Oldala 61 of 220 ElsõElsõ ... 1151596061626371111161 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 601 to 610 of 2197

Topic: Ezt vettem (mondd, mutasd hogy mit vettél)

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ...mégis ide teszem fel.mert itt kezdõdött a téma.....
    Összeállítottam egy evakuációs csomagot(nem Bob-ot),a csomag tartalma talán jó eséllyel megoldást,segítséget nyújthat lakástûz esetén gyors menekülés,ipari katasztrófa,járvány,zavargások,útlezárás,h helyzet miatti átmeneti szálláson vagy a kocsiban,a súlya a 3 liter vízzel együtt 8,6 kg,a mérete látszik a 1,5 literes petpalackhoz viszonyítva,a hátizsák 26 literes,elõzõ hozzászólásokban,stabil kényelmes zsák.... a Tartalom...nyári francia hálózsák(nem a meleg miatt,bár nyáron jó,hanem nem tudni milyen lesz az evakuációs helyen a tisztaság,feküdt-e valaki már az ágyban,de lehet csak a földön lesz hely),szabadidõ ruha,póló,papucs, törölközõ,zokni,alsónemû,poncsó,3 liter víz,alu edény készlet(nem is fõzéshez inkább az étel osztásnál jó,sok fér bele....megjegyzés...figyelgettem az ételosztást,mindig tele rakják az edényt,érdemes nem 0,5 literes csajkával sorba állni),élelem két napra,víztisztító és víztisztító tabletta,dinamós kemping lámpa,fejlámpa,rádió+elemek,eü csomag,tisztálkodó csomag,igazolványok,dokumentumok,bizonyítványok (tûz esetén jó ha meg maradnak)kutya tál,kis kés(kenyeret vágni stb.bicska sok funkcióval.....ez az összeállítás nem alkalmas(ill.nagyon extrém esetben)több napos erdei túlélésre,de a fent leírt esetekben,a szervezett mentést kényelmesebbé teheti.a mérete súlya miatt pedig autóba vagy bár melyik elõszobába elfér.....
    Csatolmány 1570Csatolmány 1571Csatolmány 1572Csatolmány 1573Csatolmány 1574Csatolmány 1575

Senior.Member fisligery's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Tetszik, olyan téglatest alakú edényeim nekem is vannak pont ilyen állapotban,te is a tacsóban vetted?.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló fisligery Hozzászólás megtekintése
    Tetszik, olyan téglatest alakú edényeim nekem is vannak pont ilyen állapotban,te is a tacsóban vetted?.
    Igen,meg a rádiót is...máshol holland edény készletként árulják kétszeres áron....

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!

Igen! Igen! Igen!

Errõl írtam, mikor írtam, hogy
    Idézet Eredeti hozzászóló Mizu Hozzászólás megtekintése
    ... arra jöttem rá, hogy bizony nem elég egy csomagot összekészíteni, hanem bizony legalább 3-t, 4-t kell.
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Jól szuperál az új tatyó?jól néz ki megpakolva..A víztisztító tablettát honnan szerzed be? Tud valaki occsó forrást?

Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ...mégis ide teszem fel.mert itt kezdõdött a téma.....
    Összeállítottam egy evakuációs csomagot(nem Bob-ot),a csomag tartalma talán jó eséllyel megoldást,segítséget nyújthat lakástûz esetén gyors menekülés,ipari katasztrófa,járvány,zavargások,útlezárás,h helyzet miatti átmeneti szálláson vagy a kocsiban,a súlya a 3 liter vízzel együtt 8,6 kg,a mérete látszik a 1,5 literes petpalackhoz viszonyítva,a hátizsák 26 literes,elõzõ hozzászólásokban,stabil kényelmes zsák.... a Tartalom...nyári francia hálózsák(nem a meleg miatt,bár nyáron jó,hanem nem tudni milyen lesz az evakuációs helyen a tisztaság,feküdt-e valaki már az ágyban,de lehet csak a földön lesz hely),szabadidõ ruha,póló,papucs, törölközõ,zokni,alsónemû,poncsó,3 liter víz,alu edény készlet(nem is fõzéshez inkább az étel osztásnál jó,sok fér bele....megjegyzés...figyelgettem az ételosztást,mindig tele rakják az edényt,érdemes nem 0,5 literes csajkával sorba állni),élelem két napra,víztisztító és víztisztító tabletta,dinamós kemping lámpa,fejlámpa,rádió+elemek,eü csomag,tisztálkodó csomag,igazolványok,dokumentumok,bizonyítványok (tûz esetén jó ha meg maradnak)kutya tál,kis kés(kenyeret vágni stb.bicska sok funkcióval.....ez az összeállítás nem alkalmas(ill.nagyon extrém esetben)több napos erdei túlélésre,de a fent leírt esetekben,a szervezett mentést kényelmesebbé teheti.a mérete súlya miatt pedig autóba vagy bár melyik elõszobába elfér.....
    Csatolmány 1570Csatolmány 1571Csatolmány 1572Csatolmány 1573Csatolmány 1574Csatolmány 1575

Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Given: 4

0 Not allowed!
    Nagyon jó összeraktad a tatyót , viszont nem tudom az EÜ készleted mit tartalmaz de amit feltétlen javasolnék az : 1 doboz lázcsillapító , 1 doboz aszpirin , 1 doboz szén tabletta , és egy betadin kenõcs . Ezeknek akár egy komolyabb túrán is nagy hasznát veheted.

Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Given: 4

0 Not allowed!
    Van egy dolog ami ritkán jön szóba , van fasza összekészített hátizsákunk minden jóval , van jó ruhánk ami megvéd az idõjárástól , de mi van a cipõvel ? Feltételezzük,hogy nagyobb távot kell megtenni ráadásul "málházva" ezért baromi fontos ,hogy mi van a lábunkon és még az is ,hogy milyen zoknit viselünk . Szóval csak azt akarom mondani ,hogy erre is oda kell figyelni mert egy feltört láb , vagy egy kifordult boka tönkretehet egy szép túrát vagy akár az életünkbe kerülhet bizonyos körülmények közt . Aki komolyan készül bármilyen eshetõségre annak rendelkeznie kell egy jó bakancsal, sajnos ez az a felszerelési tárgyunk amin nem szabad spórolni ,igaz végigtoltam a kinizsi 100 at egy kínai sportcipõbe mert akkor csak arra volt pénzem ,de keservesen megszenvedtem miatta . A katonaságnál a menetgyakorlatokon meg a honvédségi bakancs törte szét a lábam , szóval nagyon fontos a jó lábbeli . Mindenkinek a lehetõségei szerint kell megválasztani de inkább legyen egy 3000 ft.os késünk és egy tuti bakancsunk mint fordítva .

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    55
    Thumbs Up
    Received: 848
    Given: 888

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Vietnamiveteran Hozzászólás megtekintése
    Van egy dolog ami ritkán jön szóba , van fasza összekészített hátizsákunk minden jóval , van jó ruhánk ami megvéd az idõjárástól , de mi van a cipõvel ?
    http://magyarprepperforum.org/showth...ight=l%E1bbeli

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    Jól szuperál az új tatyó?jól néz ki megpakolva..A víztisztító tablettát honnan szerzed be? Tud valaki occsó forrást?
    az acélfullánktól,de most nincs nekik ez a Nátó tabletta,ha jól emlékszem olyan 2300,- volt a 100db(2* 50),este ebbe sétáltattam a kutyát.....pár "elmés megjegyzés " kíséretében..jó kényelmes ilyen kis súllyal,ami még tetszik benne,hogy jó hosszúak a hevederek,kabátba is jól be lehet állítani,és az alsó hálózsák heveder is jó hosszú...a víz viszont jég hideg lett a fél óra alatt,lehet le kell cserélni alu kulacsra és a zsebbe gyújtó kockát vagy zselét,gyufával,mert így garantált torokgyulladás...amúgy nagyon stabilan áll,nem mocorog,látszik,hogy aerosoftosoknak tervezték.akik futnak kúsznak....

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Last edited by Mizu; 01-26-2014 at 08:18 AM.
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/