Oldala 5 of 18 ElsõElsõ ... 3456715 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 41 to 50 of 174

Topic: Ételekrõl általánosságban

  1. #41
    MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Hozzászólások
    2,685
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Varázslat az, csak fekete mágia!

    Én mondtam az asszonynak, hogy ne vegyen a boltban édesített rántott húst. Erre megint azzal van tele a hûtõ. Rákérdeztem hogy miért vett ilyet, erre mondta hogy nem édes az, hanem terijaki-s. Visszakérdeztem hogy miért, az nem édes? (a terijaki az szójaszósz és cukor, összesütve, íze akár a cukrozott szuroknak)
    En szeretem. Sok mindent lehet vele marinalni. Izlesek es pofonok!

  2. #42
    MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Hozzászólások
    2,685
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ordinis.Esse Hozzászólás megtekintése
    Ma láttam a TV-ben, hogy miként lehet egyszerûen elkészíteni/ehetõvé tenni a tölgymakkot.
    Egy Amerikai nõ mutatta be és elmondta közben, hogy az indiánok miként csinálták. Volt olyan törzs, hogy a táplálkozásuk fõ részét a makk és abból készült egyéb ételek tette ki.
    A lényeg, hogy pucolás után áztatni kell, hogy a csersavat kiszedjük belõle. Lehet meleg vízzel, de nekünk érdekesebb a hideg vizes módszer.
    Az indiánok vászonzsákba tették, majd patakok sodrásába kikötötték. Pár nap alatt a víz kimosta a keserû ízt.
    Ha nincs patakunk, akkor tehetjük nagyobb üvegbe vagy vödörbe. 1/4 rész makk, a többi víz. Fél-egy nap ázás után leöntjük a sötét levet és felöntjük megint tiszta vízzel. Ezt mind-addig csináljuk, míg a víz (szinte) tiszta nem marad, és nem keserû a makk.
    Felsorolta a benne lévõ anyagokat, amikbõl van bõven, szóval nagyon értékes tápanyagforrás.
    Lehet pépesen keverve valamikkel, vagy lepényként, vagy akármiként elkészíteni.
    Az értékét a marhahússal megegyezõnek ecsetelte.
    Hogyan csinalsz belole lepenyt?

  3. #43
    Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Hozzászólások
    29,967
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló londonercsecse Hozzászólás megtekintése
    En szeretem. Sok mindent lehet vele marinalni. Izlesek es pofonok!
    Én is megeszem, meg van olyan fajtája amit szeretek is, csak ezt nem bírom egyáltalán.

    A rántotthúst nagyon bírom savanyúuborkával, coslával (az ilyen aprított zöldség), borsóval, sajtos kenyérrel, kólával, de a cukorszirup egyik hozzávalóval sem kompatibilis.

  4. #44
    Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Hozzászólások
    1,194
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Khm... Akkor most nem az van hogy a szója rossz? Vagy ez is olyan mint a parlagfû?

  5. #45
    Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Hozzászólások
    740
    Thumbs Up
    Received: 42
    Given: 17

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ordinis.Esse Hozzászólás megtekintése
    A bükkmakk és tölgymakk összeszedése (ha jól tévedek) erdõgazdaságilag nem engedélyezett, mert a fák természetes populációjának esélyeit rontod ezzel. Remélem tévedek, de mintha ez lenne emlékeimben. Természetesen nem a krakk idején, hanem mostanság!

    Egyébbként ha nagy balhé lesz, akkor egy idõ múlva (kb 2 év) nem lesz gond, hogy milyen húst egyél, mert a vadak jócskán el fognak szaporodni!
    Manapság már gond a vadkár, amikor rendszeresen "írtják" a vadászok.
    Mikor 1-2 család/csoport marad csak 100 négyzetkilométerenként a vadászat lesz a legjobb és legbiztosabb táplálékforrás. Mezõgazdasági termelést csak nagyon védett helyen tud az emberiség mûvelni, mert egy szarvas lazán átugrik 2 méter magas kerítést is a kajáért, a vaddisznó meg a beton kerítés alapot is szétszedi lazán!
    Mindenki szerezzen be íjakat, nyilakat, gyakoroljon szorgalmasan a családdal egyetemben! Gyûjtsétek a tudást a füstöléshez, a dunsztoláshoz és a bõrök kikészítéséhez!
    Csak azt az elsõ 2 évet kell átvészelni!!!
    Tipp vadkár ellen, a cikk alsó fele: http://lmv.hu/node/7752
    Ezt ki lehet egészíteni valamivel ami a vaddisznót is jóllakatja

    Amatorpe : én régebben valahol olvastam valamit hogy speciálisan kell elkészíteni (magát a szóját) hogy jó (ehetõ) legyen, különben inkább káros mint hasznos.
    Last edited by BragBOL; 11-06-2013 at 10:43 PM.

  6. #46
    Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Hozzászólások
    29,967
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Amatorpe Hozzászólás megtekintése
    Khm... Akkor most nem az van hogy a szója rossz?
    Én is úgy tudom hogy nem túl egészséges.

  7. #47
    Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Hozzászólások
    3,945
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

    0 Not allowed!
    Én sem gondoltam volna, hogy van aki nyersen eszik húst.
    A hozzászólásoknál már linkeltek is egy receptet .
    Kik esznek nyers nyulat Magyarországon?

    Bár ha belegondolok a sonka és a szalonna sincs fõzve...

  8. #48
    Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Hozzászólások
    428
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Kik esznek nyers nyulat Magyarországon?[/URL]..
    ööööö.. a rókák.

  9. #49
    Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Hozzászólások
    3,945
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló dínó Hozzászólás megtekintése
    ööööö.. a rókák.
    Meg aki nem tanul meg tüzet gyújtani

  10. #50
    Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Hozzászólások
    3,945
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

    0 Not allowed!
    Tud valaki jó pizzatészta receptet? Valami puha fajta kellene

Posting Permissions

  • Te nem nyithatsz új topicot
  • Te nem szólhatsz hozzá
  • Te nem csatolhatsz fájlokat
  • Te nem szerkesztheted a hozzászólásaid
  •