Oldala 11 of 15 ElsõElsõ ... 910111213 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 101 to 110 of 144

Topic: Gazdasági összeomlás

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 934
    Given: 975

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Ez már a következő válság előszele is lehet: ha a szállítás ára nő, akkor minden nőni fog. Kisebb tételeket nem rendelnek az emberek, mert többe kerül a szállítás, mint az áru ára. Az ebből élő kisvállalkozások menekülőre fogják, bezuhan a fogyasztás, jön a stagnálás inflációval keverve. A stagflációnak csúfolt jelenség a legrosszabb, amit a közgazdászok el tudnak képzelni. 2022-t sokan megemlegetik, szerintem (ha lesz túlélő).
    Azért kéne hogy lépjenek a politikusok, nem 10 év múlva múlva, nem 5 év múlva, nem 3 év múlva hanem most azonnal. A vírus marad, ezen nincs mit szépíteni. Lezárás nem segít, viszont a lezárás kinyírja a gazdaságot, ami semmi jóval nem jár, mindenki veszít vele, de legalábbis majdnem mindenki. Tehát abbahagyni a lezárást, mindent újraindítani, a fertőzéseket kezelni és haladni tovább. A helyzetet el kell fogadni, 2 év alatt rájöhettek már (vagy rájöhettek volna) a politikusok és szakértők hogy a probléma tartós és az is marad. Nem is értem hogy mit bohóckodnak még mindig. Meghalnak a 75-80 évesek. Sz*r ügy, de mikor volt olyan hogy nem haltak meg? Most annyi a különbség hogy a szívroham úgy viszi el az öregeket hogy közben a tüdejük is fáj a köhögéstől.

Persze, én is tartok a fertőzéstől, de azt is tudom hogy nincs mit tenni. Ha elkapom, majd jól megszenvedek vele és kész. Attól a városba ha kell bemegyek, a postára benézek, boltba megyek kenyeret venni. Az élet nem állhat meg, akkor sem ha a politikusok több mint fele bezárna mindenkit.

Mi lesz abból ha tovább folytatják ezt? Itt már nem a vírus a fő probléma, hanem az arra adott rossz reakció.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Azért kéne hogy lépjenek a politikusok, nem 10 év múlva múlva, nem 5 év múlva, nem 3 év múlva hanem most azonnal. A vírus marad, ezen nincs mit szépíteni. Lezárás nem segít, viszont a lezárás kinyírja a gazdaságot, ami semmi jóval nem jár, mindenki veszít vele, de legalábbis majdnem mindenki. Tehát abbahagyni a lezárást, mindent újraindítani, a fertőzéseket kezelni és haladni tovább. A helyzetet el kell fogadni, 2 év alatt rájöhettek már (vagy rájöhettek volna) a politikusok és szakértők hogy a probléma tartós és az is marad. Nem is értem hogy mit bohóckodnak még mindig. Meghalnak a 75-80 évesek. Sz*r ügy, de mikor volt olyan hogy nem haltak meg? Most annyi a különbség hogy a szívroham úgy viszi el az öregeket hogy közben a tüdejük is fáj a köhögéstől.

Persze, én is tartok a fertőzéstől, de azt is tudom hogy nincs mit tenni. Ha elkapom, majd jól megszenvedek vele és kész. Attól a városba ha kell bemegyek, a postára benézek, boltba megyek kenyeret venni. Az élet nem állhat meg, akkor sem ha a politikusok több mint fele bezárna mindenkit.

Mi lesz abból ha tovább folytatják ezt? Itt már nem a vírus a fő probléma, hanem az arra adott rossz reakció.
    Persze értelek én, valószínűleg igazad is van. Csakhogy a döntéshozók nem merik felvállalni a felelősséget, mert minden halottat az számlájukra írnak, akkor is ha 90+ éves, rákos beteg volt. Tudomásom szerint egy fejlett országban sincs olyan hivatalos program, ami megfelelne az általad leírtaknak. Ha valaki azt mondaná, hogy "Meghalnak a 75-80 évesek. Sz*r ügy, de mikor volt olyan hogy nem haltak meg?", abban a pillanatban neki esne az ellenzék, a média, az egész társadalom. Megbukna pár napon belül. És aki utána jönne éppen az ellenkezőjét tenné: kötelező oltás, oltatlanok diszkriminálása, lezárás, korlátozás. Ha a társadalom túlnyomó többsége hasonló módon gondolkodna, mint Te, akkor már rég nem itt tartanák.

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 817

0 Not allowed!
    Ez már a következő válság előszele is lehet: ha a szállítás ára nő, akkor minden nőni fog. Kisebb tételeket nem rendelnek az emberek, mert többe kerül a szállítás, mint az áru ára. Az ebből élő kisvállalkozások menekülőre fogják, bezuhan a fogyasztás, jön a stagnálás inflációval keverve. A stagflációnak csúfolt jelenség a legrosszabb, amit a közgazdászok el tudnak képzelni. 2022-t sokan megemlegetik, szerintem (ha lesz túlélő).
    Túlélő?

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Szia,

Egyben ugyanez egy esely az europai iparnak is. Szoval kozep-hosszu tavon akar jol is jarhatunk vele, noha rovid tavon minden bizonnyal fajni fog az inflacio (nem a hazudott 5%, hanem az, amikor nem csak a faanyag ara fog kb. haromszorozodni).

Bel

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    Szia,

Egyben ugyanez egy esely az europai iparnak is. Szoval kozep-hosszu tavon akar jol is jarhatunk vele, noha rovid tavon minden bizonnyal fajni fog az inflacio (nem a hazudott 5%, hanem az, amikor nem csak a faanyag ara fog kb. haromszorozodni).

Bel
    Egyetértek. A rövidtávú reakciókkal lehet baj. A gazdaság nyilván nem fog nullára redukálódni, de egy visszaesés sokaknak felforgatja az életét. A nyugati országok és polgáraik el vannak adósodva. A munkanélküliség, a nyomorgás nem csak a szegényebb országokat sújtja (de ők hozzá vannak szokva, jobban fogják tűrni). A belső feszültségek az elviselhetetlenségig nőnek. A politikai hatalom birtokosai és a gazdasági elit jogosan tartani fog kommunista forradalomtól. Hasonló eset volt a 1933-as válság után helyzet. Az elit inkább a fasisztákat engedte hatalomra jutni, mint a kommunistákat. A II. vh-t sokan nem élték túl, de akkor csak két bevethető atombomba volt, amit el is használtak. Most több tízezer van. Ha ezeket is bevetik, akkor megmagyarázza miért írtam, hogy "ha lesz túlélő"
    Persze ez csak egy lehetőség, de sajnos ennek az esélye nem nulla, sőt egyre nő.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    De például Magyarországon miért ne lenne túlélő, ha a világ másik felén atommal háborúznának? Nem hiszem, hogy tucatszámra robbantgatnák az atomot, ha 1 vagy 2-vel is elérik a céljukat. Plusz a világ legtöbb atomfegyvere nem nagyvárosokra, hanem katonai célpontokra van irányítva.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    De például Magyarországon miért ne lenne túlélő, ha a világ másik felén atommal háborúznának? Nem hiszem, hogy tucatszámra robbantgatnák az atomot, ha 1 vagy 2-vel is elérik a céljukat. Plusz a világ legtöbb atomfegyvere nem nagyvárosokra, hanem katonai célpontokra van irányítva.
    NATO tagországok vagyunk. A reptereink, radarjaink az oroszok és kínaiak számára elsődleges célpont, továbbá az irányító központok, mint Budapest, Székesfehérvár, Veszprém. Mi nyugat és kelet között vagyunk félúton, egész Európa hadszíntér lehet, ahogy az előző világháborúkban is az volt. Nincs annyi atomfegyver, hogy minden négyzetméterre halált szórjanak, de ahhoz elég, hogy a pusztulás szélére sodorják azokat, akik az első csapást túlélik. Ha 1-2 nukleáris eszköz bevetésével elérnék a céljukat, akkor minek tartanak hadrendben több tízezret? Ezeknek az eszközök megfelelő készenlétben tartása is súlyos pénzeket emészt fel. A semmire nem tartanák őket. Szerinted az ellenség, vagy a közvélemény tudhatja, hogy a rakéták hová vannak irányítva? Biztos lehetsz benne, hogy Moszkva, Peking, Washington és további nagy városokon is ott van a célkereszt.
    Ismét hangsúlyozom, hogy ez csak egy lehetőség - de amíg vannak atomfegyverek addig ez reális fenyegetés. Egyre több felhő gyülekezik az emberiség felett. Szerintem csak időkérdése, mikor kerül hatalomra egy Hitler kaliberű vezető és elszabadul a pokol.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Én voltam plázában a napokban, elég nagy volt a nyüzsgés, a maszkon kívül nagy különbséget nem éreztem 2019-hez képest. Szóval ez a szelete a gazdaságnak egyelőre úgy fest rendben van

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 131
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló st.jimmy Hozzászólás megtekintése
    Én voltam plázában a napokban, elég nagy volt a nyüzsgés, a maszkon kívül nagy különbséget nem éreztem 2019-hez képest. Szóval ez a szelete a gazdaságnak egyelőre úgy fest rendben van
    A szupermarketben, ahol dolgozom, ugyanez van.
    Annyi pénzt(és hitelt!) hagynak a boltban, mintha nem lenne holnap...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egyre több felhő gyülekezik az emberiség felett. Szerintem csak időkérdése, mikor kerül hatalomra egy Hitler kaliberű vezető és elszabadul a pokol.
    Mármint egy Truman kaliberű keresztény? Mert ugye atomot eddig egyedül az USA vetett be. De legalább ők kétszer, és mindkétszer civil lakosság ellen.

Ha már: azért józan paraszti ésszel gondolkodva Hirohito császár jó eséllyel békét kötött volna egy hadi létesítmények elleni átfogó, elrettentő támadás hatására is. Az atomtöltet neve ugyebár "Little Boy" volt, a repülőgépé pedig "Enola Gay", vagyis "Vidám Enola". Ezek a tréfás elnevezések különösképpen mutatják a győztes oldal erkölcsi fölényét a csúnya gonosz nácikkal szemben. A "Vidám Enola" nevet a bombázás parancsnoka, Paul Tibbets ezredes adta, aki az anyukájáról nevezte el a repülőt - ez milyen aranyos gesztus. A háborús bűnös ezredest azon melegében ki is tüntették: "Az Enola Gay indulása után 12 órával, délután 3 órakor szállt le Tinianon, ahol hatalmas tömeg, köztük újságírók és fotósok várták, Tibbets ott helyben megkapta a Szolgálati Érdemkeresztet." Úgy halt meg 92 évesen, hogy elmondása szerint sosem bánta meg a történelem első atomtámadásának levezénylését.

(Amúgy eddig Kim Dzsongunnak is csak a szája járt, azért nem olyan egyszerű eldobálni azokat az atomokat.)

Ha már Hitlert említetted, valóban jöhetne viszont egy olyan vezető, aki végre foglalkozik a népével. Nyilván az nem lehet opció, hogy 80 év múlva lakatlan Mad Max vidék legyen a Kárpát-medence - ahogyan azt Pokol Béla felvázolja -, nyugatabbra pedig a saría uralma alatt éljen az a néhány még megmaradt fehér európai.
    Last edited by P. Dude; 12-21-2021 at 03:46 PM.

A topic keresõszavai: