4

A Temu 10 parancsolata:
1; Részegen soha, de soha ne menj fel a Temura vásárolni!!
2; Ha megvetted a cuccot, azonnal lépj ki, ne is lásd az "egykattintásos" dolgokat!
3; Az áru annyit ér mindig, amennyiért eladják, egy forinttal sem többet, nem hazudik, de félreérthetően ír, és fényképez, mindig pontosan leírja a méreteket, a te bajod, hogy nem nézted, vagy nem volt nálad mérőszalag! A lábos 32 cm, azt hiszed 10 literes, de!!! A füleivel együtt, azaz bele tudsz tenni főzni 10tojást, oszt slussz!
4; Mindig legyen nálad mérőszalag! Ne feledd! A temu nem küld nagy dolgokat! Ami egy mikrónál nagyobb akkor nagyon nézd meg! Ami kicsike az miniatűr! Ami vékony, az lehelt vékony. ?
5; Mindig csekkold le az értékeléseket! Ha nincsenek jobb várni vele kicsit, később ha vesznek lesz, te is mindig értékelj, de ne a szállítást, vagy hogy törötten jött, vagy , hogy benézted, hanem magát az árút!!!!
6; Ha a képeken az áru mindegyiken egyforma, akkor az egy plexilapon egy matrica. (2D)
7; Mindig nézd meg az árut a keresőben, nagy árkülönbözetek lehetnek! Ugyan az van 1000 ért meg 200 ért.
8; Ha vékony nem öntöttvas, ha bőr akkor lehet műbőr, ha rozsdamentes, lehet csak a festése az. Figyelj az árra, ha 500 akkor műbőr, ha 5000 ért és drágábban van fent, akkor bőrpénztárca.!
9; Ha a képen van egy fűnyíró, és 2500-Ft, akkor az csak a bowdene lesz a gázkarral, ne várj fűnyírót! Ha fúrógép, 800 ért, akkor csak a tokmányt fogod kapni. Ha ruha 200 ért, csak az övet küldik. Párnát vársz, és huzat érkezik! Figyelj oda!
10; Ne ess kétségbe! Van, hogy kiírják a szállításnál, kézbesítve, és még 2 nap mire megjön, van, hogy törötten jön, reklamálj, visszaadják kreditben az árát.
11; Csoporttag javaslat. ?
A méretkülönbségek, EU stb. Vegyes szín , 6 db a képen és 500 Ft akkor abból csak egyet kapsz, random szÍnt. Törülköző, kőrbeér a csajt 2x, neked a homlokod sem takarja : nem állítottad a méretet! minden kínai hölgy és férfi mini, megtévesztő lehet a kezében, rajta az árú!
„Az ajándék ingyen van – ha rendelsz hozzá 10 dolgot. De legalább kapsz egy haszontalan szilikonkanalat!”
Thumbs Up |
Received: 934 Given: 975 |
A Temu-t sosem próbáltam. Az Aliexpress-el és Alibabbával úgy általában meg vagyok elégedve. A Temu gondolom jóval az Ali szintje alatt lehet...
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Thumbs Up |
Received: 5 Given: 0 |
Telesen egyetértek a fentiekel.
Temu kb. a legalja a kacatoknak, viszont ésszel és egy kis odafigyeléssl pl. a fentieket megfogadva filléres kacatokat lehet beszerezni amit itthon sehol se lehet találni, vagy jobb esetben ugyan az a temus kacat csak hazai felárral, áfa+vám meg a gyereknek a nyaralása.
Elektronikát, forgo-mozgo dolgokat én sose veszek csak ha tényleg nagyon jo áron van és eleve nem várom el sokáig vagy megbizhatoan kéne müködjön, ami eltud romlani el is fog és meglehetösen gyorsan.
Ahová aluminium alkatrész kéne oda müanyagot raknak, ahová réz oda meg aluminiumot, kinai igy müködik, olcso de szar.
Amiböl eszek-iszok szintén nem temus, titán kulacs 3999forintért, legjobb esetben is atomtengeralattjáro reaktor kamrájábol van, én inkább ilyesmiket kihagyok.
De pl. gagyi torx bitkészlet 1000forintért, nyilván nem veszem be "higkvaliti titan nasa tekonologia", évente kell 2x nekem megteszi.
Nagyito szintén felejtös én még nem láttam kinai optikát ami üveg lenne, minden gagyi müanyag, torzit, amorf, és hiába irják rá 10x nagyitásu, 2-5x nagyobban én még nem láttam ezek szemét kategoriák.
Temus legom nem egy van ami teljesen megegyezk az eredetivel csak negyed áron, star wars, tigristank, itthon 50-100e lenne darabja, nincs csilli-villi doboza, be van zacskozva és a tervrajzot is netröl kell letölteni, de minden darabja megvan pedig van ami több ezer darabos volt.
Ruhák szinte minden poliészter, és többnyire oda is van irva abbol van, szoval ujrahasznositott petpalack, télen hideg, nyáron meg büdös, a varrások meg nagyon gagyi minöségüek hamar elhasználodik, nekem nem éri meg, ha tellik rá inkább normálisat veszek.
Ettöl függetlenül rendszeresen találok "hasznos" kacatokat fillérekért.
Szállitás és az ügyfélszolgálat szerintem rendben van 2-3 év alatt nekem minden megjött,ha meg késtek még vissza is téritettek pénzt.
Összességében nekem megfelel és nincs vele gondom ha helyén kezeli az ember.
Thumbs Up |
Received: 70 Given: 51 |
Hát igen....
Pl Leatherman olló, kint az olló képe 1200-ért de csak a tokot tartalmazza, az olló maga még egy 5000-es lenne.
Én anno mindkettőt kosárba tettem, majd 2 hét múlva a kettő együtt volt 4100 huf.... szóval full igaz amit írrsz! Viszont a minősége az árért JÓ!
Kurvára résen kell lenni! És várni a kosárban lévő termékekre az akciót, mert folyamat basztatnak, hogy vedd meg, viszont megéri várni. Nekem bejött.
Vettem a gyereknek munkagépes, minta alatt az ő nevével, pólót. Azzal nem basztam rá, jó az anyag, a név sem lett elírva, méret sem gáz 1600-ért.
Viszont egy szett az nagy lett - de ez nem baj, mert bele nő- az anyaga viszont olyan műszálas, hogy világit a kis csóka a sötétben... szintén 1600-ért.
Nyilván benyaltam pár dolgot én is, de az utóbbi rendeléseim azok szerencsére egész jók lettek.
A kreditet nem értem, párszor pakoltam a cuccokat mint a hülye, aztán a pénztárnál meg 11000 a végösszeg...elengettem.
Legalább olcsóbb mint a Wish.
Thumbs Up |
Received: 70 Given: 51 |
Ja, egyszer elgondolkodtam a visszaküldésen, erre írja hogy asszem dpd -vel 2500 huf!
Anyátok, az egész csomag volt 5300..... a visszaküldendő meg 1150. Benyeltem inkább.