Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
Nem 50% a vám. 150 euró alatt áfát és vámkezelési díjt kell fizetni, plusz - 150 euró felett - vámot is. És nem I. Orbán találmánya, hanem EU-s direktíva. Az EU védi a piacait Kínától. Nem szeretném, ha bármely fórumtag kioktatásnak venné és megsértõdne, de számomra érthetetlen, hogy sokan nem néznek utána semmilyen hír, cikk valóságtartalmának. Én is vettem ezt, azt, de nyilván nem ebbõl élek. Ettõl függetlenül az EU-n kívülrõl történõ rendelés még nem kuka, csak pár ezer forintért már nem éri meg rendelni, mert aránytalanul sok lesz a fix költség.
17,98 volt a termék. Ingyenes a szállítás. 4,38 a sales tax. És 1,8 kedvezmény jött le.

Így volt a teljes ár 20,56 dollár. Bankos váltást választottam a paypal helyett, és így valami 6200 forintot fizettem. És akkor még a futárnak a vámkezelésért 2800 forintot. Akkor ha a sales taxban már benne van az áfa is, akkor ez a 2800 Ft a vámkezelési díj?

Vagyis 150 eurónak megfelelõ összegig mindig 2800-at fogok fizetni a futárnak? Azért is kérdezem, mert még lehet, hogy lenne egy-két rendelésem. Meg egyet várok is, ami 8 ezer Ft volt. Akkor annál is fixen 2800 Ft lesz a vámkezelés?

És ugyanígy van Amazonon? Mert onnan még nem rendeltem soha, de szeretnék majd. Elvileg ott is belekalkulálják az áfát mindent, ugye? És akkor itthon szintén csak a 2800 Ft-ot fizetem pluszban.