Oldala 134 of 162 ElsõElsõ ... 3484124132133134135136144 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,331 to 1,340 of 1620

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    Linkeld be légyszíves melyik napelemes töltõt vetted, had vizitáljuk meg.
    Én nemrég készítettem, FB Túléléstárban írtam róla, viszi az 1 Ampert.
    Egy egyszerû fémkeretes napelem volt usb csatlakozóval amit eredetileg rendeltem. Az direktben töltötte volna az eszközöket.
    Még a nyáron rendeltem meg, de kifogyott a készlet és újat már nem kaptak, ezért egy hasonló eszközt küldenek majd helyette.
    Miután megjött, akkor leírom a típusát és a linket. Lehet hogy már holnap.

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up
    Received: 1

0 Not allowed!
    20150910_140802.jpg

GYERMEKESEKNEK!

Még nincs teljesen kész. Kap még egy postáslábtámaszt. Hiányzik róla a hátizsák és a kormányt lecserélem.
    Ma már gurultam vele terepen, lejtõn szédületes! :-)
    Kutyát is köthetsz elé. Elég ha segít a cuccot feltolni.
    Öt voltos töltés is lesz az agydinamóról...

Hétvégén már tesztelem, teljes málhával, gyerekkel és egy hátamra kötött "ásóval".
    Utánna változtatok.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mmilan21 Hozzászólás megtekintése
    Egy egyszerû fémkeretes napelem volt usb csatlakozóval amit eredetileg rendeltem. Az direktben töltötte volna az eszközöket.
    Még a nyáron rendeltem meg, de kifogyott a készlet és újat már nem kaptak, ezért egy hasonló eszközt küldenek majd helyette.
    Miután megjött, akkor leírom a típusát és a linket. Lehet hogy már holnap.
    Értem, és az ára ?

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Pityubá Hozzászólás megtekintése
    Értem, és az ára ?
    Marad az eredeti 9000 Ft szállítással együtt.

D - törölt tag
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Morpheus Hozzászólás megtekintése
    20150910_140802.jpg

GYERMEKESEKNEK!

Még nincs teljesen kész. Kap még egy postáslábtámaszt. Hiányzik róla a hátizsák és a kormányt lecserélem.
    Ma már gurultam vele terepen, lejtõn szédületes! :-)
    Kutyát is köthetsz elé. Elég ha segít a cuccot feltolni.
    Öt voltos töltés is lesz az agydinamóról...

Hétvégén már tesztelem, teljes málhával, gyerekkel és egy hátamra kötött "ásóval".
    Utánna változtatok.
    Szép!De pár tízezer málházott kilométer után,engedd meg ,hogy pár észrevételt tegyek!
    Jó szándékból!
    Mindenképpen szerelj sárvédõt,különben ez a gumi fõleg.össze fog titeket csapni vízzel,sárral,porral,még aszfalton is.
    Túl magas és egyben túl alacsony a lábtartó!Túl magas,mert rollernál minél magasabban van,a támasztó lábat annál jobban igénybe veszi.Túl alacsony,mert egy útpadkánál vagy bakhátnál felakad.
    Az elsõ féket le is veheted,nincs rá szükség,nem fogsz olyan tempóval menni.
    A kormány kiképzése sem rollerhez,sem kerékpárhoz nem alkalmas.Egyenes kormányt tegyél,váll szélességeben és alacsonyabbra,mivel nem kerékpár,nem írok a jó túra kerékpár kormányról.
    Nem lesz kényelmes a gyermeknek,mert minden elrugaszkodáskor hátra.majd elõre fog mozdulni ,egy idõ után hányingere lesz ,megfájdul a nyaka és a feje.
    Az elsõ kereknél ne málházz sokat.A kerékpárok instabillá válnak minél több súly van elöl.Nehezen lesz kormányozható és kifordulásra hajlamos lesz a verda.
    Az elsõ teleszkópot rögzítsd vagy másik ,fix villát tegyél,mert pumpálni fog.
    De hát úgyis meglátjátok a teszten.
    Egy túra kerékpár használhatóbb! Szerintem!

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Köszönöm az észrevételeket!

Ez egy eredeti terep roller koppintása minimális változtatással.
    Az eredeti ára szlovákiából 120.000-Ft. Az ittenit még nem tudom, a közösségünk tagja építette, tehát nekem ingyen volt.

Doom!
    Köszönöm az észrevételeket, sok jó van közötte, de ez egy kiforrott tipus, kereskedelemben kapható.
    A kormány valóban nem eredeti és valóban több, mint szar. Az eredetin enyhén ívelt. Nem ezt kértem és le is cserélem. Most nem magyarázom el az építõ ötletét, szándékát, mert nem vált be.

Az eredetin van mûanyag sárvédõ, még nem raktam fel, hátha heggeszteni kell valamit.

Az elsõ teló fixálása hülyeség, mintahogy a fék levétele is. A lökdösés pedig nem rángatja a gyereket.

De jöjjön a mai teszt:

A juhokért kellett a picsába felmásznom a hegytetõre. A scootert vízszintesen hajtottam lábbal az úton. A sebesség kellemes meglepetés, szépen lehet haladni. A magasság miatt így ötven évesen már kicsit kellemetlen hajtani, mert a fenn lévõ láb jobban be van hajtva, mint ahogy kellemes.

Hozzá tartozik, hogy elég nyomorék vagyok. Tavaly tört a lábam, roppant a gerincem és pár napja járni se tudtam egy térdsérüléstõl. Két napig feküdtem, borogattam, most erõsen sántítok.

Szóval hegymenetbe már toltam...
    A végén erõsen sántikálva, lihegve értem fel, idõnként jó volt megállni, rátámaszkodni.

A juhok a tarlóhántásos területen legeltek...
    Aki nem tudja milyen a tarlóhántás: a learatott gabona tarlóját 10-15cm mélyen megtárcsázzák. Ek kifordítja a földet, de nem annyira, mint a szántás.

A hegytetõn a juhokkal sétáltam egy ideig lefelé, majd szokás szerint beelõztek és elhúztak. A scootert toltam, nem volt nehéz, kellemes séta volt a rögökön. Még jól is jött a támaszték a meg-meg bicsakló bokának.

A juhok elhúztak, így felálltam a szerkezetre és lerongyoltam utánnuk.
    Olyan nagy sebességet értem el, hogy beértem a juhokat, pedig bírnak futni rendesen. :-)
    A járgány a rögökön átszáguldott, nem zötyögött, végig biztonságban éreztem magam.
    A két fékre erõsen szükségem volt a megállásnál.
    A szokásos rám aggatott felszerelésem nem potyogott le.
    Összességében: Ezen a tarlón rohadt szar gyalogolni, utálom, a lábam sokszor megbicsaklik a rögökön. Lefelé néha még rosszabb, mint fel. Most rohadt jó volt és ráadásul gyors a lejövetel.

Este a járgányt megmutattam egyik tagunknak, aki versenykerékpáros, most jött valami Mátra ralliról. Kipróbálta és elmondta, hogy szerinte valóban megfelelõbb arra a célra, amire használni akarom mint egy kerékpár. A teher TOLÁSRA, sokkal jobb, fõként a méretek és súlypont miatt.

Holnap következik a gyerkõc próba, vasárnap a túra. :-)

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ja, mégvalami!
    Aki ezen a terepen utánnam jön bicajjal, ugyan ilyen sebességgel, annak adok egy demizson pálinkát!

MPF támogató Mizu's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Morpheus Hozzászólás megtekintése
    Kéretik errõl adni folyamatosan infót! Nagyon köszönnénk még több fotókat.
    Kitudja világvége után talán hasznát is vesszük. Elsõ rálátásra ígéretes és a kétkedõknek: sokkal több mint a semmi!

Kiegészítés:
    Kapható biciklihez vonóhorog fej és kiskocsira szerelhetõ vonóhorog...
    Csak ötletként...
    Last edited by Mizu; 09-12-2015 at 10:57 AM.
    http://dhwf.daisypath.com/fKbkp2.png

Minden és mindenki jó valamire ! Más nem, elrettentõ példának !
    http://index.hu/tudomany/2014/03/17/...n_a_vilagvege/

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ma megjártuk a Mátrát, Parádfûrdõ, Ilona völgy, Ilona vízesés...
    Nyakigérõ sár, bõvizû patak, kövek, kidõlt fák, stb.
    17 kg gyerek, 13 kg cucc.
    Jól vizsgázott.
    Menetidõ felfelé tolva: kb ugyanaz, mint málhát cipelve.
    Lefelé: kb harmada, fele. A párom gyalogosan málha nélkül jött és rávertük a táv felét. :-)
    Van videó, kép, lesz beszámoló, de holnap indulok felvidékre, oda is viszem. Most pihenek.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!