Oldala 17 of 40 ElsõElsõ ... 7151617181927 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 161 to 170 of 395

Topic: PC szervíz

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2015
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mmilan21 Hozzászólás megtekintése
    A Zone Alarm tûzfal nem kompatibilis vele. A Windows bili tûzfalából nem kérek.
    Ezzel leginkább az a probléma, hogy amíg a ZoneAlarm megfogna néhány "gyári" szivárogtató alkalmazást is, a Windows saját tûzfala vígan kienged mindent, még a nem gyári adatlopást is.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Megmondjam hogy miért érdekes ez? Mivel ha az adatgyûjtést állami szinten korlátozzák, akkor ez egy így jó kiskapu. Az állam nem gyûjt adatot senkirõl, épp csak megkapja a szolgáltatóktól csak úgy. Hiszen benne van a szerzõdésben hogy 3. személynek kiadható, ami lehet reklámcég, de maga az állam is. Persze lehet hogy nem így van, de az a helyzet hogy teljesen ésszerû a dolog.
    Hivatalosan szerzõdésben vannak a nagy cégek állambácsival, hogy kötelezõ átadniuk az adatokat:
    https://en.wikipedia.org/wiki/PRISM_...nce_program%29

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Erdõlelke-íjszelleme Hozzászólás megtekintése
    Ezzel leginkább az a probléma, hogy amíg a ZoneAlarm megfogna néhány "gyári" szivárogtató alkalmazást is, a Windows saját tûzfala vígan kienged mindent, még a nem gyári adatlopást is.
    A Windows tûzfal eddig csak a COD4-et és Firefoxot blokkolta nálam, amíg 5 évvel ezelõttig használtam.

Pontosabban van már egy Winsows 10 kompatibilis verzió a ZoneAlarmból, de valamiért nem jött be a letöltõ oldala.
    Máshol egyenlõre még nincs fenn.

Napi szinten nem használom az új rendszert, csak fenn van a másik partíción.

Egyszer még neki állok tovább herélni, hogy kezesebb bárány legyen biztonság terén.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,104
    Given: 1,121

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Erdõlelke-íjszelleme Hozzászólás megtekintése
    Hivatalosan szerzõdésben vannak a nagy cégek állambácsival, hogy kötelezõ átadniuk az adatokat:
    https://en.wikipedia.org/wiki/PRISM_...nce_program%29
    Tudom, és az automatikus, rendszerbe épített feltöltés és megosztás nagyon meg is könnyíti a dolgot.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mzperiksz Hozzászólás megtekintése
    Nah, pont errõl beszéltem (Az is igaz hogy a programozók/üzemeltetõk nagy részének fogalma sincs az optimalizálásról, és a "rendszert" szidják ha lassú vagy sérülékeny)

Csak hogy azok is értsék akiknek lövésük sincs a témáról és ne szopjál be azonnal:
    Szerinted a gúgli alatt mekkora "adatbázis" van?
    Big data sql mond valamit?
    Utolsó közjáték, mert már párszor elgondoltam, hogy nem állok le a fajtáddal kommunikálni:
    Nem, nem pont errõl beszéltél.
    Sõt.
    Még csak nem is olvastad, amit írtam. Vagy olvastad, csak nem érted. Mindegy is. Elõnyök és hátrányok rész. Nem mintha másodszorra értenéd.

Amúgy mond valamit. Fõleg azt, hogy az összes felügyelt adathoz képest a saját adatbázisuk töredék-méretû, ha csak simán a keresõjüket nézem. Indexelnek, szöveges fájlban tárolnak adatokat. Nem a mennyiség számít ott, hanem a kapcsolati hálózat. De gondolom ezt tudod te is.
    Lényeg a lényeg, a rendszer lassú és sérülékeny, mert ilyenre csinálták, és mert k.rva nagy hájppal elõadják, hogy olyasmire is tökéletes, amire nem. Elõnyök, hátrányok. Nem az optimalizálással van a baj a dolgok felénél. Csak ezt a legkényelmesebb mondani.

Senior Member mzperiksz's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    May 2014
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Utolsó közjáték, mert már párszor elgondoltam, hogy nem állok le a fajtáddal kommunikálni:
    Nem, nem pont errõl beszéltél.
    Sõt.
    Még csak nem is olvastad, amit írtam. Vagy olvastad, csak nem érted. Mindegy is. Elõnyök és hátrányok rész. Nem mintha másodszorra értenéd.

Amúgy mond valamit. Fõleg azt, hogy az összes felügyelt adathoz képest a saját adatbázisuk töredék-méretû, ha csak simán a keresõjüket nézem. Indexelnek, szöveges fájlban tárolnak adatokat. Nem a mennyiség számít ott, hanem a kapcsolati hálózat. De gondolom ezt tudod te is.
    Lényeg a lényeg, a rendszer lassú és sérülékeny, mert ilyenre csinálták, és mert k.rva nagy hájppal elõadják, hogy olyasmire is tökéletes, amire nem. Elõnyök, hátrányok. Nem az optimalizálással van a baj a dolgok felénél. Csak ezt a legkényelmesebb mondani.
    Ezt írtad, és hazugnak neveztél:
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Ez nem igaz.
    Ekkora adatbázisból már maguk a keresési feltételek pontos megadása miatt sem tudnál semmit produkálni 2-3 másodperc alatt. Ha teljesen elkülönítve vannak tárolva az egyes leszûrt adatok, majdnem, mintha külön adatbázisok lennének, akkor talán, talán a megfelelõ vas birtokában tényleg megközelíthetõ a pár perces keresési eredmény.
    Bár tényleg jól hangzik, elismerem. Akinek lövése nincs a témáról, az nyilván be is szopja azonnal
    Miattam ne törd magad, nem kell.
    Én meg napi szinten babusgatom a rendszert ami tudja az általam állított paramétereket.
    Részemrõl a téma lezárva, nincs kedvem önjelölt "szakértõk" miatt koptatni a billentyûzetet
    A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtájékoztatót vagy kérdezze meg kezelõorvosát, gyógyszerészét!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Már megint mi történt a Youtube-al? Valamit változtattak rajta és úgy néz ki a lejátszó mint egy rakás sz.r.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A Google Chrome könyvtárában 3,5 GB tmp fájl volt. Gondoltam megszabadulok mindtõl, mi a fenének az a sok szemét oda. Tényleg nem lett baja tõle a Chrome-nak, kivéve hogy belassult egy kicsit. Ha beírok egy linket, megnyílik az oldal, de aztán 5-8 másodpercig nem lehet azzal az oldallal semmit csinálni. Se a csúszka nem megy, se a linkek nem mûködnek.

Megoldottam. Nem én voltam a hülye és nem is töröltem le semmi szükséges fájlt. Egyszerûen pár napja feltettem egy videóletöltõ App-ot és az lassította be a böngészõt. Lekapcsoltam, most már gyors.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez meg megint mi a fene?

2 napja ez jelenik meg ha nem jön be egy weboldal. Mások is panaszkodnak rá. Mi ez? Milyen Cloudflare? Miért megy az egész Internet keresztül felhõ szervereken? Eddig nem ment. 2 napja van ilyen. Az Internet belassult és mostantól nem sima oldal jön be, hogy nem érhetõ el a weboldal, hanem ilyen felhõs hiba-oldal van. Ma többször is találkoztam ezzel a hibaoldallal, többnyire Chicago-i felhõt írt ki. (Ez a lenti példa San Jose-i.)

Mi lehet a nagy terv? Hogy aki nem akar felhõt, az is kap? Méghozzá úgy, hogy bárki, bárhol, bármikor használja az Internetet, akkor keresztül megy az adattárolón, ahol nyoma marad mindennek amit tesz? Vagy mi lesz ebbõl?

Elég büdös ez így és persze mindig érdemes a legrosszabbra gondolni, mert általában az az igaz.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    May 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A Cloudflare a legnagyobb CDN (content delivery network) felhõ szolgáltató. Elméletileg az eredeti webtárhely (hosting) egyéni bérlõje fizet elõ rá, hogy a weboldalának a tartalmát az egész világon gyorsabban elérhetõvé tegye. (Az is lehet, hogy a hosting server üzemeltetõje fizet elõ CDN-re/felhõre és tovább számlázza a bérlõknek.)
    A képernyõfotón azt mutatja, hogy a cloudflare mûködik, de az eredeti tartalom-szerver nem. A saját tapasztalatom, hogy ez fordítva szokott lenni (volt, hogy elõfizettem, beállítottam, egyszer csak jött a hibaüzenet, nyomkodtam a live version gombot is, néha ment, néha semmi, rápróbáltam egy másik domainen, ami ugyanarra a tárhelyre mutatott közvetlenül, és az simán, azonnal hozta).
    Elméletileg jó lehet arra is, hogy minden tevékenységet naplózzon a hosting szolgáltatótól függetlenül is.