0

Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Ha nem létkérdés, hogy egy darabból legyen megfonva az öv, akkor lehetne (fonottan) 50 centis darabokból elkészíteni. Így kezelhetõbb hosszúságú a paracord és csak +4 csat a többletköltség. Ha pedig bontani kell, akkor sem az egész kerül visszabontásra csak egy rész.
Abban igazad van, hogy ha több darabból lenne összeállítva, akkor kezelhetõbb/könnyebben fonhatóbb lenne. Viszont az eredeti probléma még mindig fenn áll, mert ha lebontod egy részét, akkor már nem lesz elég hosszú, hogy betöltse a kezdeti funkcióját, tehát derékövnek megint csak nem lehet használni.![]()
Ami nem csak túlélni, hanem élni tanít a vadonban, na az a Bushcraft.
Thumbs Up |
szerintem eleve nem alkalmas a nadrág rögzítésére, ahhoz nagyon szorosra, keményre kellene fonni, egyébként nyúlna és lecsúszna a nadrág. Így csak második külsõ övnek tudnám elképzelni. Ha pedig csak magában használható öv készülne belõle és bontani kellene, akkor utána majdcsak lenne egy másfél méter hosszú darab gatyamadzagnak, amivel derékban meg lehetne kötni azt a nadrágot.![]()
Ezt a 1,5 m-es gatyamadzag megoldást már Amatorpe fórumtárs is felvetette, ami szükségmegoldásnak ugyan jó de hosszabb távon baromi kényelmetlen tud lenni.Hogy a külsõ öv viselése mennyire praktikus vagy sem azt meg embere vállogatja, én valószínû csak ezért nem fonnék meg 25m parát.
![]()
Thumbs Up |
Kedvtelésbõl én sem fonnék ennyit. De ha táska nélkül szeretnék magammal vinni 20-30 m paracordot, akkor az öv kézenfekvõ megoldás. Karkötõnek sok lenne, az már inkább alkarvédõ. A gatyamadzag tényleg szükségmegoldás, de mi nem válogathatunk "vészesetben".![]()
Kíváncsiságból készítettem egy karkötõt Kobra-fonással, bár nem szoktam ezt a típust használni. De a Kobránál lehetséges csat helyett Seklit alkalmazni, ami szintén nagyon praktikus tud lenni számos esetben.És a Sekli segítségével viszonylag könnyen vissza is bontható. Bár a képeken látható karkötõ még csak próbából készült, de szerintem akinek bejön ez a Seklis megoldás annak jó választás lehet ez az összeállítás.
Fénykép0440.jpgFénykép0442.jpg
Baj éppen nincs vele, csak én személy szerint feleslegesnek tartok Bushcraft célokra egy kétkezes fûrészt. Mivel mi nem fakitermelõk vagyunk, ezért nem igazán hiszem, hogy lenne olyan feladat a dudvában amit egy kis kitolható/kihajtható fûrésszel és egy kisméretû fejszével ne lehetne megoldani. Amik mindig használatra készek és nem a terepen kell még összebarkácsolni õket. Ráadásul ez a fûrészlap folyamatos hajlításnak van kitéve a derékon való viselés miatt ami plusz fokokban nem hiszem, hogy probléma, de a téli mínuszokban valószínûleg nem fog jót tenni a fûrészlap acéljának és a nedves közeg sem amilyen valószínûleg ki fog alakulni a bõröv belsejében. És végül Papica is utalt rá, hogy nem egyszerû feladat visszatuszkolni a fûrészlapot az öv belsejébe, gyanítom, hogy ennek a mûveletnek velejárója a felmenõk sûrû emlegetése és néhány elvágott ujj is.![]()
Szerintem, nem mindennapi viselésre lett kialakítva.
Az övet a fûrészlappal együtt szépen lógatod a fogason otthon és amikor feltûnés nélkül elindulsz az erdõbe egy összeomláskor, akkor csatolod a derekadra. Az álcázása tökéletes. Ha huzamosabb idõt kell az erdõben tölteni, nagyon hasznos lehet egy nagy fûrész. Gondolok itt a kidöntött, tûzre szánt fák felfürészelésére, de akár egy "faház" építésére is.
Én legalább is akkor és arra használnám.
Ebbõl a szempontból igazad lehet és így van (némi) létjogosultsága a dolognak. És biztos, hogy nagyobb volumenû munkáknál roppant hasznos lehet. De én nem cserélném el rá a Fiskars fûrészem és az X5 fejszém, amire kell arra ezek is tökéletesen megfelelnek. Bár lehet én vagyok maradi.![]()