Oldala 22 of 62 ElsõElsõ ... 12202122232432 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 211 to 220 of 615

Topic: BOB (Bug Out Bag)

Senior Member aksurv's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ..itt most elakadtam,nem értem....a decatlonos cuccok drágábbak mint amiket én vettem,a hátizsák fele pénz mint a hasonló decatlonos..a hálózsák szintén jóval olcsóbb,a kések sem kabarok,nem is 100ezer forintos a víztisztító,a sátor aprópénzért volt kéz alatt...sorolhatnám...most akkor mi is a probléma???????
    Virit. Csak ennyi. Használd túrára, de képzeld el egy zsákfaluban segélyosztás napján v. akkor amikor már elfogyott...
    Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Nem értek egyet. Sokan pont a kórházba járnak lopni, oda ahol sok a beteg. Miért? Mert a beteg embereknek kisebb bajuk is nagyobb annál, hogy másokra, vagy éppen a saját holmijukra figyeljenek. A tolvajok könnyû prédának tekintik õket. A beteg idõs emberek házába is bemennek, gond nélkül. Hány olyan rabló van amelyik azt mondja, hogy "nem támadom meg ezt az öregembert, mert köhög"? Kizártnak tartom hogy lenne olyan. Ha egy célpont beteg, az egy tolvajnak vagy rablónak pont hogy elõny.
    Hozzányúlnál egy kábszeres hajléktalan cuccához?

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló aksurv Hozzászólás megtekintése
    Virit. Csak ennyi. Használd túrára, de képzeld el egy zsákfaluban segélyosztás napján v. akkor amikor már elfogyott...
    Virít???? ....lécci tegyél már fel egy linket vagy képet,hogy milyen hátizsák lenne a maxifaca...
    Last edited by Doom; 01-19-2014 at 07:43 PM.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,110
    Given: 1,127

0 Not allowed!
    Hozzányúlnál egy kábszeres hajléktalan cuccához?
    Akik lopnak, azok között sok a kábszeres hajléktalan. Egymástól is lopnak, ebben biztos lehetsz.
    Én meg nem nyúlnék senki dolgaihoz (se airsoftos hátizsákhoz, se reklámszatyorhoz, se csövesek holmijához), én arra készülök hogy más ne nyúlja le az én dolgaimat.

Junior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2013
    Lakhely
    Hajdú bihar
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Egyetértek. Ha felkészülök és jól összerakom a cuccot akkor az a baj, mert virít, vonzó a nem felkészültek számára stb...
    Ha nem rakom össze a cuccot akkor nem kell magyarázni mi a gond.
    Szerintem ha jól összeraktam, akkor elkerülhetem az elején a tömeget, utána meg úgyis hamar lecsökken a létszám...
    Én is kíváncsi lennék a megoldásodra aksurv !
    Victory loves preparation.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,110
    Given: 1,127

0 Not allowed!
    Van más megoldás is. Esetleg bele lehet tenni a BOB-ot egy nagy reklámszatyorba.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Láttam egy filmet a paki féldrágakõ bányászokról. Amit kitermeltek akvamarint a vezetõjüknek el kell vinni Pesevarba, hogy pénzt kapjanak érte. Féldrágakövek egy nulla közbiztonságú helyen ahol mindenki AKval mászkál.
    Átlagos paki ruhában volt, és köveket berakta egy kínai kb. 35 l átlag piros zsákban.. Félvállra vette és elindult stoppal a kb. 1000 km utazásra. És közben mondta mit miért csinál. pl. nem szállt buszra mert a hosszú úton beszélgetni kell, ha beszél az a gyanús, ha nem az, inkább rövidebb távokat stoppolt és alvást színlelt.. Meg ilyesmik...
    Lényeg amikor elindult nem lehetett semmiben megkülönböztetni a többi úton levõtõl.
    Egy hangya volt sok hangya között.
    Ezt kell elsõdleges szempontnak lennie amikor összeállítod a dolgaid.

Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 4

0 Not allowed!
    Én ha útra kellene kelni egy barna lópokrócót köpenyként a hátitatyón átvetve olyan koldusformára venném a figurát, semmi esetre se jó a feltünösködés , el kell takarni amit csak lehet . Ha be kellene merészkednem olyan területre ahol feltehetõen konfliktusba keveredek akkor a felszerelésem értékesebb részét elrejteném és ha felderítettem a terepet akkor venném csak fel az összes cumómat . Egy ilyen helyzetben a végedet jelentheti ha kirabolnak és mindened odaveszik .Sõt egy rejtekhely lehet nem is elég , sok plusz energiát emészt ez fel de begyalogolni egy ismeretlen terepre teljes hacukába elég nagy marhaság lenne .Elesettnek betegnek tûnni jobb ,mint félelmetes katonának .Egyébként egy ilyen helyzetben a hiénák többsége fegyverre fog utazni elsõsorban , eleinte fegyverbõl nagyobb hiány lesz mint élelembõl .

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Láttam egy filmet a paki féldrágakõ bányászokról. Amit kitermeltek akvamarint a vezetõjüknek el kell vinni Pesevarba, hogy pénzt kapjanak érte. Féldrágakövek egy nulla közbiztonságú helyen ahol mindenki AKval mászkál.
    Átlagos paki ruhában volt, és köveket berakta egy kínai kb. 35 l átlag piros zsákban.. Félvállra vette és elindult stoppal a kb. 1000 km utazásra. És közben mondta mit miért csinál. pl. nem szállt buszra mert a hosszú úton beszélgetni kell, ha beszél az a gyanús, ha nem az, inkább rövidebb távokat stoppolt és alvást színlelt.. Meg ilyesmik...
    Lényeg amikor elindult nem lehetett semmiben megkülönböztetni a többi úton levõtõl.
    Egy hangya volt sok hangya között.
    Ezt kell elsõdleges szempontnak lennie amikor összeállítod a dolgaid.
    Ebben teljesen igazad van,bele kell olvadni a tömegbe...ez vitathatatlan Tény,,,mentségemre szolgáljon,hogy nekem nincs annyi pénzem,hogy a környezetemhez illõ ruhában és csomagokkal mászkáljak...nincs adidas cipõm,a horgász kabát kicsit pecsétes, a bdu meg már varrva van,a hátizsákon nem látszik de az is már foltos pár helyen,,,,hidd el kifundáltam a dolgot...a többiekhez képest,akikkel együtt járunk,az én cuccaim elég szegényesek......arról nem is beszélve,hogy amikor 3-7 nap múlva kijövök a szigetrõl ahol a rejtek helyem van már nem fogok virítani.......

úgyhogy ne hidd.hogy én egy gazdag kretén vagyok aki azért tette fel a bob-ját,hogy el dicsekedjen..nem iszok és nem dohányzok és ugyan úgy bagóért melózok mint a többi rabszolga...ha figyelted a hozzászólást,évek óta gyûjtögetem a cuccokat és szívom a fogam mikor zsebbe kell nyúlni és folyamatosan az árleszállításokat és a hirdetéseket bújom..de hát ez egy prepper fórum tehát azt hiszem a megfelelõ helyre töltöttem fel a túra,túlélõ cuccaimat....de még mindig várom a hátizsák ötletedet!
    Last edited by Doom; 01-19-2014 at 08:13 PM.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ..egyébként meg a szokásos hozzá állás...".ha nekem nincs tehenem..hát dögöljön meg a másiké is".. a bobomról szóló hozzászólásokat töröltem.