban.
    Ha USAbol rendelsz, ott a web oldalon mindig netto ar van. Erre rarakjak a szallitasi koltseget, es a kijott osszegre megy a sales tax ami az amerikai AFAt jelenti. Ez allamonkent valtozik, de kb. 0 es 7 % kozott van. Ezzel az elado csak azt mutatja, hogy a megvett termek mennyiert megy el hozzad az amerikai rendszer szerint. Minden egyeb koltseget, magyar AFA, vam, azt mar a magyar allam rakja ra. Semmilyen Union kivulrol erkezo cuccon nem lesz rajta a magyar koltseg, azt mind beerkezeskor rakjak ra. Ezeknek utana kell neznetek, ha nem akartok nagy meglepetest.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ezzel vitatkoznék. Tõlem szoktak rendelni az EU-ból. A nagy online bevásárlós weboldalak ráteszik a VAT nevû vámot, külön adószámuk van, és azt rá kell írni a csomagba, amibõl a vámosok már tudják ott Európában, hogy a csomag után ki lett fizetve a vám. Igencsak megbonyolították ezzel a munkámat, de ez van...

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 65
    Given: 8

0 Not allowed!
    De ezt szerintem nem mindenki csinalja meg, bar ezt akkor te tudod jobban.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A nagy boltoknak kötelezõ, akár eBay, akár Amazon, akár Etsy, akár más nagyok, mindnek kötelezõ a VATs-ot leszedniük. Az Ali is csinálja, sõt, a rendszerükben az itteni forgalmi adó "VATS" néven van feltüntetve. Amit pedig én adok el Európába a vásárláskor azt is VATS-ként szedik le a vásárlókról. Ez így bele van építve a rendszerbe.

Ez új dolog, régen nem volt, csak az utóbbi 1-2 évben lett bevezetve.

Sõt, elõtte nálunk mindenki csak a saját államában fizette be a forgalmi adóját boltosként, és ha más államban vásárolt akkor a vevõ fizette be évente a "használati adót", ami arról szólt hogy más államból vásárolt valaki. Ez is változott, most már minden állam egyenként bevezette hogy a boltosok minden államba fizessék be a forgalmi adót. De ezt persze a nagy kereskedõ-hálózatok mint az Amazon és társai, simán csak begyûjtik automatikusan, úgyhogy a kis árusoknak ezzel így már nincs gondja. Elég elképzelni hogy milyen katasztrófa lett volna ha egyetlen kisboltosnak mind az 50 államba kellett volna egyenként csekkeket küldenie évente, vagy akár 3 havonta.