0

Thumbs Up |
Received: 53 Given: 136 |
Szia,
Szerintem a desztillalt viz tiszta, de nem egeszseges.
Szoval ha tenyleg ilyet iszol, akkor szerintem sozd meg a megfelelo ertekre (a megfelelo erteket fejbol nem tudom, de nyilvan egeszen kicsi mennyiseg).
A folyadekok probalnak egyenletes ozmotikus nyomasuak lenni, ha a sejtek kozott somentes viz van, akkor a sejteken belul ugy tud csak csokkenni a so ara'nya, hogy tobb viz megy belejuk (a sejtfalon a viz atmegy, a so nem), ettol megduzzadnak a sejtek.
Megfeleloen sok somentes viz jelenlete eseten ez akar halalt is okozhat (nyilvanvaloan ha normalis mennyisegu etelt fogyaszt az ember, akkor ez nem allhat elo, de pl. kanikulaban elofordulhat, hogy tobb litert megiszik az ember ugy, hogy kozben semmit se eszik, ez mar komoly problema forrasa lehet; sot normal viz eseten is problema ugyanez, csak annal kicsit tobb vizet kell fogyasztani ahhoz, hogy gond legyen belole).
En kulon szoktam arra figyelni, hogy ha nyaron (izzadva, rovid ido alatt, ha kozben nem eszek) 2-3 liter vizet megiszok, akkor vagy egyek egy kis sosmogyorot, vagy a kovetkezo liter ne viz legyen, hanem pl. barackle.
Persze ugyanaezt el lehet erni dragabban is. :-)
Bel