Oldala 35 of 35 ElsõElsõ ... 25333435
Eredmény 341 to 350 of 350

Topic: Egészséges ivóvíz

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 440
    Given: 779

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Fekete-Báró Hozzászólás megtekintése
    Szerintem megéri, mert a szûrõ kapacitása és a pórusméret a cég kínálatából a legjobbnak tûnik. Ezzel hosszú idõre biztosíthatod a tiszta vizet. Én évekkel ezelõtt a Family-t vettem meg, ez csak abban különbözik a Mission-tõl, hogy merev falú a tartálya, és van benne egy 80 mikronos elõszûrõ (sajnos már nem kapható ez a típus). Egyébként hol tudod most megvásárolni? Én a tuleloviz.hu-ról rendeltem, még júliusban is vettem egy Play-t, de azóta a honlap eltûnt.
    Köszi szépen a megerõsítést!

Egyelõre nem lehet kapni, de majd érkezik a Túlélõvízhez. Nálam mûködik a honlap, és e-mailt is váltottam velük: https://tuleloviz.hu/

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló coco Hozzászólás megtekintése
    Nézted a Berkey szûrõket? Nagyon jókat lehet róluk hallani.
    Na, most néztem meg õket. Nagyon drágák... 100 ezer Ft a legolcsóbb, a többi bõven 100 fölött. Kettõ darab csereszûrõ 47 ezer. Csak a két Berkey szûrõ drágább, mint maga az 5 literes LifeStraw Mission... Egy kivételével az összes Berkey decemberre elõrendelhetõ, szóval még mehet fel az áruk. Az az egy kivétel a BIG, de még az is drágulhat, mert annak is 30-45 nap a beérkezése.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Fekete-Báró Hozzászólás megtekintése
    Arra figyelj, ha felrakod a Mission vizes zsákját, akkor praktikusabb a szûrés folyamata, azonban a vírusokat nem fogja kiszûrni, hiszen a Misson-nek csak a zsákját használod, de a szûrõ a Flex-é...
    Vagy akkor a Flex szûrõjével átszûröm vegyi anyagra, és aztán a Mission szûrõvel újra átszûröm.

Senior Member Fekete-Báró's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up
    Received: 78
    Given: 66

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Köszi szépen a megerõsítést!

Egyelõre nem lehet kapni, de majd érkezik a Túlélõvízhez. Nálam mûködik a honlap, és e-mailt is váltottam velük: https://tuleloviz.hu/
    Érdekes, ha a linkre kattintok, bejön, de ha beírom a Google-ba, nem adja ki a honlapot...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    ! A napokban kaptam mailt, hogy újra van LifeStraw Mission, egyelõre korlátozott darabszámban !

https://tuleloviz.hu/LifeStraw_Mission

Nekem most nincs pénzem megvenni, de hátha itt valakit érdekel.
    Last edited by P. Dude; 10-09-2021 at 08:30 AM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Talán inkább ide passzol mint a Víztisztítók topicba.

A LifeStraw Mission továbbra sem elérhető, sem az 5 literes sem a 12 literes. (A honlap szerint a háború miatt egész Európában hiány van a LifeStraw termékekből.) Viszont én most desztillálón gondolkodom. Ha nincs áram akkor nem használható, viszont SHTF-en kívül a mindennapokban egészséges tiszta vizet biztosít. A prepperkedésnek pedig a mindennapok is a részét képezik, mert ha lenne is SHTF, addig el is kell jutni egészségesen és jó erőben.

Ha pedig valamilyen szintű SHTF esetén csak a víz minőségével van gond valamilyen okból, de van áramellátás, akkor is használható a desztilláló.

Már ha valaki nem ásványi anyag és nyomelem forrásként gondol a vízre.

Kb. 1 kwh lehet 1 liter víz, tehát napi maximum 4 literrel pár ezer forintot rátesz a villanyszámlára. Mindenesetre a fordított ozmózisos rendszer még jóval drágább, és jóval bonyolultabb lenne.

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 53
    Given: 136

0 Not allowed!
    Szia,

Szerintem a desztillalt viz tiszta, de nem egeszseges.
    Szoval ha tenyleg ilyet iszol, akkor szerintem sozd meg a megfelelo ertekre (a megfelelo erteket fejbol nem tudom, de nyilvan egeszen kicsi mennyiseg).

A folyadekok probalnak egyenletes ozmotikus nyomasuak lenni, ha a sejtek kozott somentes viz van, akkor a sejteken belul ugy tud csak csokkenni a so ara'nya, hogy tobb viz megy belejuk (a sejtfalon a viz atmegy, a so nem), ettol megduzzadnak a sejtek.

Megfeleloen sok somentes viz jelenlete eseten ez akar halalt is okozhat (nyilvanvaloan ha normalis mennyisegu etelt fogyaszt az ember, akkor ez nem allhat elo, de pl. kanikulaban elofordulhat, hogy tobb litert megiszik az ember ugy, hogy kozben semmit se eszik, ez mar komoly problema forrasa lehet; sot normal viz eseten is problema ugyanez, csak annal kicsit tobb vizet kell fogyasztani ahhoz, hogy gond legyen belole).

En kulon szoktam arra figyelni, hogy ha nyaron (izzadva, rovid ido alatt, ha kozben nem eszek) 2-3 liter vizet megiszok, akkor vagy egyek egy kis sosmogyorot, vagy a kovetkezo liter ne viz legyen, hanem pl. barackle.
    Persze ugyanaezt el lehet erni dragabban is. :-)

Bel

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    A raktárban
    Thumbs Up
    Received: 10
    Given: 49

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése

Már ha valaki nem ásványi anyag és nyomelem forrásként gondol a vízre.
    Kapható visszasózó patron a víztisztítókhoz, bár nem tudom milyen ásványi anyagokat tartalmaz.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    (...)
    Köszi az infókat! Ja igen éppen ma olvastam ilyet, hogy a 4 liter desztillálthoz egy csipet só és egy csipet szódabikarbóna.

(Közben osztottam és szoroztam, most júniusban más dolgokra kell a pénz. De legalább tájékozódtam, és a tervek közé felkerült a desztilláló.)

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Kapható visszasózó patron a víztisztítókhoz, bár nem tudom milyen ásványi anyagokat tartalmaz.
    Köszi a tippet! Nekem az nem olyan fontos, amennyire tudom alapvetően jó ez a fordított ozmózis vagy desztillálás vonal. Ásványi anyagokat meg úgyis szedek kiegészítőben is (és persze próbálok normálisan étkezni).

A topic keresõszavai: