Oldala 15 of 17 ElsõElsõ ... 51314151617 UtolsóUtolsó
Eredmény 141 to 150 of 161

Topic: Csináld magad - ötletek

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2015
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Ja nem, ez amúgy családi házon belül egy lakás, hosszú. A lényeg hogyha ezen múlna a benzines generátor, az megoldható lenne. De a többi érvetek alapján sem lenne túl jó megoldás, úgyhogy nézek mást.
    Azért a benzines generátor sem teljesen elvetendő dolog,csak kettő dologra kell vigyázni.A benzin nem tárolható örökké,a 95-ös már pár hónap után kezd szétbomlani és az etanol tartalma megeszi a karburátor belső gumi részeit,a másik dolog meg hogy SHTF után a generátor hangja messziről odavonz mindenkit akinek benzinre vagy áramra van szüksége.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Igen,vettem kínai üzletben 4 méteres led szalagot kétfelé vágtam és felrögzítettem a mennyezetre kb annyit világít mint egy 100 wattos égő.Jár hozzá 12 voltos hálózati adapter,de ha kell működik autó aksiról.Úgy 3 éve használom folyamatosan,2500-ft körül volt az ára.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez az abszorpciós hűtő is jó ötlet. Lehet, hogy később valamikor beruházok rá. (Tegyük fel, hogy 2022-ben még nem omlik össze minden.) Most első körben nekem annyi kellene, hogy megbontott konzerveket egy-két napig tudjak tárolni valahol. Ismertek ilyen mini hűtőtáskát vagy ilyesmit, ami erre optimális lenne? Egyelőre ki is húzhatnám akkor a hűtőmet, mert másra nem nagyon használom. Plusz áramszünet esetére is jó lenne egy kis hűtőtáska, vagy valami amiben mondjuk 2 napig eláll egy megbontott konzerv.
    Vészhelyzetre nekem ilyesmi van,de egy nap alatt lemerít egy autó aksit.https://www.emag.hu/connabride-elekt...scenario_ID=49

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 454
    Given: 805

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló maghar Hozzászólás megtekintése
    Vészhelyzetre nekem ilyesmi van,de egy nap alatt lemerít egy autó aksit.https://www.emag.hu/connabride-elekt...scenario_ID=49
    Nekem egyelőre csak egy egész kicsi valami is elég lenne, ami tud folyamatosan mondjuk 40 órát hűteni. Ahogy olvasom, valóban ezek az elektromos hűtőtáskák az ajánlottak, de ezekből meg nem látok kisméretűt.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 126

0 Not allowed!
    Nekem egyelőre csak egy egész kicsi valami is elég lenne, ami tud folyamatosan mondjuk 40 órát hűteni. Ahogy olvasom, valóban ezek az elektromos hűtőtáskák az ajánlottak, de ezekből meg nem látok kisméretűt.
    A linkelt az 12l, kb. mint egy kisebb hátizsák...
    Ebből nem sok ennél kisebb, értelmesen használható méretű van.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    A linkelt az 12l, kb. mint egy kisebb hátizsák...
    Ebből nem sok ennél kisebb, értelmesen használható méretű van.
    Hmm. Akkor ehhez vennem kéne egy aksit is, gondolom.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 126

0 Not allowed!
    Hmm. Akkor ehhez vennem kéne egy aksit is, gondolom.
    Nem árt meg.
    Viszont, ha belefér a keretbe, akkor egy napelemet is vásárolj, vagy szerezz leselejtezettet, amivel az akkut tölteni tudod.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    Nem árt meg.
    Viszont, ha belefér a keretbe, akkor egy napelemet is vásárolj, vagy szerezz leselejtezettet, amivel az akkut tölteni tudod.
    Nna, akkor majd szépen sorjában!

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló maghar Hozzászólás megtekintése
    Én arra gondoltam mikor most elkezdtem építeni a gőzhajtásos generátort hogyha az oroszok elzárják a gázcsapot mindenki áttér elektromos áramra lakások fűtése pékek kemencéje stb.lehet hogy túlterhelve lesz az elektromos hálózat és lesznek időszakos áramkimaradások.Ha meg Paksra nem küldenek több nukleáris fűtőanyagot,még nagyobb a baj.A generátorral 3 autóaksit akarok tölteni,tudom hogy nem a legalkalmasabb mivel rövid ideig tartó nagy áramleadásra tervezték de SHTF után ezt lehet a legkönnyebben beszerezni.Mindenhez próbálok szivargyújtós töltőt is szerezni.A következőket működtetem róla:hajvágó,elemlámpák,lakás világítás led szalagokkal (ez már évek óta működik nálam)pmr rádió,laptop,telefon,18650-es aku töltő,12 voltos forrasztó páka,továbbá van egy kukázott szünetmentes tápegységem ha valamire 220v kellene,tökéletesen működik autó aksiról,12v-os vízforraló,és tervben van még egy használt abszorpciós hűtő beszerzése.Lehet venni hozzá 12v-os fűtőbetétet.Szerintem nagyon fontos ha csak pár órát tudom működtetni is.Gondoljatok csak bele,SHTF után 40 fokos kánikulában friss húshoz juttok,1 órán belül megromlik.De ha kicsit tudjátok hűteni elő lehet készülni sózásra füstölésre stb.
    Feldobott a youtube egy ilyent, pedig nem is kerestem ilyesmikre
    https://www.youtube.com/watch?v=BwsyxRz_eXs

Én is igyekszem mindent beszerezni 12V-osban amit lehet, meg aminek van értelme. Nagyobb teljesítményű cuccoknak kell a 230V.
    12V-os merülőforralónak, fűtőpatronos hűtőnek, szivargyújtós töltőknek érdemes egy ilyent venni: STUP-SKJ1200W
    Közvetlen tudod működtetni napelemről (vagy a gőzturbinás generátorodról) a cuccokat, persze ha nincs elég bemenő energia mert jött egy felhő lekapcsol, de ezeknek nem probléma.
    (Minél kisebb a fogyasztás és minél nagyobb a napelem teljesítmény annál stabilabb)
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Jó cuccok,én ebből vettem kettőt https://www.aliexpress.com/item/4001...rch-mainSearchfeszültségszabályzáshoz,állítható a feszültség és az áramerősség.17 voltos generátorhoz használom hogy legyen aksitöltéshez stabil 14,4 voltom.SHTF után ha tönkremegy úgy tervezem hogy autó fesz. szabályzóval fogom pótolni.