Oldala 12 of 27 ElsõElsõ ... 2101112131422 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 111 to 120 of 270

Topic: Vadat,halat s mi jó falat.....

  1. #111
    MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Hozzászólások
    2,685
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    A kesz mu. image.jpg

  2. #112
    Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Hozzászólások
    29,967
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

    0 Not allowed!
    Legközelebb mielõtt a sütõbe teszed, jól szórd meg fûszerkeverékkel. (Tudod, azzal a porítottal.) Úgy belesül a fûszerpor a húsba. Sokat dob az ízén!

  3. #113
    MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Hozzászólások
    2,685
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Legközelebb mielõtt a sütõbe teszed, jól szórd meg fûszerkeverékkel. (Tudod, azzal a porítottal.) Úgy belesül a fûszerpor a húsba. Sokat dob az ízén!
    Sozni szoktam a ropogogos bor miatt. Majd kiprobalom.

  4. #114
    Senior Member Salmo's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Pestûl négy fertályóra járásra délre.....
    Hozzászólások
    393
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Kacsára én sem teszek semmit mást a són kívül. Szeretjük a karakteres kacsa hús ízt, és az igy jön ki a legjobban.
    Mellé hagymalekvár, vagy párolt vörös káposzta ( nekem az elsõ jobban bejön.... )

  5. #115
    MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Hozzászólások
    2,685
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Salmo Hozzászólás megtekintése
    Kacsára én sem teszek semmit mást a són kívül. Szeretjük a karakteres kacsa hús ízt, és az igy jön ki a legjobban.
    Mellé hagymalekvár, vagy párolt vörös káposzta ( nekem az elsõ jobban bejön.... )
    Sose ettem meg hagymalekvart! Milyen?

  6. #116
    Senior Member Salmo's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Pestûl négy fertályóra járásra délre.....
    Hozzászólások
    393
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Édesen savanykásan hagymás Van némi hasonlóság a párolt káposztával, de nyilván más. Olvass utánna és készítsd el
    Én a balzsamecetes-vörösboros változatot preferálom, és szeretem ha már nem ress a hagyma, hanem tényleg lekváros/jam jellegû.

  7. #117
    Senior Member Salmo's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Pestûl négy fertályóra járásra délre.....
    Hozzászólások
    393
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Ma este: buffalo csirkeszárny, kéksajt mártás, halványító zeller ( nagy családi kedvenc)

    buff.JPG

  8. #118
    Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Hozzászólások
    472
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 4

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Salmo Hozzászólás megtekintése
    Ma este: buffalo csirkeszárny, kéksajt mártás, halványító zeller ( nagy családi kedvenc)

    buff.JPG
    Bakker nem gondoltam ,rajtam kívül még van itt még amerikai csirkeszárny rajongó , én innen rendelem a szószt , nem olcsó de egy gallon egy évig kitart ,ha van jobb forrásod oszd meg kérlek . A kéksajtot hol veszitek ?

    http://shop.amarin.hu/nagykonyhak_24..._hot_szosz_121

  9. #119
    Senior Member Salmo's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Pestûl négy fertályóra járásra délre.....
    Hozzászólások
    393
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Lehet, hogy nem jól csinálom, de saját magam keverem a szószt amibe beforgatom a szárnyakat.

    Leírom, hogy csinálom úgy egyszerûbb:

    - kb 1 kg csirkeszárnyat megtisztítok, elvágom háromba, a töveknél. A szárnyvéget nem
    használom fel.
    - befûszerezem ( nincs kõbe vésett szabály, a só, bors, koriander, fokhagyma por alap, a többi
    meg úgy jön spontán, de mostanában használok folyékony füstöt is)
    - vajat hevítek, (vajat, nem margarint) és rádobok, egy gerezd apróra vágott fokhagymát, majd amint megérzem
    a fokhagyma illatát, mehet utána a villával durván összetört kék sajt, ( ezt nálunk a városban található tejboltban veszem házi, de elképesztõen finom üt minden általam kóstolt "gyárit" ) és valamilyen naturális sajtkrém
    ( nem szeretem ha nagyon töményen kék sajtos) majd egy kis tejszínt adok hozzá, kevergetve besûrítem, ha kész mehet a hûtõbe. ( most dobtam bele két szelet chedart-is)
    - egy fél óra elteltével a szárnyakat lisztbe forgatom és bõ, forró olajban ropogósra sütöm. (ez az autentikus )
    - vajat hevítek ( vajat ) a bevonathoz. A vajba paradicsom szószt ( lehet jobb minõségû
    ketchup is) fehérbor ecetet, és paprika krémet ( legjobb a piros arany) Az íze akkor jó, ha enyhén savanykás és inkább a sós felé hajlik, mint az édes felé.( a család másik fele nem eszi a csípõset, de itt lehetne "meccsípõsözni" ) Ebbe is tolok folyékony füstöt.
    - a megsült csirkeszárny darabokat egy nagy tálba szedem, és ráöntöm az elkészített szósz, és alaposan összeforgatom ( nagy mennyíségû szószt képes felvenni)
    Last edited by Salmo; 04-04-2014 at 09:38 PM.

  10. #120
    Senior Member Vietnamiveteran's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Hozzászólások
    472
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 4

    0 Not allowed!
    Mai bográcsozás eredménye kakas és tyúk pörkölt , sajna Raktáros kolléga nem tudja elmondani,hogy milyen lett mert nem ért ide idõben A holnapi ebéd is ez lesz valami jó körettel ecetes almapaprikával ...

    IMG_2495.jpg
    IMG_2498.jpg
    IMG_2500.jpg
    IMG_2505.jpg
    Csatolt képek Csatolt képek

A topic keresõszavai:

Posting Permissions

  • Te nem nyithatsz új topicot
  • Te nem szólhatsz hozzá
  • Te nem csatolhatsz fájlokat
  • Te nem szerkesztheted a hozzászólásaid
  •