Oldala 26 of 62 ElsõElsõ ... 16242526272836 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 251 to 260 of 615

Topic: BOB (Bug Out Bag)

Member Wayet's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Lakhely
    Hungary
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Vasember Hozzászólás megtekintése
    Az opticsplanetnél is lehet világmegmentõ felszerelést kapni zombitámadás esetére. Abból sem adtak el valószínûleg eddig.
    http://www.opticsplanet.com/zero-zombie-kit.html
    Tapasztalat és agy kis utánajárás eredményeképpen mondom, hogy minden hülyeségre van vevõ. Részemrõl a fele a kukában kötne ki, mert: -vagy használhatatlan vacak, vagy túl nehéz, sok helyet foglal.
    Megaztán, génsebész legyen a talpán az aki ilyet vesz XD

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    http://www.youtube.com/watch?v=jtGzO...6F295&index=69

A film elsõ pár perce kiválóan megmutatja mire való a bob.......végignézni is jó a film négy részét,nagyon jó.....

Senior Member bögre's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Tolna
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Na eljutottam odáig van épkézláb BOB om! Az alapvetö szükségletek alapján van összeálitva.
    1 legfontosabb a levegö (tudjuk a 3 perces szabájt! Ami ink elmenne 1,5percnek is!) Egy magyar gázmaszk 2 szürövel. Vegyitámadástol nem igazán véd de pl füst ellen elvileg jonak kel legyen.
    2 Egy polárpulcsi/simaszk elsödleges menedék ugye az öltözet ami a 2. pont azaz a menedék ami nélkül 3 oránk van...
    3Egy autos elsösegélydoboz. (Még kéne olvasgassak elsösegélynyujtás témakörbe mert ahoz nem igazán értek..)
    4svájcibicska és egy orosz gyalogsági áso fürész balta egybe pici, nagyon jol használhato ahoz képest hogy minden egyben van. Ezzel az ezközök kimeritve.
    5 Pár aprobb dolog pl szikszalag, 6m berántozsinor, egy kis doboz aktiv szénpor, pár teamécses, 2 doboz gyufa pezsgötablettásdobozba vízhatlanítva.
    6 függöágy végülis vehetjük ezt is elsödleges menedéknek.
    7 2l viz ugye a 3 napos szabály ami megint inkább 1,5 nap!
    8 pár kendö.
    9 Nyilpuskám. Hozzá 15db alu vesszö pot ideg Csendes pontos erös nagyonagy stopphatás
    10 egy kis viasz fözö kb 5 oráig ég simán lehet rajta vizet forraln, menedék melegitésére is használhato akár.
    12 Egy alu csajka
    13 egy takarofolia
    +A késem ami laprugobol van! Nagyonfontos!! plussz hozzá egy fenökö.

Kb enyi. Remélem nem kell használjam mostanába! Meglepett hogy enyi minden befért egy régi hátizsákba. Élelmet szándékosan hagytam ki. Van rajtam anyi zsir és izom hogy pár hétig kihuzzam kaja nélkül! Ha valamit még hozzátenétek várom a javaslatokat.
    Na nekem idáig tartott a felkészülés azthiszem mindent megtettem hogy a lehetö legjobb esélyeim legyenek. Van viztartalékom van kajatartalékom igaz nem sok de pár hétig esetleg honapig kihuzza. Van már BOB van BOL. Vannak elásott készleteim.
    A készleteimet nem szeretném tovább böviteni. Ha esetleg nem a készleteim közelébe leszek egy SHTF esetén akk bukta za egész készülödés.
    Igy a következökben a kézségeimet és az erönlétem fogom fejleszteni. Ami ugye mindig nálam van! Tájékozodás elsösegélynyujtás nyövények ismerete meg hasonlo rég elfelejtett dolgok. Erönlétem terhelt futásal fogom növelni ezenkivül marad a kondis és saját testsujos edzés, és ujra elkezdek boxolni.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bögre Hozzászólás megtekintése
    Na eljutottam odáig van épkézláb BOB om! Az alapvetö szükségletek alapján van összeálitva.
    1 legfontosabb a levegö (tudjuk a 3 perces szabájt! Ami ink elmenne 1,5percnek is!) Egy magyar gázmaszk 2 szürövel. Vegyitámadástol nem igazán véd de pl füst ellen elvileg jonak kel legyen.
    2 Egy polárpulcsi/simaszk elsödleges menedék ugye az öltözet ami a 2. pont azaz a menedék ami nélkül 3 oránk van...
    3Egy autos elsösegélydoboz. (Még kéne olvasgassak elsösegélynyujtás témakörbe mert ahoz nem igazán értek..)
    4svájcibicska és egy orosz gyalogsági áso fürész balta egybe pici, nagyon jol használhato ahoz képest hogy minden egyben van. Ezzel az ezközök kimeritve.
    5 Pár aprobb dolog pl szikszalag, 6m berántozsinor, egy kis doboz aktiv szénpor, pár teamécses, 2 doboz gyufa pezsgötablettásdobozba vízhatlanítva.
    6 függöágy végülis vehetjük ezt is elsödleges menedéknek.
    7 2l viz ugye a 3 napos szabály ami megint inkább 1,5 nap!
    8 pár kendö.
    9 Nyilpuskám. Hozzá 15db alu vesszö pot ideg Csendes pontos erös nagyonagy stopphatás
    10 egy kis viasz fözö kb 5 oráig ég simán lehet rajta vizet forraln, menedék melegitésére is használhato akár.
    12 Egy alu csajka
    13 egy takarofolia
    +A késem ami laprugobol van! Nagyonfontos!! plussz hozzá egy fenökö.

Kb enyi. Remélem nem kell használjam mostanába! Meglepett hogy enyi minden befért egy régi hátizsákba. Élelmet szándékosan hagytam ki. Van rajtam anyi zsir és izom hogy pár hétig kihuzzam kaja nélkül! Ha valamit még hozzátenétek várom a javaslatokat.
    Na nekem idáig tartott a felkészülés azthiszem mindent megtettem hogy a lehetö legjobb esélyeim legyenek. Van viztartalékom van kajatartalékom igaz nem sok de pár hétig esetleg honapig kihuzza. Van már BOB van BOL. Vannak elásott készleteim.
    A készleteimet nem szeretném tovább böviteni. Ha esetleg nem a készleteim közelébe leszek egy SHTF esetén akk bukta za egész készülödés.
    Igy a következökben a kézségeimet és az erönlétem fogom fejleszteni. Ami ugye mindig nálam van! Tájékozodás elsösegélynyujtás nyövények ismerete meg hasonlo rég elfelejtett dolgok. Erönlétem terhelt futásal fogom növelni ezenkivül marad a kondis és saját testsujos edzés, és ujra elkezdek boxolni.

+ egy jó pokróc és egy mix (szõlõcukor,sós mogyoró,mazsola.nyugodtan keverd össze),hiába van tartalékod a szervezetedbe,ha leesik a só szint,vagy a cukor,,,vége a mutatványnak

Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Tolna
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mondjuk jogos. Pluszz jolakottan jobban lehet tatani egy bizonyos pszihés szintet. De még egy zseblámpát is kifelejtettem!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2013
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Varrókészlet, multiszerszám, pár sebtapasz (tudom, hogy van autóskészlet, de nem kéne hozzá kibontani, pénztárcában elfér 3-4 darab is akár), valamilyen vízszûrõ, esetleg napelemes töltõ, horgászcuccok. Most így hirtelen ezeket hiányolnám az enyémbõl.

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Ami szerintem kimaradt:
    -fejsze, vagy folder fürész-nem lehet mindent késsel megoldani
    -kábelkötegelõ
    -hálózsák-nem lesz elég egy polárpulcsi éjszakára.

-én sem gondolom, hogy a zsírtartalék kitart..max arra jó, hogy nem halsz éhen, de szarul leszel, a hasad fájni fog és nem lesz túl jó a közérzeted sem..a kaját be kell tervezni!
    Na nekem idáig tartott a felkészülés
    Ezt a mondatot kiragadtam...fejleszd a készségeidet, de ne zárkózz el a készleteid bõvítésétõl sem..szerintem ez egy folyamat, amiben mindannyian csak még felkészültebbekké válhatunk.

Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Tolna
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Varokészlet az csak plussz suj nem fogok shtf ben varogatni!
    Multiszerszám= gyaláso svájcibicska
    sebtapasznak ott a szikszallag
    Vizszürönek ott a kendö aztán az aktivszén
    Napellemes töltö helyett okosabb pár ellem szerintem. kevesebb hely kevesebb tõmeg.
    Horgászcucc viszont nem.hülyeség de akk inkább halászcucc....

Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Tolna
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Fejsze fürész az van a gyalogsági áson.

Kajának nem tulajdonitok olyan nagy szerepet azt szinte mindig tudok szerezni. Télen is tudok sok kõkényes helyet vagy vizoraaknák teli vannak békákal. Plussz ha van nállam számszerij és ugysincsenek törvények...
    Felszerelésem szerintem elég jo. Nem vagyok nagyon ezköz/felszerelés/készletcentrikus. Ugy vagyok vele mindezt bármikor elveszthetem de a megszerzet tudást tapasztalatot nem nomeg az elásott készleteket sem!

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Fejsze fürész az van a gyalogsági áson.
    Jó kis gyalósód lehet.:-)