0

Fikció? Hát persze!
Igen errõl beszéltem! Nem fog sokakat érdekelni mi áron szerezzék meg mások valós, vagy vélt dolgait.. Egy kifüstölés még humánus is lesz.
Persze.. hogyne.. elhiszem pont annyira, mint ahogy sokan itt elhiszik, hogy megvédhetnek könnyûszerrel egy társas-bérházat és nem az lesz a koporsójuk...![]()
http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png
Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/
De, azt mondom, nem lehet mindegyik házzal ezt megcsinálni! A bér-és panel házak viszont különösen alkalmasak rá!
Csak a véleményemet írtam le. Ha részre hajlás keresel itt ebben a témában akkor.. nos nézz körül a szobádban..
Igen, a cinizmust azt nem tudod kihagyni ... de ezért is szeretünk!
Nem, nem arról beszélek.
Ha ezt visszamásolnád megköszönném! Mármint hogy én a tudásommal védtelen, tisztességes embereket akarok kifüstölni...
Persze, majd ha találkozunk személyesen!
Egy nyílt fórumra semmi körülmények között sem rakok fel sem támadási, sem védekezési módokat, amibõl megint csak egy újabb támadási módot lehet kihozni.
Elment az eszed zombi Testvérem!?
Annyit kértem csak tõled és a többi panellakótól, hogy ezt a dolgot ne becsüljétek le!
További szép estét!
na erre még kiszorítok egy
"szerintemet"..:
Sajna a támadók mindig is elõnybe lesznek mindenhol... ÁTLAG ESETBEN!
Egy tábort, házat, bérházat bevédeni nem könnyû, de nem is lehetetlen. Bármilyen terepviszonyt lehet elõnnyé kovácsolni.
- A védõknél van elõny a terepismeretben. A támadók ezt pár nap alatt kiismerhetik. Döntetlen.
- A védõknél lehet az elõny a csapdákkal, jelzõ eszközökkel. A támadóknak nagyon jónak kell lenni, hogy ezeket észre vegyék, kikutassák.. itt a védõknél van kicsit a mérleg.
- A támadóknál az elõny a támadás elkezdésekor, mert a védõk nem tudják a pontos idõpontot. A védõk ezt kompenzálhatják szigorú õrséggel, távfegyverekkel. Ennek ellenére ez nagy súly a támadók javára.
- Nagy elõny a támadóknál, hogy távolsági fegyverekkel demoralizálhatják a védõ csapatot. 5-600 méterrõl megvan valóban egy emberalak. Elég naponta csak 1... Ez ellen tudnak védekezni a védõk, de már akkor innentõl minden pillanat rettegés lesz.
Add össze a mérleg állását...
Legyen így... megszökök..
Kérlek ezt is másold már be ide (a többi állításommal egyetemben amit kértem már) hogy mikor neveztelek balféknek, mert fikciózol. Ha hozzá szól itt valaki az berobban? Neeemááá
Kértem, hogy ne vegyétek ezt félvállról... valóban nem mondtam semmi konkrétumot... Szép estét megint!
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Van egy ismerõsöm aki tornyot épített a házára, lehet azért, hogy "belõhesse" a környéket. Egy távcsöves puska este a toronyban, valaki rágyújt, a támadónak annyi.
Huh...!
Na, jó hosszú beszélgetés volt. Voltak érvek pro és kontra is.
De pontosan nem lehet ezt meghatározni, hogy ki húzza tovább mert nagyon sok mindentõl függ.
A valóságot is nehéz modellezni, mert értelem szerûen mindenki magából, és a pillanatnyi tudásából, és tapasztalatából indul ki. Más szemszögébõl nagyon nehéz ezt lejátszani saját agyaddal!
Pl.: Mizunak és Morpheusnak voltak számomra reális gondolatai amire Doom elég hisztérikusan reagált, mert érezte hogy most "megfogták". Na ez az amikor saját aggyal jó ötletnek tûnik a dolog, de egy külsõ szemlélõ rögtön kiszúrja a
védelmi problémákat! De ugyan ez igaz visszafelé is! Mert Mizu is mondott olyan dolgot, amit ha igazából élesben megcsinál, akkor nem sokra rá tutira HALOTT! Mert nem gondolta végig a tettei késõbbi következményét.
Hogy mi is volt ez? Az amikor azt írta hogy: egy 6-10 fõs fosztogató banda egy tagját lelövi, és a többi elmenekül, hogy inkább könnyebb célpontot keressen. Ez így mûködik is, pillanatnyilag. De valamivel nem számolt.....
A fosztogató bandák nagy valószínûséggel családi, és baráti kapcsolatok alapján fognak szervezõdni.
Nos, mindenkinek van jó eséllyel anyja, apja, testvére, unokatestvére, nagybátya....
Ha valamelyiket megölöd, vagy súlyosan megsebesíted, a rokonok érthetõen igen "morcosak" lesznek, hogy finoman fejezzem ki magam! Ha eddig "csak" kifosztani akartak, akkor gyorsan átértékelik az álláspontjukat.
Ezek után már ez személyes ügyé válik, és felkerülsz a "halállistájukra". Ha eddig nem akarták rád gyújtani a házat a zsákmány miatt, akkor most biztosan megváltozik a fontossági sorrendjük! Most már elsõsorban téged és a családodat akarják kiterítve látni, és a zsákmány csak másodlagos. Mert a harag nem segíti elõ a logikus gondolkozást. És amint lehetõségük lesz rá véghez is viszik a tervüket! Mert hát gondolj csak bele, ha te lennél a helyükben, és a védekezõ megöli a testvéredet, te sem hagynád annyiban a dolgot, nem?
Persze az ilyen bandákat is lehet "kezelni", de nem így!
Hanem szerintem pl. így: Ha úgy ítéled meg, hogy elijeszthetõek, akkor lõj bele mellettük a falba, eresztáblába, stb. De senki ne sérüljön meg! Ez nagyon fontos! Demonstráld hogy van fegyvered, és mered is használni ha kell!
Ha túl elszántnak tûnnek, akkor csald beljebb a területedre, és ÖLD MEG MINDET! hogy senki se vihesse hírét annak hogy mi történt itt. Ez is nagyon fontos. Persze ezt sokkal nehezebb véghezvinni, de törekedni kell rá.
Én ugyanazt a szitut egész másképp értékelem mint Mizu (persze nem biztos hogy jobban, csak másképp) mert másképp jár az agyam mint neki.
Vagy itt van Venos írása a háztetõre épített õrtoronyról. Hogy az menyire tuti, jól be lehet lõni onnan a környéket.
Én ezt egész másképp látom: Ez totális hülyeség szerintem. Egyrészt feltûnõ, másrészt a támadók a toronyban lévõ õrt fogják elõször leszedni távcsövessel! Ez igazi menybe meneteli szolgálat.......
Ez a kis példázat mutatja hogy ugyan azt a problémát sokféleképpen (sokféle aggyal) lehet, és kell szimulálni, mert senki sem tudja átlépni a saját korlátait könnyen. Edzeni persze lehet rá! Azt is leírom nemsoká hogy hogyan, milyen módszerrel. Ezért is nehezen eldönthetõ, hogy ki húzza tovább........
Last edited by Unicornis; 12-29-2014 at 02:47 AM.
Thumbs Up |
Received: 151 Given: 4 |
Doom, lazíts. Jelen esetben a kritizálás a lehetõ legjobb dolog, ami egy ilyen ötletelésnél történhet. Minden kritika egy új szemszög. Nem szabad csak azért lebecsülni, mert nyersen van megfogalmazva, mert esetleg a valóságtól elrugaszkodott dolgokat tartalmaz, vagy akár mert nem illik bele a világképedbe.
A topik maximálisan teljesíti a feladatát, amire kitaláltad. Ezer és egy probléma lett felvetve, és ezek nagy többsége megoldási javaslatokat is kapott. Ne derüljön ki élesben, hogy melyik javaslat életképes, és melyik nem.
Ezen a kifüstölésen rugóztok oldalak óta. Én rájöttem a lehetõ legjobb megoldásra. El kell húzni onnan, ahol ilyen beteg állatok elõfordulhatnak. Ha nem megy, hát, akkor meg meg kell szokni a füstöt.
Meg ez a feszkózás, hogy akkor most a városiak szerencsétlen zombik, a vidékiek meg tökös gyerekek, ezt konkrétan egyik vidékitõl sem hallottam, csak a városi társaink flesselik ezeket a dolgokat. Holott többen is leírtuk vidékiek, hogy nem nézzük le a városiakat. Egyszerûen arról van szó, hogy a vidéki életnek prepping szempontjából is több elõnyét látjuk. Ez van, ez a véleményem. De vaze, ettõl még nem nézem le azt, akinek más a véleménye. Sõt, elfogadom, hogy az õ szemszögébõl neki van igaza. Szóval ne menjen a felesleges kombinálás már. Sokatoknak van tévéje (nekünk nincs), hát nem elég az a hülyeség, ami abból jön? Minek még gyártani hozzá?
Visszakanyarodva az eredeti kérdésfelvetéshez.
Ki húzza tovább? Aki jobban tud alkalmazkodni. Nincs az a városi vagy vidéki menedék, amit megfelelõ felszereléssel, emberanyaggal és stratégiával ne lehetne bevenni. Erõdítheted te a lakásodat, meg a tanyádat is, mindig lesz erõsebb kutya, vagy több lúd.
A lényeg az emberanyag.
Ha te tudsz csinálni egy megfelelõ közösséget, akkor egy sor dolgot meg tudsz oldani. Nem azért, mert jobban felszerelt, képzettebb, vagy csak okosabb lennél. Hanem azért, mert ha egy közösségben van 10 gondolkodó ember, akkor az 10 különbözõ nézõpontot jelent, 10 lehetséges megoldást a kérdéses helyzetekre. 10bõl lehet válogatni. De csak akkor, ha az 10 különbözõ. Egyformákból nem tudsz választani.