Oldala 158 of 162 ElsõElsõ ... 58108148156157158159160 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,571 to 1,580 of 1620

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 934
    Given: 972

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Végre üzemel az új bojler. Az utóbbi napokban már akkor is alig jött meleg víz a gázbojlerrel, ha feltettem maxra.

Vettem még 5 hónapra elegendő macska száraz eledelt.

Én egyelőre most még semmit, de tervben van a spájz fogyatkozó tartalékainak feltöltése.

Cicakaját is vennünk kell hamarosan. A gond hogy nincs már házhoz szállítás a Walmartból, úgyhogy úgy néz ki hogy motorral kell majd hurcolásznom a 25 kilós zsákokat. Nem lesz egyszerű. Vagy a szomszédnak adok egy kis pénzt és megpakoljuk majd a kisteherautóját. Majd kiderül...

Ami érdekesség hogy anyám is meg öcsémék is kezdik a kamrát feltölteni. Pedig most nem is mondtam nekik... Benne van a levegőben a baj és ők is érzik.

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 814

0 Not allowed!
    Nálad a feltöltés azt jelenti, hogy már csak 4 évre maradt tartalék, ezért feltöltöd 6 évre.

Abban bízom, hogy a legenyhébb verzió lesz és nem eszkalálódik a háború, "csak" a gazdaság rottyan meg. Ha csak fokozatosan romlana a forint, akkor idén össze tudnék spórolgatni ilyenekre mint abszorpciós hűtő, fatüzelésű kályha. A mostani szintemen ez a maximum amire készülni tudok.

Most voltam a féléves fogászati ellenőrzésen, hogy az is legyen meg. Szemészhez 2 évente járok, az majd nyáron lenne esedékes, de lehet megcsináltatom most. A bojlernek örülök, meg annak, hogy megújíttattam az Omerta és az Onesta tanúsítványát.

Az útlevélen izélek még, tulajdonképpen nem tudom, hogy mennyi értelme lenne csináltatni. Majd még meglátom.

Senior Member Fekete-Báró's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2020
    Thumbs Up
    Received: 79
    Given: 68

0 Not allowed!
    Húsvét előtti prepperkedés: beszereztem egy Campingaz 206 S gázfőzőt és hozzávaló gázpalackokat is. (Egy palackkal kb. 2 órát tud üzemelni, fél liter víz felforralásához nagyjából 3 perc szükséges).
    https://www.obi.hu/kemping-kiegeszit...0aAjElEALw_wcB

Emellett ellenőriztem a meglévő zseblámpákat, és amelyiknél szükséges volt, feltöltöttem. (A lámpák kiválasztásánál arra törekszem, hogy AA vagy AAA elemekkel működjenek vagy USB-ről tölthetők legyenek.)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Thumbs Up
    Received: 31
    Given: 12

0 Not allowed!
    Elkezdtük kiganyézni a telket. Szerencsére a kútban van víz, bár eléggé állott, és a szivattyú is döglődik. Lassan összejönnek a cuccok az aszalóhoz és lekerült az ibc tartály is. A kályhát még újra kell samottozni. Kb ennyi.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2013
    Thumbs Up
    Received: 31
    Given: 12

0 Not allowed!
    Ja, meg végre kibújt a csicsókám is. Van egy csomó vas hordóm, azokból sztem magas ágyás lesz.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2021
    Lakhely
    Borsod-Abaúj-Zemplén megye
    Thumbs Up
    Received: 27
    Given: 3

0 Not allowed!
    Ez talán nem annyira prepperkedés, de mégiscsak a Rendszertől (ez esetben a gyógyszergyáraktól/egészségügyi ellátástól) való függés csökkentéséről; illetve ezek elérhetetlenné (esetleg "csak" megfizethetetlenné) válására, megszűnésére való felkészülésről van szó...
    Beszálltam az asszony teljesen esetleges, alkalomszerű gyógynövény-gyűjtő és szárító tevékenységébe, igyekszem tudatosabban, rendszeresebben csinálni. A múlt héten több adagot sikerült szárítás után eltenni, és tegnap (vasárnap) egy kb. két hete megismert környékbeli kis csapattal gyógynövény gyűjtő túrán vettünk részt. Részben kapcsolatépítés, részben ismeretszerzés, részben készletbővítés, részben lakókörzetünk ilyen szempontú "feltérképezése" történt.
    Most vasárnap a terv szerint megint megyünk...
    Nagyon kell vigyáznom magamra, mert belőlem csak egy van!
    Egyedül nem megy...

Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2021
    Lakhely
    Borsod-Abaúj-Zemplén megye
    Thumbs Up
    Received: 27
    Given: 3

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Aki Bújt Hozzászólás megtekintése
    Ez talán nem annyira prepperkedés, de mégiscsak a Rendszertől (ez esetben a gyógyszergyáraktól/egészségügyi ellátástól) való függés csökkentéséről; illetve ezek elérhetetlenné (esetleg "csak" megfizethetetlenné) válására, megszűnésére való felkészülésről van szó...
    Beszálltam az asszony teljesen esetleges, alkalomszerű gyógynövény-gyűjtő és szárító tevékenységébe, igyekszem tudatosabban, rendszeresebben csinálni. A múlt héten több adagot sikerült szárítás után eltenni, és tegnap (vasárnap) egy kb. két hete megismert környékbeli kis csapattal gyógynövény gyűjtő túrán vettünk részt. Részben kapcsolatépítés, részben ismeretszerzés, részben készletbővítés, részben lakókörzetünk ilyen szempontú "feltérképezése" történt.
    Most vasárnap a terv szerint megint megyünk...
    Tegnap (19-én vasárnap) délelőtt részt vettünk a következő túrán.
    Egykori szőlők, szántóföldek helyén nőtt bokros, ligetes réteken, majd vegyes erdőn haladtunk át. Sok-sok gyümölcsfát (diót és a legkülönfélébb színű, ízű, méretű cseresznyéket) fedeztünk fel, és egy "Remete-barlang" nevű helyet, ami valójában a riolittufába (puha vulkáni kőzet) vájt mesterséges barlang, ill. barlanglakás. A történet szerint évtizedekkel ezelőtt valóban lakott volt, a remetét egy közeli forrás látta el vízzel, a falu pedig élelemmel...
    Délután eltettük a múlt héten gyűjtött szárítmányt (befőttes üvegekbe, papírzacskóba, vászonzsákokba, ami akadt), a helyükre pedig kiterítettük az újat.

Ezenkívül a korábban bekészletezett, és plusz tartós élelmiszerekkel kiegészített "3 napos vészeseti élelmiszercsomagunk" lejárat közeli termékei számára szereztem tárolót, a héten ezeket ki kell válogatnom és ebbe a ládába gyűjtenem, elsődleges felhasználás céljából.

Valamint sokat bújtam a fórumot, több számomra releváns topicon is sikerült átrágnom magam. A 2013-as indulás óta óriási anyag gyűlt itt össze, számos érdekes figura fordult meg a fórumon, igazi (időutazás-szerű) felfedező kaland volt!

És végül, több irányban is elkezdtünk gondolkodni, az egyik fejlesztésünk nagy valószínűséggel egy napelemes töltő lesz. Az ügyben szakértővel kezdtem konzultálni. Köszönöm a tanácsokat, WestBam!
    Nagyon kell vigyáznom magamra, mert belőlem csak egy van!
    Egyedül nem megy...

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 54
    Given: 140

0 Not allowed!
    Sziasztok,

Mult heti eletkepek :-)