Oldala 46 of 70 ElsõElsõ ... 36444546474856 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 451 to 460 of 692

Topic: Élet a tanyán

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Nos a két gép szerintem nem 1 fajsúlyban van.
    Kapálógépnek a Szentkirályi gépgyár által készítettet használnám, strapabíróbb erõsebb (fõleg a 5Le felettiek, viszik oldalanként a 4 kapatagot).
    A kis Mikrobit tenném az utánfutó elé súlyozott kerekekkel, természetesen a hozzávaló utánfutóra gondolok, és nem erõn felüli terhelésre.
    Sajnos a gazdák nemtörõdömsége végett, már csak akkor viszik õket szervizbe amikor megadják magukat. És pl a kuplung teljesen szétesik, és viszi magával a kinyomócsapágyat és a hüvelyt is. Ne haragudj barátom itt a fórumban nem akarok ebbe a témába jobban belemerülni, kérlek érts meg.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Megértem.
    A MikRobi 37T-hez gyárilag a Robix semmilyen kiegészítõt, tartozékot, adaptert nem gyárt. Szigorúan, csak kapagépnek tervezték. A gyártó majdnem lehülyézett, amikor felvettem velük a kapcsolatot. 3,75 lovas Tecumseh ecotech moci van rajta, minimális a fogyasztása. Kuplungja, hagyományos értelemben nincs, egy ékszíj meghajtást feszít vagy enged. Könnyebb és kisebb méretû, mint a Szentkirályi, így könnyebben befér a sorok közé. Házilag lett hozzá körmös, változtatható szögû eke, orrsúly legyártva, de így sem az igazi. Dombos a telkem, indulásnál elkotor, például ha fát húzok felfelé vele. Amire tervezték, kapagépnek viszont kiváló, ékszíjjal egy generátor hajtására is alkalmas. Elmegy etanollal is.
    A Szentkirályihoz viszont van felezõ, szabadonfutó, kerekek és gyári utánfutó gyárilag. Ezek határozott elõnyei. Ezért akarok traktort belõle.
    A harmadik kapagépem elektromos, gyakorlatilag csak gyomlálásra használtam, de azt se bírta, elfüstölt. Szedhetem szét.
    Lehet, csinálok egy kapagép topic-ot, hogy meg tudjuk osztani a tapasztalatainkat egymással. Gondolom, vannak mások is, akik lelkesednek értük.

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Na akkor megint bele kell hogy pofázzak, mert Pityubának igaza van.
    Az éretlen paradicsom szolanint valóban nem tartalmaz de tomatidint igen(a növény szára és levele is), ami a központi idegrendszert károsíthatja.

Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    Igen ha valaki rendszeresen sokat eszik belõle baja lehet. Többit priviben.
    Azt tudtad, hogy a piros paradicsom zöld csutkáját ki kell vágni ?

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mzperiksz Hozzászólás megtekintése
    Na akkor megint bele kell hogy pofázzak, mert Pityubának igaza van.
    Az éretlen paradicsom szolanint valóban nem tartalmaz de tomatidint igen(a növény szára és levele is), ami a központi idegrendszert károsíthatja.
    http://www.mok.hu/hirek.aspx?&nid=36400&cid=208

Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A napo is segít a tömegnövelésben, de annak is van pár kellemetlen mellékhatása
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    A napo inkább a szálkásításban...
    Viccet félretéve, nem hiszem, hogy az ebéd mellé elfogyasztott 2-3 zöld paradicsom bármilyen károsodást okozna. Sehol senki nem állít ilyet a neten, semmilyen szakember.
    Az alkohol is erõs idegméreg, ésszel mégis fogyasztjuk. Nagy mennyiségben megöl, de ugyanezt nagyon sok mindenrõl elmondhatjuk.

Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Én sem hiszem, de ettõl még tény és mértékkel fogyasztandó(én is szeretem jó savanyúra csinálva)
    A napo inkább a szálkásításban...
    Viccet félretéve, nem hiszem, hogy az ebéd mellé elfogyasztott 2-3 zöld paradicsom bármilyen károsodást okozna. Sehol senki nem állít ilyet a neten, semmilyen szakember.
    Az alkohol is erõs idegméreg, ésszel mégis fogyasztjuk. Nagy mennyiségben megöl, de ugyanezt nagyon sok mindenrõl elmondhatjuk.
    Off,
    Úgy tudom a napo erõ és tõmegnövelõ, viszont abbahagyása után gyors visszaesés tapasztalható.(nem, nem szedtem, csak a kreatinra tudtak rábeszélni, remélem nem attól hülyültem meg)

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Én sem hiszem, de ettõl még tény és mértékkel fogyasztandó(én is szeretem jó savanyúra csinálva)undefined
    Ahhoz, hogy mérgezési tüneteket okozzon, elviekben a testsúlyomhoz viszonyítva, úgy 3-4 kg-ot kellene egy alkalommal elfogyasztanom. Savanyúságról lévén szó, ez szinte lehetetlen... Ha még, marhahús lenne, nem mondom...

A másik témába ne menjünk bele. Jó ideje büntetendõ kategória, mind a terjesztés és a fogyasztás is.
    Évekig volt konditermem, ahol edzõként is dolgoztam. Én még láttam a régi nagyokat is.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Megértem.
    A MikRobi 37T-hez gyárilag a Robix semmilyen kiegészítõt, tartozékot, adaptert nem gyárt. Szigorúan, csak kapagépnek tervezték. A gyártó majdnem lehülyézett, amikor felvettem velük a kapcsolatot. 3,75 lovas Tecumseh ecotech moci van rajta, minimális a fogyasztása. Kuplungja, hagyományos értelemben nincs, egy ékszíj meghajtást feszít .... Dombos a telkem,...
    Bocs nem tudtam, hogy dombos a telked, oda tényleg kevés az eredeti MikRobi. Ismerem a típust az ékszíj hajtást átlehet alakítani dupla tárcsásra, készítettek is maszekban anno ilyeneket, és akkor megvolt a terepváltó. Na mindegy ne offoljuk tele a topikot. Elnézést kérek ezért a fórumtársaktól.

Törölt_fórumtag2
    Guest

0 Not allowed!
    Reggel csodálatos napra ébredtünk. A madárcsicsergésen kívül más nem is hallatszott az udvaron. A hegyek felõl köd hullámzott a dombság felé. Csönd és béke mindenhol. Emberi tevékenységre utaló zajnak semmi nyoma. Még a kutyák sem ugattak. Szinte, tökéletesnek mondanám.

Majdnem, lelkiismeret furdalásom volt, amikor beindítottam a láncfûrészt.