Oldala 31 of 48 ElsõElsõ ... 21293031323341 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 301 to 310 of 474

Topic: Rádiók, Walkie-Talkie-k, adóvevõk, kommunikáció

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 31
    Given: 71

0 Not allowed!
    Most nem kicsit irigykedem
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Még ne irigykedj mert még nem üzemeltem be, lehet hogy átvert az eladó(a csigazabálóktól jött)
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    Most nem kicsit irigykedem

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Van 2db rádióm, GP300, 1994-es gyártmány, 1db talpas töltõ, és vettem hozzá egy RIB-et hogy fel tudjam programozni.

Mit lehet ezzekkel kezdeni?

A 16 csatorna helyre milyen frekvenciákat célszerû beállítani?
    1-8-ig gondolom célszerû a 446PMR csatikat, 16-ra a scannelést, de a többire?

Érdemes valami nagyobb antenna után néznem, vagy így hogy csak manuálisan lehet frekvenciát állítani, nincs sok értelme?

Tûzoltóságt, katasztrófa védelmet vagy rendõrséget lehet fogni ezzel?

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló yeahno Hozzászólás megtekintése
    A rendõrség a Tetrát használja, ami digitális, úgyhogy nem bírod ezzel az analóg eszközzel hallgatni õket.
    A többi hatósági szerv nem tudom, hogy pontosan mit használ, de ha próbálkozol, akkor valószínûleg találsz majd valami érdekeset.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez a másik, hogy frekvenciát csak géprõl lehet felprogramozni a rádióra, egyszerre 16ot úgyhogy sokáig tartana mire találok valamit.

Gyors googlefu azt sugalja hogy esély sincs a rendõrség csatornáját dekódolni, még ha lenne is egy rendõrségi rádióm annak naponta fel kellene jelentkeznia a hálózatra egy egyedi azonosítóval, hogy megkapja az aznapi kódot amivel dekódolni lehet az adást. Legalábbis külföldön így csinálják TETRA rendszeren, itthon lehet nem így megy.

Egy aksi csere ráférne a rádiókra, de két új aksi árából már vehetnék két modernebb walkie talkit.

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egy aksi csere ráférne a rádiókra, de két új aksi árából már vehetnék két modernebb walkie talkit.
    Ha van rá pénz akkor veszel két modernebb walkie talkit és a jelenlegiek megmaradnak tartaléknak. Legalábbis én ezt tenném a helyedben.

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Van 2db rádióm, GP300, 1994-es gyártmány, 1db talpas töltõ, és vettem hozzá egy RIB-et hogy fel tudjam programozni.

Mit lehet ezzekkel kezdeni?

A 16 csatorna helyre milyen frekvenciákat célszerû beállítani?
    1-8-ig gondolom célszerû a 446PMR csatikat, 16-ra a scannelést, de a többire?

Érdemes valami nagyobb antenna után néznem, vagy így hogy csak manuálisan lehet frekvenciát állítani, nincs sok értelme?

Szia!

Kicsit pontosítsunk! A GP300 készült UHF és VHF frekvenciára is. Elõször ezt kellene tisztázni. Ha UHF, akkor mehet bele a 446PMR és pár egyéb frekvencia, papagájok, átjátszók. Ha VHF, akkor 2m hullámhosszon használható. Itt is van pár híres/hírhedt freeband frekvencia, de az inkább ipari felhasználásra van fenntartva. Azok kevésbé használhatók a mi szemszögünkbõl.

Eredeti antennát lecserélni nem érdemes, csak ha beteg a mostani. Ugyanis MX csatlakozó van rajta, nem túl elterjedt.

A rendvédelmi szervek (BM, BV, Katasztrófavédelem, Mentõszolgálat, ...) Már áttért EDR rendszerre, más frekvenciatartományra, digitális üzemmódra. Ezeken a rádiókon már nem hallgathatod õket.

Elõnyük, hogy sokat kibírnak, de elszállt felettük az idõ. Amíg mûködnek, használd õket. Ne velük akard scannelni a frekvenciatartományt, de ha találtál számodra érdekes frekiket, programozd be és hallgasd rajtuk!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szia,

Köszi a válaszokat.

Ezek UHF tartományban mûködnek. Tudnál mondani érdekesebb frekiket? Nézegettem listákat neten de nagyon régiek és amit próbáltam mind üres volt.

Milyen rádió kellene ahhoz hogy rendvédelmi szerveket lehessen hallgatni?

Senior Member A. L. Ias's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Elnézést, hogy megkésve válaszolok, de nem is nagyon értem rá az utóbbi idõben. És próbáltam meghagyni a lehetõséget a többieknek a válaszra. Nehogy az a vád érjen, hogy osztom itt az észt.

A kérdésedet tisztán elméleti síkon vizsgálva, megvan a lehetõsége az EDR rádiók lehallgatásának. Legolcsóbb megoldás egy DVB-T USB stick használata, mint SDR. Akár egy tablethez kapcsolva, megfelelõ szoftverrel vevõrádióként használva lehallgatható a megfelelõ frekvenciatartomány. Az éppen zajló adásra hangolva kinyerhetõ a digitális adatfolyam, ami kódolva tartalmazza a hangadatot. És mivel a tablet számítógépként is használható, a bejövõ hangadat kódolását -szintén megfelelõ szoftverrel- vissza lehet fejteni vele, hozzáférve annak tartalmához.

Frekiket a zárt fórumrészen találsz.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Azt a kódólást amit itthon használnak vissza lehet fejteni? Azért kérdem hogy érdemes-e ebben az irányban elindulnom, mert ha csak 300 kvadrillion év alatt tudja dekódolni egy quantum számítógép akkor inkább neki sem fognék.