0
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Na ez jó..lehet hogy a tök levelén lévõ kis szõrök miatt nem kell nekik? De ez mekkora már, hogy a sivatagos tyúkudvarban van egy full zöld valami, amiben egy csípés sincs
A miértre ugyan még nem kaptam választ, de legalább tudom, hogy nem egy elszigetelt esetrõl van szó
Ui: Lehet hogy a komposzt melegedésével a krumpli ki fog rohadni..a tök úgy tudom bírja az ilyesmit..
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
A tök bírja, a krumpli szerintem nem, gumósként meg sem próbáltam sosem komposztba rakni.
| Thumbs Up |
| Received: 0 Given: 0 |
| Thumbs Up |
| Received: 152 Given: 4 |
Akkor az már nem komposzt, hanem elkomposztálódott cucc.
Szerintem egy próbát mindenképpen megér.
Bár a Nyírségben voltam gyerek, de felénk nem volt szokás a tyúkudvarba ültetni haszon növényeket. Így, sajnos nem tudok érdemben a tárgyhoz hozzászólni. Amikor szabad tartásban 200négyszögölön tartottam a madarakat, akkor mindent lepusztítottak, még a fû se tudott kinõni tõlük, mindig volt köztük egy, aki rögtön lecsippentette a hajtást is. Ha a gyümölcs lehullott, akkor abból sem volt haszon.
Hallottam olyanról, hogy biogazdaságban, csípõs paprikás oldattal lepermetezik a növényeket, hogy az állatok ne nyúljanak hozzá, de még nem próbáltam.
| Thumbs Up |
| Received: 1 Given: 0 |
Én próbáltam. A jó erõs paprika magházait év közben elteszem, aztán étolajjal kiextrahálom belõlük a kapszaicint. Az õsz végén megpermetezem, vagy lekenem ezzel a szmetyivel a féltve õrzött növények kérgét, szárát. Nem bántják az õzek és a nyulak, hatékony. (Az utóbbi években elhanyagoltam, mert egyre lustább leszek. De találtam ideológiát erre is, így ellenõrzöm a vadak memóriáját. Örömmel jelenthetem, van nekik.)
2015-06-07 19.52.58-1.jpg2015-06-07 19.52.12-2.jpg2015-06-07 19.51.44-3.jpg2015-06-07 19.52.40-4.jpg
A legkorábbi borsó vetésem.
Lemaradt, hogy növénytársításban mûködik a dolog. A sövény meggy és szeder, mellette sor csicsóka, közte kisvárdai napraforgó támasztéknak. Segítik egymást.
A legnagyobb (Zsuzsi) borsó elérte az 1m magasságot, a Calvedon csodája a 90cm-t. Kordonos neveléssel.
Last edited by Törölt_fórumtag2; 06-07-2015 at 06:21 PM.