0
Azt, hogy valahová, tõlem távol, letelepítek egy bunkert és vészhelyzetben oda kocsikázok, nem tudom elképzelni a magyar viszonyok között.
Viszont, hogy a pincém, belsõ, védett részét átalakítom ilyen célra, azt már igen.
Apámék mesélték '56-ról, hogy közös szovjet-magyar laktanyában élték át. A felkelõk golyózáport zúdítottak az épületre, a szekrényeket tolták golyófogónak az ablakok elé. Nem volt hova visszahúzódni. Hallgatták a golyók kopogását...
Jó, ha van olyan hely, ahová a családot el lehet bújtatni vészterhes idõkben.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Én nem piszkálnám az oroszokat!
..mondjuk nekem is a pincében a van a víz ,a bringa meg egy csomó cucc,3*2-es,jó kis vasajtóval...tekinthetjük akár kezdetleges bunkernak is..de ez a kéróhoz jár....egyébként szerintem is valami hasonló az életképes..ami a ház tartozéka..ahogy írtad szuterén....
Elképzelhetõnek tartom,hogy a városi tûzharc eltévedt lövedékei vagy tüzérségi támadásnál a repeszek ellen jó lehet...atom,napalm,gyújtóbomba már necces a füst miatt..
..nem tudom már hányadszorra írom már le.... csak ebben a topicon is vagy ötödször....HOGY NE VELEM FOGLALKOZZATOK,HANEM A TÉMÁVAL ..érveljetek cáfoljatok,írjátok le a saját véleményeteket....százszor leírhatja mindenki ,hogy engem milyennek lát...de van értelme??..most õszintén?...nem lenne jobb inkább feltárni a lehetséges veszélyforrásokat a mi a bunker mellett szól?....Könyörgöm,hagyjatok már lógva és foglalkozzunk a bunkerrel! Köszönöm szépen!
ui. kb egy óra múlva megyek aludni...de addig játszhatunk...![]()
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Sajnos úgy látom, hogy Neked a fórumozás egyenlõ a játékgépezéssel... ezt függõségnek hívják.
Csak egy hétre gyere le a szerrõl, vágd el a net kábelt, menni fog! Tudom hogy bármikor abba tudod hagyni, csináld!etc.
ui: én most megyek olvasni (papírból készült könyv, Dugovics Tituszról szól... tudod?), és egy hétig nem szólunk hozzá. Egy hét múlva elmondjuk milyen volt?!![]()
Én nem piszkálnám az oroszokat!
..mi jön még....![]()
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
Dehogy cáfolom. Szubjektív véleményt? Mégis mi értelme lenne? Azért nevezik véleménynek, mert szubjektív, a te világodban érvényes, az enyémben nem. Hiába írnék bármit, nem értenéd meg, mert más a nézõpontod. Én elfogadom, hogy neked a tiéd is okés, még ha nem is értek egyet vele. Tedd meg te is ugyanezt.
Te sem tudod megcáfolni az én véleményemet. Nem is lehet. Ismeretet lehet cáfolni. Szubjektív véleményt nem. Többek között én ezért is írom le nagyon ritkán a véleményemet. Mindenkinek van, senki sem érti meg teljes egészében a másikét, akkor meg minek. Az ismereteim meg ugyanazok, amelyeket bárki szerezhet egy kis gondolkodással. Te is megszerezheted. Pl. olvasd el a válaszaim, és gondolkodj. Nem kívánom helyetted megtenni.
Kamu. Nem rólad írok. A viselkedésedrõl írok, meg arról, hogy ez rossz. De ha neked mégis jó, hát oké, a te nézõpontod. Nekem meg van sajátom...mondjuk én a bunkerekrõl beszélgetek...te meg rólam......
Cáfolj,érvelj,igazítsd helyre amit írok...de küzdjél szépen....az nem tûnt fel,hogy én nem írok rólad semmit,csak terelem vissza a szót a témára?
Nem igazítok helyre.
Mit igazítsak? Hogy szerinted ez itt nem a gázai övezet, itt nincsenek napi szinten harcok? Akkor már nem is értelmes dolog a bunker, hiszen a történelemkönyvekbõl tudjuk, hogy a kárpátmedencében soha, semmilyen alkalommal nem volt semmiféle harc, elhúzódó fegyveres konfliktus. Hiszen most sincs. Tehát nem is lesz. Tehát egy bunker felesleges. Ez a gondolatmenet egy rossz vicc. Ezzel nem értek egyet. De nem fogom megváltoztatni, mert az a te dolgod, ha akarod.
Nem tereled vissza a szót a témára. Ugyanazt a megválaszolt kérdést ismételgeted, de a választ meg elengeded a füled mellett. Mert az neked nem jó.
Az nem tûnt fel, hogy még semmit nem írtál arról, hogy mit olvastál az enciklopédiában? Az ott egy válasz. Az ott egy kiindulóalap. Az ott egy megtört a jég szitu. Bemondani a nagyvilágba, hogy szerinted indokolatlan, és tessék, lehet cáfolni, az nem alap semmire.
A bunker egy eszköz, olyan, mint az öngyújtó, a kenyérpirító, vagy egy ûrrepülõ. Van egy funkciója, és a birtokában lehetõséged van, hogy a funkcióját a magad hasznára fordítsd, olyan tevékenységet végezz, amely az eszköz hiányában kevésbé, vagy egyáltalán nem lenne lehetséges. Ha nincs a birtokodban, nem tudsz élni a funkcióival. De attól még egy ûrrepülõ nem lesz indokolatlan. Ahogy a bunker sem.
A fenyegetések reális voltát senki sem tudja. Legfeljebb az, aki be akarja váltani.
Amúgy borospincének jóMeg egy csomó másra is, de nekem elegendõ funkció a borospince is.
Kamu. Csak azt írtam, hogy mit csinálsz. Az az értelme számomra, hogy fejezd be, és viselkedj vitapartnerként. Engem eddig érint a történet, a többi nem az én problémám. Elsõ lépésként arra reagálj, amit más ír, ne arra, amit kigondolsz.
Lehetséges veszélyforrások:
MINDEN
Ugyanis minden lehetséges.
Amit ki lehet védeni egy erõsített objektummal, arra jó a bunker. Ennyi.
Erre lehet reagálni. Írd meg, hogy évezrednyi várépítés, erõdítés, bunkerépítés miért volt totális vakvágány. Mert valami oka van annak, hogy az emberi történelem során mindig, mindenhol erõdített objektumokban gondolkodtak vész esetére. Vegyél elõ egy történelemkönyvet, olvasd el, mit írnak a várakról. Vegyél elõ egy háborús könyvet, olvasd el, mit írnak egy bunkerrõl.
Az a kiindulási alap.
Utána írd le a véleményed, hogy évezredek vonatkozó harcászati tudásanyaga miért indokolatlan.
Engem nem tudsz meggyõzni. Nem azért, mert nem lehet. Hanem azért, mert a jelenlegi ismereteim alapján van egy véleményem, amely a jelenlegi világnézetembe teljesen belepasszol. Három dologban biztosan különbözök minden más embertõl. Ismeretekben, véleményben és világnézetben.
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
Biztos jó lenne feltárni. Csak felesleges. Kisebb könyvtárnyi irodalma van a témának. Nem szeretném újra feltalálni a meleg vizet. Ha te igen, csak rajta.
| Thumbs Up |
| Received: 32 Given: 74 |
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"
| Thumbs Up |
| Received: 32 Given: 74 |
Doom, lehet õk is biztonságosnak gondolták korábban a panelt:
http://tv2.hu/musoraink/tenyek/17009..._alszanak.html
"Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"