Oldala 21 of 27 ElsõElsõ ... 111920212223 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 201 to 210 of 270

Topic: Vadat,halat s mi jó falat.....

MPF támogató mossberg-operator's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Hello! Engem erdekelne egy reszletesebb leiras is, legyszi. A homersekletet hogyan szabalyozod? Alkatreszlista? Jovo heten epitenem is...
    Last edited by mossberg-operator; 09-26-2014 at 07:03 PM.

Senior Member pappito's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló londonercsecse Hozzászólás megtekintése
    Hello! Engem erdekelne egy reszletesebb leiras is, legyszi. A homersekletet hogyan szabalyozod? Alkatreszlista? Jovo heten epitenem is...
    hõmérsékletet nem szabályozom, a ventik állandóan fognak menni 7/24. nem kell fûtés, nem kell semmi csak álandó levegõáramlás. Miután a befûszerezett husi éppen a hûtõben érlelõdik, futtattam pár tesztet és úgy tûnik, hogy a sok luk alul körben nem elég, végni fogok rá még két nagy lukat pákával oldalra. A tesztek során papírcsíkokat akasztottam a keresztrudakra, hogy lássam, hogy mozognak-e rendesen, ha mennek a ventik, és lengedeztek szépen, más nem is kell, csak legyen folyamatos légáramlás, akkor megy a száradás. a mosókonyhában lesz, hogy ne legyen az egész lakás ilyen szagú Ott meg most van 17-18 fok szerintem, vagy még hûvösebb.

így nézett ki a husi befûszerezve, mielõtt bement volna a hûtõbe:

Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Alkatreszlista? Jovo heten epitenem is...
    1 db doboz (szimpla plasztik, csak arra kell vigyázni, hogy ha belefúrod a lukakat még elbírja saját megát és ne repedjen szét)
    1 db régi textilpelenka a lukakra, rovarok ellen
    1-2 db pc venti
    1 db táp (nem a pc tápját használom, hanem a vezetéknélküli telefon töltõjének a tápját amibõl elvileg 9 volt jön ki, ez hajtja a két 12v-os ventit, így nem maxon mennek, hanem kb félgõzzel, így sokkal csendesebbek)
    1 db kapcsoló, ez opcionális, de én beleraktam, mert pont volt itthon egy
    drót, páka, forrasztóón, zsugorcsõ, kábelvezetõ, én drótnak szétszedtem egy cat5 utp kábelt, abban 8 réz ér van kettesével sodorva, de bármi jó amit találsz otthon és könnyû forrasztani, a zsugorcsõ meg kábelvezetõ az úri huncutság, a végeredményt nem befolyásolja, csak civilizáltabban néz ki és nem lóg sehol kábel
    1 doboz gemkapocs, ezzel fogom a húst fellógatni a farudakra
    keresztrúdnak én 10mm-es fenyõt vettem, az volt a legolcsóbb és tizes a legnagyobb fúróm , de szintén bármi jó ami elbír pár szelet húst

a ventik körül körbenyomtam glue-gun-al, de szilikon is jó, csak annyi kell, hogy ne szívjanak falsot, hanem csak a dobozból szippantsanak, és ezzel a meleg ragasztóval raktam fel (jó rondán) a textilt is meg a kábelvezetõket is

nem egy agysebészet, kb. a legfontosabb, hogy mekkora hússzeleteket akarsz felakasztani, akkora doboz kell, hogy ne érjen le a hús a doboz aljára. A doboz aljára érdemes egy pár réteg újságpapírt tenni, ha esetleg lecsöpögne valami, akkor de pangjon a doboz alján a cucc, azt szimplán kidobod és kész. A mûanyag fúrásánál figyelni kell, könnyen megreped a cucc és a doboz fala sokat veszít a merevségébõl ha kiluggatja az ember. Én úgy csináltam, hogy a doboz tetejében van a szélgép, de attól függ milyen dobozt szerzel, bármilyen megoldás jó, ha most állnék neki, akkor merevíteném valamivel a doboz tetejét, de ez is jó lesz.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Koszi!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    na fellógattam a húst és beüzemeltem a dobozt, éjszaka elég sok lé kijött a húsból már. Van állandó huzat a dobozban, mert a szeletek nagyon finoman lengedeznek, az 1.1kg topside steak pont befért. Biztos, ami biztos, végtam még két nagy lukat a doboz oldalára pákával, fúrás helyett már az elején pákázhattam volna, csak nem jutott eszembe. Ahogy látjátok a rózsaszín textilpelenka kicsit ronda, de célszerû.

Az írás szerint az elsõ 24 órában még kicsöpög majd sok lé, aztán a papírt lehet h kiveszem, hogy ne álljon ott szottyosan, de majd meglátjuk.

Last edited by pappito; 09-28-2014 at 12:33 AM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tul vagyok eletem elso oz trancsirozasan (mert szakszeru darabolasnak meg nem neveznem). image.jpg image.jpg

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Persze fejjel lefele...

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Már megszoktuk Londonerkell az a kis nyakátmozgatás így reggel..

Csatlakozás dátuma
    Mar 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tul vagyok eletem elso oz trancsirozasan (mert szakszeru darabolasnak meg nem neveznem). image.jpg image.jpg
    csinos, de nagyon frissnek néz ki, volt ez érlelve? mikor pusztult el a jószág?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló pappito Hozzászólás megtekintése
    csinos, de nagyon frissnek néz ki, volt ez érlelve? mikor pusztult el a jószág?
    Nem hiszem, szombaton lotte.

A topic keresõszavai: