Oldala 25 of 27 ElsõElsõ ... 152324252627 UtolsóUtolsó
Eredmény 241 to 250 of 270

Topic: Vadat,halat s mi jó falat.....

  1. #241
    Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2014
    Hozzászólások
    685
    Thumbs Up
    Received: 67
    Given: 48

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
    Csatolmány 5121Csatolmány 5122

    Nem tudom, hogy szoktatok-e diós kenyeret csinálni. Nálunk imádják a gyerekek.
    Mennyi dió kell hozzá?
    Mintha kenyeret sülnék csak diót gyúrsz a tésztába? Jól néz ki!
    Mert az nagy kincs, fõleg hogy döglõdik a fa az udvarunkon.

  2. #242
    Törölt_fórumtag2
    Guest

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló LSVF Hozzászólás megtekintése
    Mennyi dió kell hozzá?
    Mintha kenyeret sülnék csak diót gyúrsz a tésztába? Jól néz ki!
    Mert az nagy kincs, fõleg hogy döglõdik a fa az udvarunkon.
    Úgy szoktam, hogy egy marék megpucolt diót, durván, kézzel belemorzsolok a tésztába(1kg liszthez), még keltetés elõtt. Sima kenyér, semmi különbség a készítésnél. Csak a végeredmény más.

  3. #243
    törölt tag -gl
    Guest

    0 Not allowed!
    Ma egy nagyobb patakban fogtam keszegeket, (vagy bodorka)
    Össze jött pár darab, de két probléma is volt vele.
    Az egyik, hogy szabályosan alga íze volt a húsuknak.
    A másik, hogy tele voltak szálkával, amin az irdalás, átsütés csak rontott, mert az eltört szálkákat nehezebb volt a húsból kiszedni.

  4. #244
    Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2015
    Hozzászólások
    182
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

    0 Not allowed!
    ilyen halakat extra sûrûn kell beirdalni, ami 1-2 millimétert jelent. Az kb a késpenge vastagsága (konyhai)
    pepecs munka, de finom alapanyagnál megéri.

  5. #245
    törölt tag -gl
    Guest

    0 Not allowed!
    Úgy próbáltam, de megmaradtak a szálkák. Nem lehet enyhe párolás után egyszerûen lehúzni a húst a szálkákról? Nagyon puha volt.

  6. #246
    Fórum támogató Zacskóbicska's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2013
    Lakhely
    Hungary
    Hozzászólások
    1,250
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    Úgy próbáltam, de megmaradtak a szálkák. Nem lehet enyhe párolás után egyszerûen lehúzni a húst a szálkákról? Nagyon puha volt.

    Normál sûrûségü irdalás mellett áztasd be egy éjszakára 3:1 arányban hígított citromlébe. Másnap jól mosd át vízzel, majd úgy süsd ki. Megoldja a szálka problémádat.

  7. #247
    törölt tag -gl
    Guest

    0 Not allowed!
    Köszi, a sav felpuhítja a szálkákat?
    A mocsár íz ellen valóban jó lehet, ha a halakat megúsztatom egy kicsit tiszta vízben? Esetleg esõvízben "vágás" elõtt pár napig?

  8. #248
    Pityubá
    Guest

    0 Not allowed!
    Jut eszembe a halfasírt. Horgász ismerõsöm mondta a lényeg maradt meg bennem, magam még nem próbáltam.
    Gerincérõl lefilézett halat apró szálkástól ledarálják, fasírt alapanyagokkal összekeverik, pogácsákban kisütik.
    A szálkák olyan rövidre darálódnak, hogy az esetlegesen el nem sültek evés közben nem okoznak problémát.
    Találtam jófajta leírást róla, ha kapok halat ajándékba ki fogom próbálni.


  9. #249
    Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Hozzászólások
    105
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

    0 Not allowed!
    Én (öreg halász/vadászmester nagybátyámtól tanultam) a hasa alját mondjuk egy 2 kg-os ponty esetében kb. ujjnyi(1.5-2 cm) vastagságban levágom és kidobom. Ez az alsó zsíros réteg a felelõs nagymértékben az "iszapíz"-ért.

  10. #250
    Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Hozzászólások
    29,967
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

    0 Not allowed!


    Én ettõl a képtõl valamiért túrógombócra éheztem meg.

A topic keresõszavai:

Posting Permissions

  • Te nem nyithatsz új topicot
  • Te nem szólhatsz hozzá
  • Te nem csatolhatsz fájlokat
  • Te nem szerkesztheted a hozzászólásaid
  •