Megértem.
A MikRobi 37T-hez gyárilag a Robix semmilyen kiegészítõt, tartozékot, adaptert nem gyárt. Szigorúan, csak kapagépnek tervezték. A gyártó majdnem lehülyézett, amikor felvettem velük a kapcsolatot. 3,75 lovas Tecumseh ecotech moci van rajta, minimális a fogyasztása. Kuplungja, hagyományos értelemben nincs, egy ékszíj meghajtást feszít vagy enged. Könnyebb és kisebb méretû, mint a Szentkirályi, így könnyebben befér a sorok közé. Házilag lett hozzá körmös, változtatható szögû eke, orrsúly legyártva, de így sem az igazi. Dombos a telkem, indulásnál elkotor, például ha fát húzok felfelé vele. Amire tervezték, kapagépnek viszont kiváló, ékszíjjal egy generátor hajtására is alkalmas. Elmegy etanollal is.
A Szentkirályihoz viszont van felezõ, szabadonfutó, kerekek és gyári utánfutó gyárilag. Ezek határozott elõnyei. Ezért akarok traktort belõle.
A harmadik kapagépem elektromos, gyakorlatilag csak gyomlálásra használtam, de azt se bírta, elfüstölt. Szedhetem szét.
Lehet, csinálok egy kapagép topic-ot, hogy meg tudjuk osztani a tapasztalatainkat egymással. Gondolom, vannak mások is, akik lelkesednek értük.