0
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Namostasztán jól elzavartátok szerencsétlent...!
Módszeresen kell adagolni a sokkterápiás kérdéseket!
Pedig én olyan szívesen beszélgettem volna vele, még egy csomó "naív" kérdésem lett volna!
Egy biztos, jól írták a társak: az infókat ide mindenki ingyen hozza, ez az igazi NON PROFIT közösség. Itt üzleti tevékenységet NEM fogsz tudni reklámozni.
Akik itt vannak, inkább kifelé mennek a társadalomból egy ideje, az meg nem túl jövedelmezõ... nem telik bunkerra, és nem akarunk nyilvántartott tagok lenni sehol.
Szóval MAFELSZ, fel van adva a lecke, a kérdés is sok...meg húsba vágó, de INNEN SZÉP GYÕZNI, bár a döntetlen is szép!
(Tipp: Szépen egyesével megválaszolni mindenkinek! )
Én nem piszkálnám az oroszokat!
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
Köszi a kérdéseidet.
De sajnos ezekre itt nem fogsz választ kapni. Két okból. Egyrészt mert a részletes válasz több oldalnyi lenne, ennyit pedig nem szeretnék itt gépelgetni. Másrészt azért, mert értelme sem lenne. Akit érdekel, az megkeresi a QUIXAFE-et, és egy SZEMÉLYES konzultáció keretén belül választ kap ezekre a kérdésekre. Annyit azért elárulok, hogy szinte semmit nem kellett nekünk kitalálnunk, hisz az ilyen jellegû építmények készítésének nagy múltja van. Ezen felül az épíész mérnökeink közt ketten is vannak, akik 10 éven keresztül a metróépítésen dolgoztak, mint tervezõk. És itt most tessék mellõzni a magyar metró építési sebességével való élcelõdést, ez nyilván nem a mérnökökön múlott. Egyszóval a technikai kérdésekre mind van válasz. A legegyszerûbb bunker, ami csak rejtõzködésre való, kb. 150.000 ft-tól indul m2-enként. A legbonyolultabb, amely robbanásbiztos ajtóval, ABV szûrõvel, külön energiaellátással, vízrendszerel, stb kerül kiépítésre, annak az ára az 1.000.000 ft-ot is elérheti m2-eként. Sok kütyüt, amit beépítünk, megtalálsz a Respirátor honlapján, bár ezek egyéb forrásból lényegesen olcsóbban beszerezhetõek. Pl. egy nagyteljesítményû ABV szûrõ, mely akár 20 ember levegõellátását is biztosíthatja, 7-800.000 ft. Ha azonban a belsejét megvesszük közvetlenül izraelbõl a gyártótól, és itt építünk rá házat, fele annyiból kijön. Még egyszer..Örülök, hogy ilyen felkészült kérdéseid vannak, bár csak mindenkinek lenne minimum ennyi fogalma egy óvóhely felszerelésének részleteirõl.
Üdv
Norbert
Bocsás meg, ezt a hozzászólásodat csak azután olvastam , miután az elõzõre már válaszoltam. Úgy érzem, alapvetõ félreértésben vagy, ami nem baj persze, hisz nem kell mindenben egyetértenünk. A legfontosabb különbség köztünk, hogy nekem eszem ágában sincs harcolni senkivel. Így esélyem sincs a gyõzelemre. Az elmúlt 20 évben, amióta emberekkel foglalkozom, megtanultam, hogy sokkal inkább abba kell energiát fektetni, akit érdekel az én ötletem, mint azokba, akik ellenállnak. Így bár lehet, hogy ezt gyõzelemként fogod értékelni, és ha így van, gratulálok is e nemes gyõzelmedhez, de én nem azért vagyok itt, hogy téged bármirõl is meggyõzzelek. Ha zavar a jelenlétem, biztos megvan a lehetõséged, hogy ne olvasd el a bejegyzéseimet. Ezzel együtt kívánom, hogy az út, amit követsz, virágzó legyen számodra, mert hiszem, hogy nem vagyunk harcoló ellenfelek. Mint ahogy abban is biztos vagyok, hogy nem is leszünk....De üzletfelek sem...Mint említettem, min 150.000 ft/m2...![]()
Túlélõ bizonyára megbocsájtja, hogy idézek személyes üzenetébõl:
Ezen a fórumon nem tilos saját blogot, videót reklámozni. Kifejezetten megengedett, sõt ajánlott.Eredeti hozzászóló Tulelo
[/QUOTE]
És nagyon örülök, hogy itt vannak vérprofik. Ez szuper.De tényleg És remélem, hogy olvasgatva a hozzászólásokat, mi is tanulhatunk ettõl a vérprofi társaságtól. Aki pedig bunkerépítés témában felkeres minket, ingyen és bérmentve kap tanácsokat. Pénzbe az kerül, ha a QUIXAFE-val építteti meg, szerezteti be a felszereléseket, és szerzõdik üzemeltetésre is. Igen.A könyvnek meg ára van. Nyilván ha én elmennék a Te virágzó vállalkozásodba, és szeretnék onnan valamit, Te sem adnád ingyé. A papírt is meg kellett venni, a nyomdát is ki kellett fizetni, stb... Akit érdekel, megveszi, akit nem, az meg nem veszi. Ez ilyen egyszerû. Valakinek már válaszoltam, aki feltette a kérdést, hogy ebbõl akarok-e meggazdagodni...Pár ezer példányban megjelent könyv, darabonként mondjuk 500 ft-os "haszon" ha nem is a MAFELSZ-re fordítanám, az mennyi is, Mondjuk egy milla....Hol van ez a meggazdagodáshoz?
A kritikákat pedig szeretem. Kétféle van belõlük. Az egyik a savanyú a szõlõ esete, és abból fakad, a másik pedig valós problémákat tár fel. Na..Arról lehet, és érdemes is beszélni.De amelyik személyeskedéssel kezdõdik, az figyelemre sem méltó. Pláne reagálásra.
Harcos üdv
Norbert
És még valami.Ezt Morpheusz dolgot nem annyira értem. Ha választani lehetne, inkább NEO lennék....Jobb képû is, és a szerepe is elõremutatóbb..
Drága Testvérem!
...ha ez amit írtam Neked személyeskedés...akkor "rossz úton jársz",hogy magamat idézzem..egyszerûen csak kevésbé kell nyomulni..ennyi a titok...a másik,hogy nem is tudnék veled személyeskedni,mert Te.. a Mi szó mögé bújsz..(nem derült még ki ,hogy kik azok a Mi)De amelyik személyeskedéssel kezdõdik, az figyelemre sem méltó. Pláne reagálásra.
...nézd ,fogalmam sincs Kik vagytok..egész addig amíg be nem regisztráltál azt sem tudtam,hogy a világon vagytok (már,hogy én is többes számban beszéljek rólad)..ugyan mit irigyelnék attól akirõl nem tudok semmit..és miért irigyelnék bármit is...tanyát,terepjárót,saját tavat,virágzó vállalkozást???...mit irigyeljek szerinted?Az egyik a savanyú a szõlõ esete, és abból fakad, a másik pedig valós problémákat tár fel
..sok felkészülõ itt egy év alatt keres ennyit..és ebbõl él,tartja el a családját...és készül a tehetségéhez mérten...én ezeket az embereket nagyra értékelem!....de akinek egy milla aprópénz,azzal azt hiszem nem lesz közös témánk!Mondjuk egy milla....Hol van ez a meggazdagodáshoz?
..értem a gúnyolódást...bár az okát azt nem...Nyilván ha én elmennék a Te virágzó vállalkozásodba,
Na mindegy ..jó szándékkal felhívtam a figyelmedet pár dologra...válaszoltál amit gondoltál...ennyi..további közös témánk nincs!
További sok sikert és jó egészséget kívánok! Szevasz!
..ez csúnya volt...De üzletfelek sem...Mint említettem, min 150.000 ft/m2...![]()
![]()
Annyit jegyeznék meg, hogy vannak olyan emberek is, akik írnak egy vagy több könyvet a felkészülés témakörében és azt ingyen, haszon szerzés célja nélkül felteszik a netre.
Azért, hogy valóban hasznos dolgot tegyenek és felrázzák az embereket.
Nem minden a pénz.
Lásd. Papica.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Hadd mondjak valamit:
Évekig dolgoztam oktatóként, és azt tapasztaltam, ha a saját példáddal nem tudsz valamit bizonyítani, akkor annak nincs is értelme.
A következõ hozzászólásom MAFELSZ-nek ajánlom. Szeretném megmutatni egy saját példával, hogy milyen mélységekben lehet mérni az itt levõ társak felkészültségét. Itt mindenki TUD és MEGOSZT valamit... Hangsúlyozom, nem magam akarom fényezni vagy reklámozni… ettõl nem lesz zsírosabb a kenyerem.
Az elõzmény három évre nyúlik vissza, ugyanis akkor kezdtem bele a „Menedék 01” projektbe.
Az objektum túlélésre készült, néhány rendszere még nincs befejezve, de lakható.
Nem szándékozom minden paraméterét megadni, és ennek szerintem érthetõ okai vannak.
Három hónapja lakunk benne a feleségemmel, és voltaképp a „tesztüzem” folyik. Sok hiba elõjött, sokat kijavítottam, és sok tapasztalat van, de még nem vagyok megelégedve a kapacitásával. A legnagyobb probléma a párásodás volt.
Az én Menedékem 5x3m alapterületû és 2,6m belmagasságú.
Az építési költségek valahol 50 000.-/négyzetméter körül mozognak, de úgy hogy MINDENT én csináltam, minden szak és segédmunkát. Úgyhogy ez az összeg a voltaképpeni anyagköltség. Minden csavart , vasalatot és elemet személyesen ismerek, tudom mit bír. Három év szabad ideje van benne.
Ez az összeg sem kevés, de amikor belekezdtem épp kihátráltam a fogyasztói társadalomból, egy jól fizetõ állásból… és még induláskor „sok pénzem” volt.
A vízönellátás topikban anno tettem fel képet a norton kút beépítésérõl.
A rendszer sajnos egyelõre igényli a villamos hálózat meglétét, de folyamatban van az alternatív 12V-os rendszer telepítése. A fûtés egyelõre 1Kw-os elektromos hõsugárzóval van megoldva, ez stabilan 16-21C (éjszakai-nappali) hõmérsékleten tartja a helységeket. Havi szinten a fûtés 9000.- ba kerül.
A fûtési alternatíva megvalósítása is tervben van…
Felépítés szerint két különálló, de egy légterû helységre bontható.
A belépés után a konyha-étkezõ-mosdó…mindenes helységbe érkezünk. Itt a fõzési lehetõséget egy rezsóval , vízellátást norton kúttal oldottam meg.
A második a nappali-háló-kommunikációs… helység.
A levegõellátást egyelõre két rendszer szolgálja, egy keresztirányú szûrõs légcserélõ, és egy változtatható teljesítményû, de állandó üzemú elszívó. A harmadik biztonsági rendszer még nincs kész.
A világítás már két külön feszültségrõl üzemel, de a fénycsatornás nappali rendszer még befejezetlen.
Tudom hogy bele lehet kötni egyes rendszerek létjogosultságába, sõt akár az egész Menedék koncepcióba is… DE nekem megfelel. Ez az én alternatívám az omladozó penészes parasztházra, ahol évekig laktunk.
Néhány képet közzéteszek, az egyiken felismerhetõ (REKLÁM!!!), Zacskóbicskától rendkívül jutányosan vásárolt Cold Steel kukri machete. Elnézést a kupiért, nem pakoltam el.![]()
Én nem piszkálnám az oroszokat!