0
Nos a két gép szerintem nem 1 fajsúlyban van.
Kapálógépnek a Szentkirályi gépgyár által készítettet használnám, strapabíróbb erõsebb (fõleg a 5Le felettiek, viszik oldalanként a 4 kapatagot).
A kis Mikrobit tenném az utánfutó elé súlyozott kerekekkel, természetesen a hozzávaló utánfutóra gondolok, és nem erõn felüli terhelésre.
Sajnos a gazdák nemtörõdömsége végett, már csak akkor viszik õket szervizbe amikor megadják magukat. És pl a kuplung teljesen szétesik, és viszi magával a kinyomócsapágyat és a hüvelyt is. Ne haragudj barátom itt a fórumban nem akarok ebbe a témába jobban belemerülni, kérlek érts meg.![]()
Megértem.
A MikRobi 37T-hez gyárilag a Robix semmilyen kiegészítõt, tartozékot, adaptert nem gyárt. Szigorúan, csak kapagépnek tervezték. A gyártó majdnem lehülyézett, amikor felvettem velük a kapcsolatot. 3,75 lovas Tecumseh ecotech moci van rajta, minimális a fogyasztása. Kuplungja, hagyományos értelemben nincs, egy ékszíj meghajtást feszít vagy enged. Könnyebb és kisebb méretû, mint a Szentkirályi, így könnyebben befér a sorok közé. Házilag lett hozzá körmös, változtatható szögû eke, orrsúly legyártva, de így sem az igazi. Dombos a telkem, indulásnál elkotor, például ha fát húzok felfelé vele. Amire tervezték, kapagépnek viszont kiváló, ékszíjjal egy generátor hajtására is alkalmas. Elmegy etanollal is.
A Szentkirályihoz viszont van felezõ, szabadonfutó, kerekek és gyári utánfutó gyárilag. Ezek határozott elõnyei. Ezért akarok traktort belõle.
A harmadik kapagépem elektromos, gyakorlatilag csak gyomlálásra használtam, de azt se bírta, elfüstölt. Szedhetem szét.
Lehet, csinálok egy kapagép topic-ot, hogy meg tudjuk osztani a tapasztalatainkat egymással. Gondolom, vannak mások is, akik lelkesednek értük.![]()
A napo inkább a szálkásításban...
Viccet félretéve, nem hiszem, hogy az ebéd mellé elfogyasztott 2-3 zöld paradicsom bármilyen károsodást okozna. Sehol senki nem állít ilyet a neten, semmilyen szakember.
Az alkohol is erõs idegméreg, ésszel mégis fogyasztjuk. Nagy mennyiségben megöl, de ugyanezt nagyon sok mindenrõl elmondhatjuk.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Én sem hiszem, de ettõl még tény és mértékkel fogyasztandó(én is szeretem jó savanyúra csinálva)
Off,
Úgy tudom a napo erõ és tõmegnövelõ, viszont abbahagyása után gyors visszaesés tapasztalható.(nem, nem szedtem, csak a kreatinra tudtak rábeszélni, remélem nem attól hülyültem meg)
Ahhoz, hogy mérgezési tüneteket okozzon, elviekben a testsúlyomhoz viszonyítva, úgy 3-4 kg-ot kellene egy alkalommal elfogyasztanom. Savanyúságról lévén szó, ez szinte lehetetlen...Én sem hiszem, de ettõl még tény és mértékkel fogyasztandó(én is szeretem jó savanyúra csinálva)undefinedHa még, marhahús lenne, nem mondom...
A másik témába ne menjünk bele. Jó ideje büntetendõ kategória, mind a terjesztés és a fogyasztás is.
Évekig volt konditermem, ahol edzõként is dolgoztam. Én még láttam a régi nagyokat is.![]()
Bocs nem tudtam, hogy dombos a telked, oda tényleg kevés az eredeti MikRobi. Ismerem a típust az ékszíj hajtást átlehet alakítani dupla tárcsásra, készítettek is maszekban anno ilyeneket, és akkor megvolt a terepváltó. Na mindegy ne offoljuk tele a topikot. Elnézést kérek ezért a fórumtársaktól.![]()
Reggel csodálatos napra ébredtünk. A madárcsicsergésen kívül más nem is hallatszott az udvaron. A hegyek felõl köd hullámzott a dombság felé. Csönd és béke mindenhol. Emberi tevékenységre utaló zajnak semmi nyoma. Még a kutyák sem ugattak. Szinte, tökéletesnek mondanám.
Majdnem, lelkiismeret furdalásom volt, amikor beindítottam a láncfûrészt.![]()