0

Eladó egy szikravetõvel ellátott Vészeseti Paracord Karkötõ. A karkötõ 21cm hosszú és kb. 3-3,2m paracordot foglal magába. A karkötõ KÜLÖNLEGES csomózása lehetõvé teszi, hogy a benne megbúvó ejtõernyõs zsinórt pár mozdulattal kibontsuk, így az néhány másodpercen belül a rendelkezésünkre áll szükség esetén. Szemben a legtöbb paracord karkötõnél alkalmazott Kobra fonással, aminek kibontása roppant fáradságos és idõigényes. A Vészeseti Karkötõ egy síppal ellátott mûanyag csattal zárható/oldható, vészhelyzet esetén a síp éles hangja tökéletesen alkalmas a figyelem felhívására, illetve akusztikus vészjelzés leadására. A karkötõn emellett található egy kisméretû (2,5cm) ferrocérium rúd is, azaz köznapi nyelven Szikravetõ. A karkötõ külsõ felére pedig egy acéllapka van ráerõsítve amit Jutazsinór tart a helyén. Az acéllapkát a Szikravetõn végighúzva kb. 3000 celsius fokos szikrát lehet elõállítani, ami kiválóan alkalmas nomád körülmények közötti tûzgyújtáshoz. A Jutazsinórt pedig szálaira szétbontva kiváló élesztékként (amibe a szikra belekap) lehet használni a tûzgyújtáshoz. A Vészeseti Paracord Karkötõ ára 4500Ft + postaköltség 500Ft.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Bocsánat..Nekem kicsit homemade-nak tûnik egy 5000esért... ennyibõl veszek 5 méter paracordot, meg egy Mini Light My Fire ferrocérium rudat, azaz köznapi nyelven Szikravetõt
Megrendelésre készíted õket? Kedvezõbb áron én szívesen rendelnék olyat amin kevesebb funkció van...
Thumbs Up |
Nem találom rajta a szikravetõt, bár nyilván én vagyok a vaksi. Bocs, de ez nekem bizony kobra fonásnak tûnik. Esetleg láthatnánk képet a kibontásról is?
Thumbs Up |
30 méter paracord --ha jól emlékszem--- 1500 körül jön ki. Ha veszek 60 métert, még mindíg marad 2 ezrem a szikravetõre. Annyiért meg lehet kapni. (a mieink 600 ft-os kínai gagyik és tudják, amit tudniuk kell.) Egyébként 1000 ft-ért már lehet kapni paracord karkötõt........Bocs.
Thumbs Up |
Igen..kicsit elszált..vagy inkább a valóságtól elrugaszkodott ez a dolog.
Dínó..több évig nyúztam a kínai szikrítót.. tapasztaltam hideget-meleget..so vagy gyújtott, vagy nem. Amióta megvan az LMF azóta lényegesen több a sikerélményem![]()
Last edited by Grafitos; 05-27-2014 at 06:54 AM.
Szia!
Azért tûnik homemade-nek, mert az.Ezt most nem tudom dicséretnek vegyem-e, vagy sem, ezért inkább annak veszem.
Mindenkinek szíve joga, hogy beszerezze a hozzávalókat és saját maga összebarkácsolja otthon. Senkinek sem tartok pisztolyt a fejéhez, hogy vegye meg, az ára azért ennyi mert nekem ennyiért éri meg elkészíteni és molyolni vele. Mindenki felnõtt ember és el tudja dönteni megéri-e neki vagy sem. Egyébként igen, általában elõre megrendelésre készítem õket, a megrendelõ igényei szerint. Ennél kevesebb funkció meg úgy oldható meg, hogy nem kerül rá szikravetõ és csatos síp helyett is egy simát teszek rá. Ilyesmire gondoltál?
Semmi gond.Ha már így megvannak a hozzávalók, akkor már CSAK össze kell rakni. Mint mondtam mindenki maga dönti el kell-e neki ennyiért vagy sem. Ha anyagárban nézed valóban kevesebbõl jön ki, de annyiért meg nem állok neki, mert akkor adhatnám akár ajándékba is. Mindenki elõtt ott a lehetõség, hogy elkészítse magának, amihez természetesen jó munkát és sok sikert kívánok.
![]()
Szia!
Ahogy ígértem, kerestem egy videót a karkötõ kibontásáról. Itt tökéletesen látszik, a különbség a kobra-fonáshoz képest.
http://www.youtube.com/watch?v=SICewdMAuTc
Ami nem csak túlélni, hanem élni tanít a vadonban, na az a Bushcraft.
A képeken látható Karkötõt közben megvették, de tudok még készíteni ugyan ebben vagy akár más szín összeállításban is. Ha csak kérdésed van, vagy rendelni szeretnél akkor is írj bátran!![]()
Last edited by ZeroPont; 05-26-2014 at 08:33 PM.
Ami nem csak túlélni, hanem élni tanít a vadonban, na az a Bushcraft.