Oldala 27 of 62 ElsõElsõ ... 17252627282937 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 261 to 270 of 615

Topic: BOB (Bug Out Bag)

Senior Member bögre's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Tolna
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Nagyonjo! Jol használhato mindegyik része ahoz képest hogy minden egybe!

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    bögre
    Milyen gyártmány? Én már kipróbáltam párat de egy sem volt elég erõs összecsukhatósok közül.:-(

Senior Member bögre's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Tolna
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    valami orosz cucos. Tetem fel rola képet még nyáron az ezt vettem topikba.

Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up
    Given: 4

0 Not allowed!
    Ma úgy hozta az élet ,hogy gyorsan össze kellett dobnom egy útipakkot mert kocsival kellett menni a mai útviszonyok közt és nem voltam biztos benn ,hogy nem kell e esetleg egy nagyobb távot gyalog megtennem ha az ónos esõ miatt nem lehet autóval közlekedni vagy az árokba kötök ki , szóval volt egy 2. hátizsákom amibe dobtam egy polár takarót , egy doboz gyufát , egy fejlámpát és egy elemlámpát , egy kést ,és egy kézi adó-vevõt , 2 jóféle csokit és egy kulacs vizet . Ez volt amit kb 5-6 perc alatt be tudtam szórni a tatyóba . Lényeg ,hogy minden egy helyen volt és tudtam miért hová nyúljak,ebbõl a szempontból tanulságos volt . Érdekes ,hogy nagyfokú biztonságérzetet is adott ez a hátizsák miközben elnéztem pár embert milyen felkészületlenül indulnak el ilyen útviszonyok közt amikor könnyen lehet ,hogy egy éjszakát esetleg a kocsiba kell tölteni mert olyanok az útviszonyok . A tanulság még számomra az is volt ,hogy hiába volt az összepakolt BOB pakkom mégsem azt vittem,mert abba egy csomó olyan felesleges cucc volt amire biztosan nem lehetett szükségem ilyen hétköznapi helyzetben hanem gyorsan összedobtam egy a helyzetnek megfelelõen összeállított pakkot , ezért jó ha a szükséges holmik hozzáférhetõen vannak tárolva .

Senior Member GAZDA's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Debrecen
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    Ilyen van nekem is. Jóféle szénacélból van a baltát borotva élesre lehet fenni!:-) Sajnos a fûrész nem sokat ér.:-(

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 56
    Given: 143

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bögre Hozzászólás megtekintése
    Egy magyar gázmaszk 2 szürövel. Vegyitámadástol nem igazán véd de pl füst ellen elvileg jonak kel legyen.
    Szia,

Szerintem a "katonai magyar" gazalarcok eleg jok, foleg a ma elterjedt felalarcokhoz kepest messze komolyabb eszkozok.
    Vegyitamadastol is vedenek (szuronkent 30 percig).
    Szinte szenmonoxid az egyetlen, amitol nem vedenek meg (persze az oxigen hianyatol sem).

Bel

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    ....amire feltétlenül szükség van...szerintem...

-hálózsák(kényelmes,legalább 90 cm-széles,vízlepergetõ külsõ,max 2kg-ig,0-fokig..az alatt értelmetlen menedék kell)
    -alátét (a kocsik szélvédõjére tehetõ védõ nagyon jó,nincs súlya,kicsit szivacsos,hõ visszaverõ)
    -poncsó (ripstop-usa,terep színû.menedéknek,álcázásnak,esõ ellen)
    -meleg ruha(alsó-felsõ,váltás póló,zokni,alsónemû)
    -kések(1 önvédelemre+1 munkára,ételkészítésre)
    -balta
    -víztisztítók(1 szipákolós+1 pumpás+tabletták)
    -pajszer
    -eü.csomag
    -élelmiszer vésztartalék( 10000 Kcal)
    -gyufa,öngyújtó
    -tûzgyújtó tabletta vagy zselé
    -szappan+wc papír
    -kötél,ragasztószalag
    -kulacs
    -fejlámpa+elem
    -füles edény 1 literes

..ez kb 10 kg..könnyen hordozható..szerintem más nem is kell...
    Last edited by Doom; 02-23-2014 at 11:53 AM.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én még egy helyi domborzati térképet tájolóval beletennék és tényleg tökéletes az összeállítás .

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Vietnamiveteran Hozzászólás megtekintése
    Én még egy helyi domborzati térképet tájolóval beletennék és tényleg tökéletes az összeállítás .
    ..igen, igazad van...én azért nem tettem bele,mert feltett szándékom kb 50 km-es körzetben maradni(hacsak nem lesz sugárszennyezett vagy ilyesmi),azt meg már ismerem...nem szeretnék ismeretlen helyre menni...tudod a honvágy miatt

Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Doom Hozzászólás megtekintése
    ..igen, igazad van...én azért nem tettem bele,mert feltett szándékom kb 50 km-es körzetben maradni(hacsak nem lesz sugárszennyezett vagy ilyesmi),azt meg már ismerem...nem szeretnék ismeretlen helyre menni...tudod a honvágy miatt
    Okés , de az is elképzelhetõ ,hogy felpakolnak minket egy teherautóra / evakuálás/ aztán visznek egy leponyvázott teherautón vagy 200 km-ert mire vagy meglógsz vagy elengednek bármi lehet de máris nem ismerõs terepen vagy . Annyira ez nincs elrugaszkodva a valóságtól . Katasztrófa sújtotta területen nagy valószínûséggel evakuálással indít a hatóság . Szóval annyira én nem alapoznék a hazai pálya nyújtotta elõnyökre , sajnos talán ezt szívnánk meg mind a legjobban . Ismeretlen terepen ismeretlen emberek közt SHTF helyzetben nem jó kilátások....