0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
A papagáj sem csodaszer. Nincs benne különleges varázslat. Ugyanolyan rádió, mint ami a felhasználóknál van. A kulcs a pozícióban rejlik. A pilisi is csak kb. 20W teljesítménnyel ad (Motorola GM 300 a rádió). A "Keleti sittes" is kb ennyi. Mégis beszórják a fél országot. Az igaz, hogy bedugulhat, de az nem, hogy csak 1 frekvencián mûködik. Ráadásul a csatornaváltáshoz nem kell helyszínen kezelni, DTMF kódókkal távolról, a kézi rádió tasztatúrájáról is átállítható. A dugulást ki lehet védeni szelektív zajzárral (CTCSS, DCS), így csak a beavatottak tudják ismétlésre bírni (persze ezek is visszafejthetõk).
A papagájt is ellenõrzés alatt lehet tartani, csak neked kell üzemeltetni.
De továbbra is azt mondom, hogy mindegy milyen hullámhosszon, csak rádiózzunk! Nem a technika fog megmenteni, hanem az, aki a másik készülék elõtt ül és válaszol a hívásodra! Mit sem ér a rádió, ha most nem használjuk és nem építünk kis ismeretségeket, kapcsolatokat az éterben akiknek hihetünk, akikben bízhatunk SHTF esetén.
Örülök, hogy ennyi törvénytisztelõ ember van a fórumon. De ugye elõfordulhat, hogy ezek a törvények majd egyszer nem számítanak...:-)
Hát ezt mondom én is! :-)
De csak Unikornissal tudtam eddig rádiózni!!!
Számtalanszor kerestelek titeket a pilisi papagájon, sehol senki. A zello-t már meg sem említem.
Az említett frekik meg süketek, vagy túl messze vagyunk egymástól.
Tehát ha borul a bili, akkor mondjuk nekem jól fog jönni a pesti helyzetjelentés és én is leadom a drótót Felvidéknek. Az információ értékes lesz. Most a neten lógva el sem tudjuk képzelni milyen hasznos lesz egy cb rádió.
Állítólag ezek a kövületek birják az elektormágneses támadást is, míg a mikroprocesszorok megsülnek. De lehet, hogy ez legenda.
| Thumbs Up |
Még másfél hétig nem nagyon leszek rádióközelben, csak így éjszaka. De holnap amíg autóban ülök 16-18 és 19-21 óra között, vételkész leszek. Morpheusként keresselek a pilisin?
Mzperiksz.
CB sávban ma hivatalosan 1W AM 4W. FM és 12WSSB-vel lehet rádiózni.
Mondom, hivatalosan de a valóságban a hivatalt nem érdekli hogy hány wattal rádiózol, feltéve hogy nem zavarsz senkit!
Ez nem csak az én véleményem, hanem az öreg rókák tapasztalata is. Illetve van másnak kapcsolata a hatóság felé, ahol elmondták ezt szóban is neki: "Há' rádióóóózzál!"
Fixy007:
Pl egy ilyen kis rendszerrel: http://olx.hu/hirdetes/osszecsukhato...tml#a5ac453574
Ehez kell még egy akkumulátor és kész a cucc! Ezzel naponta több órát lehet bekapcsolva vételen a rádió, és egy-két órát lehet adásban is! Ráadásul hordozható.
Hidd el lesz kivel beszélgetni vészhelyzetben is!
Hát igen, ha nincs net, akkor teljesen átértékelõdnek a dolgok. Ilyen helyzetben sokan a rádió elé fognak ülni, és jobban tele lesznek a frekvenciák mint most. De persze nem csak Cb, de minden más freki is.
| Thumbs Up |
Bolond napom volt. Holnap két disznót vágunk. Egyszer mintha hallottam volna a nevem. Viszont ma megjött az új rádióm. De ezt a másik topicban. :-)