0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
Lekvár milyen egy ilyen kaptár mézhozama?
Kösz!
Nem értek valamit! Nem értem,hogy egy fórumon miért probléma,ha valaki más,ha a véleménye,felkészülése más utakon halad.Lehet néha baromságok jönnek le a billentyûkrõl.
Na és,akkor mi van?
Sokan köztük Lekvár mondatait szinte iszom,mert sok érték van benne,de nem mindig tapsolok!Na és,akkor mi van? Nem vagyok birka ,hogy bégetve kövessek mindenki akinél van kolomp.Van saját véleményem és kidolgozott tervem stratégiát.
Az én túlélésemet ez fogja szolgálni,mert rám szabták,magamra szabtam!Hiába akarom Lekvár,Morpheus,Alias,doki,Raktáros vagy más bakancsát hordani,vagy nyom,vagy csónak lesz!Mert nem az enyém!
Nos ezeknek hangot is adok,ahogyan Te is.
Mellesleg ugyan azokkal a problémákkal küzdök én is ahol élek ,mint Te.Csak nem írom le,sok mindent nem írok le.
Nekem bejön a szenvedélyed,az igazság érzeted!Csak még a kor bölcsessége hiányzik.Ne úgy értsd,hogy nem vagy okos,hanem még nem vagy bölcs.Nem kell mindig harcolni,tudni kell félreállni az erõsebb elõl vagy szövetséget kötni vele!
Nem kell mindent a világba kürtölni,mert látják,tudják,jegyzik(ezt is amit most leírok). Legyél feddhetetlen,tedd magad rendbe.Fizesd a hitelt ha lesz,a rezsit,járj be dolgozni az Õ szabályaik szerint,mindenképpen kerüld el a rabosítást,az örök bélyeg!
Ha nem jó ahol élsz próbálj váltani,
Éltetjük a királynõt amíg Õ van hatalmon!De "ha meghalt a királynõ,hát éljen a királynõ"
Sosem az elmúlt napokon rágódj,sem a mai napon,válts,ha kell és ne nézz vissza. Köpj egyet,fordulj sarkon és menj onnan.
Ha kell évente,ha kell hetente.Ne ragadj bele egy sikertelen kényelmetlen világba,se kapcsolatba,se állásba,semmibe.Keresd a kiutat,de csendben és csak akkor húzd meg a ravaszt ha biztos a találat.
Szép életet Neked!
| Thumbs Up |
Ez nem veszekedés, csak határozottan védjük az álláspontjainkat!De azóta látom, te is belehúztál! Ne bánd, hogy megnyitottad a topikot. Ezek csak közjátékok, ha nem itt, akkor máshol jönnek elõ.
1800 nm sok mindenre elég. Kísérletezgetésre mindenképp. Én azt ajánlanám ne szántasd fel elsõ körben, csak áss fel egy-két ágyásnyit (pl: 1,5x5m). Idén már úgy se sok mindent tudsz vetni. Egy kis zöldborsó, uborka, zöldbab és nyári retek. Ha sikerül paprika-paradicsom palántát keríteni, még az is belefér. De az aktív gazdálkodók majd bõvítik vagy szûkítik a listát. A biztonság kedvéért a házhoz és ablakhoz lehetõ legközelebb tedd az ágyásokat. Ha a szomszédok már erre a kicsire is rámozdulnak, akkor felesleges nagyban hozzákezdeni. Viszont megszerezheted az elsõ pozitív (vagy negatív) élményeket és eldöntheted, ez-e a te utad?
Ez megtehetõ nagyobb kezdõ befektetés nélkül, csak kézi szerszámokkal.
Ja! Ami most terem a kertben azt mindenképpen használd! Bodzaszörp, csalán- és cickafarkfû tea. De még a pitypang is használható.
Az állattartás végképp nem az én asztalom, de ekkora kertben sok minden megélhet. Baromfi mindenképpen, tyúk a tojásért, gyöngytyúk riasztónak, gúnár biztonsági õrnek. De ez is ráér jövõre és csak szakaszosan. Tavasszal pár elõnevelt csirke ami elkapirgál õszig, közben szépen lassan vándorolnak a lábasba. Õsszel pedig a maradék is levágható, ha télire nem tudsz vagy nem akarsz gondoskodni róluk. Nyulakat is tarthatsz, de azok talán kényesebbek, mint a baromfi.
Nekem errõl az a véleményem, hogy többe kerül a leves, mint a hús. A vadászat úri passzió (bár már megjegyezték, hogy nem csak az urak ûzik), amennyit ráköltesz, abból több vadhúst tudsz venni. Ha az önvédelem is szempont, akkor nem csak a vadhús a nyereség.
A gyümölcsfa nagy és hosszútávú befektetés. Ha most belevágsz 5-6 év, mire termõre fordul. 7-8 év mire visszahozza a facsemete árát. Utána már "ingyen" terem, de most biztos vagy benne, hogy kitartasz ott kb. 10 évig? Nem lebeszélni akarlak róla, csak óvatosságra intelek (majd kapok az orromra a többiektõl)!
Ez ellen építs közösséget! Ja már van közösség, itt ez a fórum. Nagyhangú társaság, de majdcsak kapható pár ember aki ráizgul egy egynapos fizikai munkára és meglátogat! Akkor a szomszédok is látják, nem vagy egyedül, sõt rossz arcú társaság vesz körül.
A zöld-kerítés jó ötlet, ápol és eltakar. Viszont utána is karbantartást igényel. És engedj meg egy csípõsebb megjegyzést, ha már a "fûnyírós-kertészkedés" túl sok neked, akkor hogyan fogsz boldogulni a metszõollóval a gyümölcsösben, kapával a veteményesben és kis-lapáttal a palánta neveldében? Ezért is ajánlottam az 1-2 ágyásos kezdést.
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
akkor rumot mindenbeinkább mint mézet
Ha már önellátás,akkor közösség.
Amit szívesen bevállalok.
Járõrözés a kutyákkal,
a toronyba a távcsöves és a golyószóró kezelése,
portyák,beszerzõ körutak,
Éjjeli õrség,
mosogatás(szép tiszta lesz a kéz)
gyerekek tanítása
vadászat,halászat
Csak ne kelljen egy helyben ülni,mert az megöli a lelkemet.Ezért is nem döntöttem az önellátás mellett és inkább más irányba indítottam el a felkészülést.