Oldala 15 of 15 ElsõElsõ ... 5131415
Eredmény 141 to 145 of 145

Topic: Kutyák

Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2021
    Lakhely
    Borsod-Abaúj-Zemplén megye
    Thumbs Up
    Received: 27
    Given: 3

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Al Bundy Hozzászólás megtekintése
    A labradort ha jol tudom, vadaszok hasznaltak, a vizbe esett szarnyasok osszeszedesere. De szerintem barmire betanithato, Hogy oda vigye neked. Nagyon szereti a vizet. Viz alol is fel hoz dolgokat ha be van tanitva. Puhaszaju kutya, that pl a tojast ugy oda tudja vinni neked, Hogy nem tori El. Es nagyon csaladbarat. A mentalis egeszseget fogja fent tsrtani a csaladnak SHTF eseten. Egyebkent mint Minden mas kutya. Nekem keverek Labrador volt. Hihetetlenul szeretni tudo kutya. En igy latom
    Ez lett volna a kérdés.
    Köszönöm!
    Nagyon kell vigyáznom magamra, mert belőlem csak egy van!
    Egyedül nem megy...

Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2021
    Lakhely
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Szerintem nem kell mindent prepper szempontból nézni. Szerencsére még nem dőlt össze a világ, aránylag normális életünk van, meg kell próbálni tartalmasan élni. Te is úgy utalsz a kutyára hogy "ő", vagyis szerintem érzed hogy kutya vagy más kedvenc nem feltétlenül prepper szempontok miatt van a családban.

Ha mindent prepperként és racionálisan közelítenénk meg, akkor az emberek gyereket se vállalnának és rövid úton kihalna az emberiség - az emberiség kihalása pedig pont ellenkezik a prepper célokkal. Sőt: prepper szempontból asszony sem kellene a férfi mellé, hogy aggódni kelljen érte.

Aki ténylegesen prepper szempontból nézi a dolgokat, az például a Kamionos nevű (már nem aktív) fórumtag. Ebben a 2014-es hozzászólásában korrekt módon elmagyarázza hogy ő kész tényként kezeli a harmadik világháborút, és ezért mindent kidolgozott - és egyeztetett a családdal/rokonsággal - a Chilébe költözéshez. Neki elsőrendű a prepperkedés, vállalta az itthoni életük teljes felszámolását és Dél-Amerikát. Valószínűleg jó döntés volt, mert a nukleáris háborút lemodellező videó alapján Délkelet-Ázsia és Afrika mellett Dél-Amerika úszná meg az atomot.

Ahogy Kamionos is írta 2014-ben, az oroszok régen megmondták hogy legelső lépésként a balti államokra és Kelet-Európára mérnének atomcsapást a NATO létesítmények miatt. Most pedig 2022 van, és pont Oroszország háborúzik fél éve a velünk szomszédos államban. A háború befejezésére egyelőre nem látszanak jelek, sőt már benne van Észak-Amerika és a legtöbb uniós állam - atomcsapással kb. napi szinten fenyegetőznek. Közben pedig erősen érlelődik a világháborús helyzet Kínával is, simán lehet hogy még az idén megtámadják Tajvant.

Szóval Kamionos szerintem baromi jól tette, ha a családjával jó pár éve elment Chilébe. Még ha a háborúktól el is tekintünk, Magyarország várhatóan még ebben az évszázadban megszűnik (szó szerint teljesen kiürül), a ma születő gyerekek még megérhetik. De már sokkal korábban (mondjuk a 2030-as vagy 2040-es évekre) összeomlik és élhetetlen ország lesz, tehát kb. mint Argentína, szó szerint. Szóval aki itthon él - főleg ha van gyereke -, az szerintem nem gondolta át igazán a prepperkedést, vagy legalábbis hurráoptimista az ország közeli jövőjét illetően. Még konkrétabban: aki nem Afrikában, Délkelet-Ázsiában vagy Dél-Amerikában él, annak valószínűleg nem elsődleges a prepperkedés. Szóval ebből a szempontból sem hiszem, hogy éppen a kutya befogadását lenne érdemes prepper szempontból nézni.
    Félreértés ne essék, szeretem a kutyákat! Valamikor, még a szüleimnél élve be is fogadtam egyet. Úgy tippelem, jól sikerült tacskó keverék volt. Egy főút mellől, koszosan, éhesen, férgesen szedtem fel, hosszú évekig velünk élt. Öregen, gyengén, rossz látással és hallással, daganatos betegen altatta el végül az állatorvos.
    Viszont, bár nem vagyok afféle végsőkig elszánt prepper, igenis úgy gondolom, sok más luxus mellett egy kizárólag hobbiállat sem fér bele. Nem hiszem, hogy a közeljövőben kaméleont, papagájt vagy máltai selyempincsit tartanék.
    Ha háziállat, legyen többhasznú. A mentális egészség fenntartása pl. egyféle haszon, a vadászkutya tudás egy másik, így már rendben van.
    Egyedül nem megy...

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 454
    Given: 806

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Aki Bújt Hozzászólás megtekintése
    De az eredeti kérdésem a prepperkedés/labrador kölyök témakörre vonatkozott, pontosabban arra, hogy mire lehet használni? Úgy értem, ha pl. a dobermann otthonvédelemre való, akkor a labi mire lehet még betanítható?
    Bocs, akkor félreértettem a kérdést.

Ha elolvastad Kamionos hozzászólását, ők kifejezetten beszéltek mind az ő mind a felesége családjával, és megpróbálták rávenni őket a chilei tervre. Ahogy írja, durva és kevésbé durva elutasításokban részesültek. "A feleségem ekkor azt mondta, hogy innentõl csak az számít, hogy mi és a gyerekeink biztonságban legyenek, úgyhogy megyünk nélkülük."

Nehéz lehet ilyenkor döntést hozni, és nem is mernék állást foglalni abban, hogy mi a helyes döntés. Helyzettől függ. Például az általad említett 80 éves néninek akkor sem lenne könnyebb ha a nagyobbik fiát besoroznák, mert akkor nem lenne ott vele - főleg ha meghalna a fronton. Utóbbi esetben legalább lenne még egy fia aki él, és nem a fronton van. Talán még többet is tudna segíteni az édesanyjának, mint a fronton lévő fia (még ha utóbbi életben is lenne még). Szóval ezek nehéz döntések.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2021
    Lakhely
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    Bocs, akkor félreértettem a kérdést.

Ha elolvastad Kamionos hozzászólását, ők kifejezetten beszéltek mind az ő mind a felesége családjával, és megpróbálták rávenni őket a chilei tervre. Ahogy írja, durva és kevésbé durva elutasításokban részesültek. "A feleségem ekkor azt mondta, hogy innentõl csak az számít, hogy mi és a gyerekeink biztonságban legyenek, úgyhogy megyünk nélkülük."

Nehéz lehet ilyenkor döntést hozni, és nem is mernék állást foglalni abban, hogy mi a helyes döntés. Helyzettől függ. Például az általad említett 80 éves néninek akkor sem lenne könnyebb ha a nagyobbik fiát besoroznák, mert akkor nem lenne ott vele - főleg ha meghalna a fronton. Utóbbi esetben legalább lenne még egy fia aki él, és nem a fronton van. Talán még többet is tudna segíteni az édesanyjának, mint a fronton lévő fia (még ha utóbbi életben is lenne még). Szóval ezek nehéz döntések.
    Egyedül nem megy...

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 925
    Given: 957

0 Not allowed!