Oldala 49 of 62 ElsõElsõ ... 39474849505159 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 481 to 490 of 615

Topic: BOB (Bug Out Bag)

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 145
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló doki Hozzászólás megtekintése
    Nyilván nem a hivatásos katonáktól/kommandósoktól/triatlonosoktól/Morpheustól stb. kérdezem, inkább az átlagos punnyadékoktól, de próbáltatok már BOB-al, (vagy plusz 12-15 kilóval a háton, kézben) túrabakancsban futni? Most próbáltam ki, siralmasan pár száz méter után át kellett váltsak sétára...
    Szerencse, hogy nem lett izületi/szalag sérülésed...
    Erre edzeni kell.(nekem sem menne.)
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

D - törölt tag
    Guest

0 Not allowed!
    Nyilván nem a hivatásos katonáktól/kommandósoktól/triatlonosoktól/Morpheustól stb. kérdezem, inkább az átlagos punnyadékoktól, de próbáltatok már BOB-al, (vagy plusz 12-15 kilóval a háton, kézben) túrabakancsban futni? Most próbáltam ki, siralmasan pár száz méter után át kellett váltsak sétára...
    Ami teljesen természetes dolog!Az említett supermenek sem futkosnak a málhazsákban,legalábbis én voltam katona,de nem volt megkövetelve 15 kilóval futni.A seal-nál sincs megkövetelve.Folyamatos tempós menetelés a követelmény.

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Elképesztõ!
    Új kategória lettem...:-) :-) :-)

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló londonercsecse Hozzászólás megtekintése
    Azért ezen jót mosolyogtam. Ebbõl látszik, hogy sokan nem túlélni, hanem mások nyakán akarnak élni - legalábbis addig amíg nem találnak munkát(persze Európában így is nagy a munkanélküliség és hogy hoznának létre újabb 1-2 millió munkahelyet?).

Hajzselé fontosabb a víznél - hogyne

Gyógyszerek - oké
    telefon - oké (de valószínûleg nem tudják a magyar mentõk számát sem )
    pénz - oké
    élelmiszer - oké

A legfontosabbról megfeledkezett az összes tojáshéjas hátsójú áll "túlélõ" - A VÍZRÕL
    Hogy lehet víz vagy legalábbis 1 db vízzel megtölthetõ 1l-es kulacs/pet palack nélkül elindulni??? Nóórmáális??
    Vízszûrõrõl már nem is ábrándozok, de egy faszenes szûrés elég kézenfekvõ és ingyen van a tábortûz maradékából, pet palackot meg sok helyen találnak hozzá.

Senior Member suuperbus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    mmilan21,

Azt hiszem nagyon szégyellném magam, ha valaha arra vetemednék, hogy háborús menekülteket nevessek ki...

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,106
    Given: 1,124

0 Not allowed!
    Hogy melyik mennyire menekült, azt szerintem itt nem tudjuk eldönteni. Az biztos hogy se a vizet, se az élelmet nem becsülik. (Amit én egyszerûen nem tudok megérteni.)

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló suuperbus Hozzászólás megtekintése
    mmilan21,

Azt hiszem nagyon szégyellném magam, ha valaha arra vetemednék, hogy háborús menekülteket nevessek ki...
    Akik tényleg háború elõl menekülnek azok tudják mi az hogy nélkülözés és nem pazarolnak! Az átlag magyar ember is tudja hogy mi az hogy nélkülözés - én is.
    A cikk tartalmára reagáltam és nem általánosítottam.

Szerinted mennyire elõre látó gondolkodásra utal, ha valaki olyan dolgot mint pl. hajzselét hoz magával a menekülõ zsákjában egy létfontosságú eszköz helyett?

Senior Member Buckalako's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Hogy melyik mennyire menekült, azt szerintem itt nem tudjuk eldönteni. Az biztos hogy se a vizet, se az élelmet nem becsülik. (Amit én egyszerûen nem tudok megérteni.)
    Szerintem aki idáig eljön több békés országon keresztül, az már egy ideje nem menekül, hanem a jólétet keresi.
    --
    Fegyver az, amit annak használsz.

Senior Member suuperbus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Aug 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló mmilan21 Hozzászólás megtekintése
    Akik tényleg háború elõl menekülnek azok tudják mi az hogy nélkülözés és nem pazarolnak! Az átlag magyar ember is tudja hogy mi az hogy nélkülözés - én is.
    A cikk tartalmára reagáltam és nem általánosítottam.

Szerinted mennyire elõre látó gondolkodásra utal, ha valaki olyan dolgot mint pl. hajzselét hoz magával a menekülõ zsákjában egy létfontosságú eszköz helyett?
    Ha nem általánosítasz akkor természetesen rendben van. Nyilván a hajzselé a legfeleslegesebb dolog amit el tudok képzelni, de menekülõknél tipikus, hogy felesleges dolgokat is hurcolásznak. Nem a mi dolgunk eldönteni, hogy ki a menekült és ki nem. A Nemzetközi Menekültügyi Bizottság szerint a cikkben szereplõk menekültek. Ez egy jogi kategória, lehet rajta vitatkozni, de az egyszerûség kedvéért fogadjuk el a szakértõk minõsítését.

A felszerelésre visszatérve a valóság azt mutatja, hogy sok cuccal indulnak és minimalista felszereléssel érkeznek. Ez a valóság. A teljesen felszerelt BOB pedig inkább a békeidõben mondjuk egy tornádó elõl menekülõ amerikaiakra jellemzõ.

Egyébként érdekelne a reakció, ha egy katonai hátizsákos, baltás-késes, katonai fejadaggal, EÜ csomaggal, gyalásóval, sátorlappal, tûzgyújtóval felszerelt szír férfi feltûnne a határon és elmesélné, hogy helló én csak prepper vagyok, félre ne értsétek barátaim....
    Last edited by suuperbus; 09-12-2015 at 06:27 PM.