0

A kesz mu. image.jpg
Thumbs Up |
Received: 922 Given: 954 |
Legközelebb mielõtt a sütõbe teszed, jól szórd meg fûszerkeverékkel.(Tudod, azzal a porítottal.) Úgy belesül a fûszerpor a húsba. Sokat dob az ízén!
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Kacsára én sem teszek semmit mást a són kívül. Szeretjük a karakteres kacsa hús ízt, és az igy jön ki a legjobban.
Mellé hagymalekvár, vagy párolt vörös káposzta ( nekem az elsõ jobban bejön.... )
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Édesen savanykásan hagymásVan némi hasonlóság a párolt káposztával, de nyilván más. Olvass utánna és készítsd el
Én a balzsamecetes-vörösboros változatot preferálom, és szeretem ha már nem ress a hagyma, hanem tényleg lekváros/jam jellegû.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Ma este: buffalo csirkeszárny, kéksajt mártás, halványító zeller( nagy családi kedvenc)
buff.JPG
Bakker nem gondoltam ,rajtam kívül még van itt még amerikai csirkeszárny rajongó , én innen rendelem a szószt , nem olcsó de egy gallon egy évig kitart ,ha van jobb forrásod oszd meg kérlek . A kéksajtot hol veszitek ?
http://shop.amarin.hu/nagykonyhak_24..._hot_szosz_121
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Lehet, hogy nem jól csinálom, de saját magam keverem a szószt amibe beforgatom a szárnyakat.
Leírom, hogy csinálom úgy egyszerûbb:
- kb 1 kg csirkeszárnyat megtisztítok, elvágom háromba, a töveknél. A szárnyvéget nem
használom fel.
- befûszerezem ( nincs kõbe vésett szabály, a só, bors, koriander, fokhagyma por alap, a többi
meg úgy jön spontán, de mostanában használok folyékony füstöt is)
- vajat hevítek, (vajat, nem margarint) és rádobok, egy gerezd apróra vágott fokhagymát, majd amint megérzem
a fokhagyma illatát, mehet utána a villával durván összetört kék sajt, ( ezt nálunk a városban található tejboltban veszem házi, de elképesztõen finom üt minden általam kóstolt "gyárit" ) és valamilyen naturális sajtkrém
( nem szeretem ha nagyon töményen kék sajtos) majd egy kis tejszínt adok hozzá, kevergetve besûrítem, ha kész mehet a hûtõbe. ( most dobtam bele két szelet chedart-is)
- egy fél óra elteltével a szárnyakat lisztbe forgatom és bõ, forró olajban ropogósra sütöm. (ez az autentikus )
- vajat hevítek ( vajat) a bevonathoz. A vajba paradicsom szószt ( lehet jobb minõségû
ketchup is) fehérbor ecetet, és paprika krémet ( legjobb a piros arany) Az íze akkor jó, ha enyhén savanykás és inkább a sós felé hajlik, mint az édes felé.( a család másik fele nem eszi a csípõset, de itt lehetne "meccsípõsözni" ) Ebbe is tolok folyékony füstöt.
- a megsült csirkeszárny darabokat egy nagy tálba szedem, és ráöntöm az elkészített szósz, és alaposan összeforgatom ( nagy mennyíségû szószt képes felvenni)
Last edited by Salmo; 04-04-2014 at 09:38 PM.
Mai bográcsozás eredménye kakas és tyúk pörkölt , sajna Raktáros kolléga nem tudja elmondani,hogy milyen lett mert nem ért ide idõbenA holnapi ebéd is ez lesz valami jó körettel ecetes almapaprikával ...
IMG_2495.jpg
IMG_2498.jpg
IMG_2500.jpg
IMG_2505.jpg