0

Hello! Engem erdekelne egy reszletesebb leiras is, legyszi. A homersekletet hogyan szabalyozod? Alkatreszlista? Jovo heten epitenem is...
Last edited by mossberg-operator; 09-26-2014 at 07:03 PM.
hõmérsékletet nem szabályozom, a ventik állandóan fognak menni 7/24. nem kell fûtés, nem kell semmi csak álandó levegõáramlás. Miután a befûszerezett husi éppen a hûtõben érlelõdik, futtattam pár tesztet és úgy tûnik, hogy a sok luk alul körben nem elég, végni fogok rá még két nagy lukat pákával oldalra. A tesztek során papírcsíkokat akasztottam a keresztrudakra, hogy lássam, hogy mozognak-e rendesen, ha mennek a ventik, és lengedeztek szépen, más nem is kell, csak legyen folyamatos légáramlás, akkor megy a száradás. a mosókonyhában lesz, hogy ne legyen az egész lakás ilyen szagúOtt meg most van 17-18 fok szerintem, vagy még hûvösebb.
így nézett ki a husi befûszerezve, mielõtt bement volna a hûtõbe:
![]()
1 db doboz (szimpla plasztik, csak arra kell vigyázni, hogy ha belefúrod a lukakat még elbírja saját megát és ne repedjen szét)
1 db régi textilpelenka a lukakra, rovarok ellen
1-2 db pc venti
1 db táp (nem a pc tápját használom, hanem a vezetéknélküli telefon töltõjének a tápját amibõl elvileg 9 volt jön ki, ez hajtja a két 12v-os ventit, így nem maxon mennek, hanem kb félgõzzel, így sokkal csendesebbek)
1 db kapcsoló, ez opcionális, de én beleraktam, mert pont volt itthon egy
drót, páka, forrasztóón, zsugorcsõ, kábelvezetõ, én drótnak szétszedtem egy cat5 utp kábelt, abban 8 réz ér van kettesével sodorva, de bármi jó amit találsz otthon és könnyû forrasztani, a zsugorcsõ meg kábelvezetõ az úri huncutság, a végeredményt nem befolyásolja, csak civilizáltabban néz ki és nem lóg sehol kábel
1 doboz gemkapocs, ezzel fogom a húst fellógatni a farudakra
keresztrúdnak én 10mm-es fenyõt vettem, az volt a legolcsóbb és tizes a legnagyobb fúróm, de szintén bármi jó ami elbír pár szelet húst
a ventik körül körbenyomtam glue-gun-al, de szilikon is jó, csak annyi kell, hogy ne szívjanak falsot, hanem csak a dobozból szippantsanak, és ezzel a meleg ragasztóval raktam fel (jó rondán) a textilt is meg a kábelvezetõket is
nem egy agysebészet, kb. a legfontosabb, hogy mekkora hússzeleteket akarsz felakasztani, akkora doboz kell, hogy ne érjen le a hús a doboz aljára. A doboz aljára érdemes egy pár réteg újságpapírt tenni, ha esetleg lecsöpögne valami, akkor de pangjon a doboz alján a cucc, azt szimplán kidobod és kész. A mûanyag fúrásánál figyelni kell, könnyen megreped a cucc és a doboz fala sokat veszít a merevségébõl ha kiluggatja az ember. Én úgy csináltam, hogy a doboz tetejében van a szélgép, de attól függ milyen dobozt szerzel, bármilyen megoldás jó, ha most állnék neki, akkor merevíteném valamivel a doboz tetejét, de ez is jó lesz.
![]()
Koszi!
na fellógattam a húst és beüzemeltem a dobozt, éjszaka elég sok lé kijött a húsból már. Van állandó huzat a dobozban, mert a szeletek nagyon finoman lengedeznek, az 1.1kg topside steak pont befért. Biztos, ami biztos, végtam még két nagy lukat a doboz oldalára pákával, fúrás helyett már az elején pákázhattam volna, csak nem jutott eszembe. Ahogy látjátok a rózsaszín textilpelenka kicsit ronda, de célszerû.
Az írás szerint az elsõ 24 órában még kicsöpög majd sok lé, aztán a papírt lehet h kiveszem, hogy ne álljon ott szottyosan, de majd meglátjuk.
![]()
Last edited by pappito; 09-28-2014 at 12:33 AM.
Persze fejjel lefele...
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Már megszoktuk Londonerkell az a kis nyakátmozgatás így reggel..