0
http://www.youtube.com/watch?v=jtGzO...6F295&index=69
A film elsõ pár perce kiválóan megmutatja mire való a bob.......végignézni is jó a film négy részét,nagyon jó.....
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Na eljutottam odáig van épkézláb BOB om!Az alapvetö szükségletek alapján van összeálitva.
1 legfontosabb a levegö (tudjuk a 3 perces szabájt! Ami ink elmenne 1,5percnek is!) Egy magyar gázmaszk 2 szürövel. Vegyitámadástol nem igazán véd de pl füst ellen elvileg jonak kel legyen.
2 Egy polárpulcsi/simaszk elsödleges menedék ugye az öltözet ami a 2. pont azaz a menedék ami nélkül 3 oránk van...
3Egy autos elsösegélydoboz. (Még kéne olvasgassak elsösegélynyujtás témakörbe mert ahoz nem igazán értek..)
4svájcibicska és egy orosz gyalogsági áso fürész balta egybe pici, nagyon jol használhato ahoz képest hogy minden egyben van. Ezzel az ezközök kimeritve.
5 Pár aprobb dolog pl szikszalag, 6m berántozsinor, egy kis doboz aktiv szénpor, pár teamécses, 2 doboz gyufa pezsgötablettásdobozba vízhatlanítva.
6 függöágy végülis vehetjük ezt is elsödleges menedéknek.
7 2l viz ugye a 3 napos szabály ami megint inkább 1,5 nap!
8 pár kendö.
9 Nyilpuskám. Hozzá 15db alu vesszö pot ideg Csendes pontos erös nagyonagy stopphatás
10 egy kis viasz fözö kb 5 oráig ég simán lehet rajta vizet forraln, menedék melegitésére is használhato akár.
12 Egy alu csajka
13 egy takarofolia
+A késem ami laprugobol van!Nagyonfontos!!
plussz hozzá egy fenökö.
Kb enyi. Remélem nem kell használjam mostanába!Meglepett hogy enyi minden befért egy régi hátizsákba. Élelmet szándékosan hagytam ki. Van rajtam anyi zsir és izom hogy pár hétig kihuzzam kaja nélkül!
Ha valamit még hozzátenétek várom a javaslatokat.
Na nekem idáig tartott a felkészülés azthiszem mindent megtettem hogy a lehetö legjobb esélyeim legyenek. Van viztartalékom van kajatartalékom igaz nem sok de pár hétig esetleg honapig kihuzza. Van már BOB van BOL. Vannak elásott készleteim.
A készleteimet nem szeretném tovább böviteni. Ha esetleg nem a készleteim közelébe leszek egy SHTF esetén akk bukta za egész készülödés.
Igy a következökben a kézségeimet és az erönlétem fogom fejleszteni. Ami ugye mindig nálam van!Tájékozodás elsösegélynyujtás nyövények ismerete meg hasonlo rég elfelejtett dolgok. Erönlétem terhelt futásal fogom növelni ezenkivül marad a kondis és saját testsujos edzés, és ujra elkezdek boxolni.
| Thumbs Up |
Mondjuk jogos. Pluszz jolakottan jobban lehet tatani egy bizonyos pszihés szintet. De még egy zseblámpát is kifelejtettem!![]()
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Varrókészlet, multiszerszám, pár sebtapasz (tudom, hogy van autóskészlet, de nem kéne hozzá kibontani, pénztárcában elfér 3-4 darab is akár), valamilyen vízszûrõ, esetleg napelemes töltõ, horgászcuccok. Most így hirtelen ezeket hiányolnám az enyémbõl.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Ami szerintem kimaradt:
-fejsze, vagy folder fürész-nem lehet mindent késsel megoldani
-kábelkötegelõ
-hálózsák-nem lesz elég egy polárpulcsi éjszakára.
Ezt a mondatot kiragadtam...fejleszd a készségeidet, de ne zárkózz el a készleteid bõvítésétõl sem..szerintem ez egy folyamat, amiben mindannyian csak még felkészültebbekké válhatunk.![]()
| Thumbs Up |
Varokészlet az csak plussz suj nem fogok shtf ben varogatni!
Multiszerszám= gyaláso svájcibicska
sebtapasznak ott a szikszallag
Vizszürönek ott a kendö aztán az aktivszén
Napellemes töltö helyett okosabb pár ellem szerintem. kevesebb hely kevesebb tõmeg.
Horgászcucc viszont nem.hülyeség de akk inkább halászcucc....
| Thumbs Up |
Fejsze fürész az van a gyalogsági áson.
Kajának nem tulajdonitok olyan nagy szerepet azt szinte mindig tudok szerezni. Télen is tudok sok kõkényes helyet vagy vizoraaknák teli vannak békákal. Plussz ha van nállam számszerij és ugysincsenek törvények...
Felszerelésem szerintem elég jo. Nem vagyok nagyon ezköz/felszerelés/készletcentrikus. Ugy vagyok vele mindezt bármikor elveszthetem de a megszerzet tudást tapasztalatot nem nomeg az elásott készleteket sem!![]()