Oldala 12 of 70 ElsõElsõ ... 210111213142262 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 111 to 120 of 692

Topic: Élet a tanyán

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Ami a képen van, az teljesen jó kivitel, egyetlen baj, hogy bent az udvarban nem tudsz felegyenesedni, de az állatoknak maximálisan megfelel Ilyen van nekem is, csak nagyobb, meg a háló nem zöld
    Itt nem kezdik el megcsipkedni a tyúkok a deszkafalat, mondjuk van alattuk bõven szalma, és kapirgálni is tudnak szóval szerintem találnak maguknak elfoglaltságot
    A szigetelést felteheted kívülrõl is, ha van plusz egy vízálló réteged, amit rá tudsz tenni. Nálam ez a hullámos bitumenzsindely van kívül, amit amúgy tetõkhöz használnak, de bontottan elég sok helyen hozzá lehet jutni, vízálló, meg tudja védeni a hungarocellt.

Ha belülrõl szeretnél, akkor viszont javaslom, hogy a bazaltgyapotra, hungarocellre tegyél osb-lapot, az legyen a legbelsõ réteg. Egy kis ólnál az nem egy nagy összeg, de sokat számít.

Tavaly amúgy kisbálával szigeteltem, belülrõl. A fûtéshez lenszalmát is használunk, abból van egy csomó kisbála. Azt élére rakva földtõl plafonig megpakoltam körbe az ólat, rengeteget számít. Idén nem tudtam megcsinálni, mert majdnem kétszer annyi a tyúk, és kicsi lenne nekik a hely. Pedig azt nem kezdik meg, mert erõs a szára, bökõs, még az egér sem megy bele Ráadásul jobban ég, mint a búzaszalma, mert a len szára nem üreges, hanem ezekkel az erõs rostokkal van tele Ez a jobban ég dolog mondjuk csak a kazánban számít, a tyúkólban nem oszt, nem szoroz Tavasszal meg egyszerûen kivettem a bálákat, és meg is volt a nyáriasítás

Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Hát ez a kisbálás szigetelés baromi jó ötlet , nekem eszembe se jutott volna , szombatra nagyon jó idõ ígérkezik ha tehetem átmegyek elégetni egy csomó gazkupacot , aztán csinálok pár képet is. Úgy tervezem ,hogy reggel átmegyek elkezdem égetni az összegyûjtött gazokat , és ha már van tûz úgyis akkor olyan túlélõsen egy nyúl paprikást bográcsban összedobok , a keresztfiam hihetetlenül élvezi az ilyen vadregényes programokat, 12 éves tud már magnézium tömbbel tüzet gyújtani , van saját túlélõ kése , egyedül megpucol egy halat , viszem lõtérre magammal úgyhogy ha baj lesz legalább ennyi elõnye lesz a korosztályával szemben .

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Megvolt a mai telek project , bozótírtás , gaz égetés . Sajnos a kinti fõzés elmaradt mert csak ebéd után tudtunk átmenni . Csináltam egy asztalt meg egy padot ,hogy amikor átmegyünk legyen hol kajálni , elég amatõr munka de tõlem ennyire tellett . Keresztfiammal csináltam barátnõm nevetett is ,hogy a kétbalkezesek mese jut eszébe rólunk Na de sebaj a bozótirtáshoz annál jobban értünk )

Fénykép0322.jpgFénykép0324.jpgFénykép0326.jpgFénykép0327.jpgFénykép0329.jpgFénykép0330.jpgFénykép0331.jpg

Senior Member fater.lajos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Ha nem tetszik az asztal meg a pad, szólj nekem. Nálam lenne helye!

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Mi az ott a níván, 70centis antenna?

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Mi az ott a níván, 70centis antenna?
    Jaja a benn figyel egy motorola GM300 .

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló MaRee Hozzászólás megtekintése
    ... állomány 12 kecskére négy bárányra és 10 disznóra nõtt.
    Eredetileg a telkünk "karbantartására" vettünk párat egy ismerõs gazdától potom áron, tudniillik roppant igénytelen állatok, és mindent megesznek, így a telkünkön a gyomtalanítás és a fûnyírás meg van oldva Viszont a fontosabb dolgokat jó elzárni elõlük, mert többek közt elkezdték rágcsálni egy téglavágó gépet
    Egy ismerõsöm mondta, hogy "...aki nem tud káromkodni, vegyen kecskét..."
    A kis olka falából a vakolat alól kiszedték a nádat és elropogtatták mint a ropit. Tényleg marha egy jószág a kecske!
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Senior Member BragBOL's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Thumbs Up
    Received: 44
    Given: 17

0 Not allowed!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Kárpát-medence
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Néhány kép tõlem. A minõségért bocs, ennyire képes a telefonom Az erdõs rész lenne a mi földünk egy kicsi szeglete, élõben szép látvány volt, képen nem annyira
    Fénykép-0066.jpgFénykép-0062.jpgFénykép-0017.jpg
    Last edited by MaRee; 05-29-2014 at 09:40 PM.
    A barbarizmus az emberiség természetes állapota. A civilizáció természetellenes. Nem egyéb, mint a körülmények hóbortja. De végül is mindig a barbarizmus gyõzedelmeskedik.

Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Mizu Hozzászólás megtekintése
    Egy ismerõsöm mondta, hogy "...aki nem tud káromkodni, vegyen kecskét..."
    A kis olka falából a vakolat alól kiszedték a nádat és elropogtatták mint a ropit. Tényleg marha egy jószág a kecske!
    Én is láttam már, hogy egy öreg ház tetejérõl ette a nádat. Hihetetlen, hová fel nem tud mászni...