Oldala 17 of 18 ElsõElsõ ... 715161718 UtolsóUtolsó
Eredmény 161 to 170 of 173

Topic: Hogyan kezdjünk hozzá ?

Senior Member Lekvár's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló csigasütõ Hozzászólás megtekintése
    Kedves Haven!

Hadd tereljem vissza a szót az eredeti felvetésedre, mert olvasva a hozzászólásokat "kutyául" félresiklott a beszélgetés. Sajnos ismerem a helyzetedet, igaz, nekem a tágabb családban és a barátnõimmel voltak hasonló problémáim. Azt a konklúziót vontam le végül, hogy a gyõzködésnek semmi értelme. Olyan ez, mint meggyõzni valakit arról, hogy van Isten. Lehetetlen, mert nincs rá bizonyíték, csak jelekbõl lehet következtetni rá. Na pont ilyen a közelgõ összeomlás is. Vagy "lát" valaki, vagy nem. Vagy akarja látni és tudni, vagy nem akarja. Biztosan Te is észrevetted, hogy a jelenlegi világ - többek között - a kényelem imádatáról szól: testi lelki és szellemi értelemben egyaránt. A testirõl nincs mit beszélni, egyértelmû. A lelki lustaság oda vezet, hogy kíméljük magunkat minden megrázkódtatástól; inkább tagadom a tényeket, nehogy "megijedjek" vagy féljek, vagy ki kelljen zökkennem a hétköznapok mókuskerekébõl. A szellemi lustaság megakadályoz abban, hogy érdeklõdjem, olvassak, utánanézzek, hogy mi is történik körülöttem, illetve hogy mit is lenne célszerû tennem, ha ez és ez bekövetkezik. Tudni és tervezni kellene, és erre nincs kapacitás. Természetesen ezt általánosságban írtam, a tapasztalat mondatja ezt velem, és nem a párodra értettem, akit nem is ismerek.
    Szóval én úgy gondolom, hogy nem kell "elõadni", hogy mostantól felkészülés van. Van egy kedves barátunk, akinek a párja még nem támogatja a felkészülésben, ez azért õt nem akadályozza abban, hogy tûréshatáron belül tegye, amit jónak lát. Gondolom, neked is van egy kis mozgástered amiben szabadon mozoghatsz... Csak lassan, nem kell hirtelen nagyokat változtatni, így neked is lesz idõd és lehetõséged korrigálni, ha nem jó az irány. Mert tudjuk, hogy jön a változás, csak azt nem tudjuk, hogy mikor, és milyen formában.
    Köszönöm, hogy meghallgattál!

Valóban "elkutyálkodtuk" a topicot.

Tehát: visszatérve a TÉMÁHOZ...
    Last edited by Lekvár; 04-26-2015 at 03:46 PM. Indoklás: Kihagyás
    Én nem piszkálnám az oroszokat!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Jó gondolatokat írtál le, köszönöm! Marad a step by step politika...

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 65
    Given: 8

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló haven Hozzászólás megtekintése
    Jó gondolatokat írtál le, köszönöm! Marad a step by step politika...
    Vagy próbáld meg olyan dolgokkal magad mellé állítani ami Õt is érdekli, és Te úgy gondolod segít a felkészülésben vagy a késõbbi szar helyzetbenvan egy olyan tudása ami jól jön. Nálunk a párom pl. nagyon szeret kertészkedni, ezért én mindent megteremtek ahhoz, hogy ezt jó kedvvel csinálja, és ugye nem kell mondani, hogy ez milyen hasznos, és még a többirõl nem is beszéltem. Egyébként ahogy irták elõttem, ha nem megy más kárára a dolog észre sem fogja venni, hogy neked milyen "hobbid" van. Remélem minden jól alakul.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2015
    Lakhely
    Budapest határában megbúvó kisvárosban
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Én nagyon egyszerûen adtam be a páromnak, hogy mostantól felkészülés van: elmondtam, mit gondolok az elmúlt napok /hetek eseményeirõl ( pl. Párizs), és azt is elmondtam, hogy kötelességünk mindent megtenni azért, hogy egy esetleges kijárási tilalom esetén is legyen mihez nyúlni. Vagy, ha beüt a gebasz, akkor tudjunk lépni. Fegyverviselési engedéllyel mindketten rendelkezünk, és arról is két mondatban sikerült meggyõznöm, hogy biztonságban érezném magam, és a családom, ha lenne itthon valami lõfegyver.

Mázlista vagyok, kamasz fiam abszolút támogat, és a legkisebbem is érti mit miért teszek, mai beszélgetésünk után, azt mondta, ezentúl minden pénzt, amit kap, félreteszi, de nem játékra, hanem, hogy a saját BOB-ját összetudja állítani.

Most azon pörög az agyam, hogy mit kell, és mennyi idõ alatt összeszedni, elvégezni. Mindenképp összeállítok ezekrõl egy listát. Én egyébként még korábbra, kb 2017-re tennék egy voksot, SHTF-re, de elképzelhetõnek tartom egy éven belülre is.... nem tudom, ahogy körül nézek, nem túl sok jót látok, és nem tól sok reményre adó okot....Persze, az ember amíg él remél.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    Igazából mind hasznos dolog amit veszel, úgyhogy azt nem lehet mondani hogy kidobott pénz lenne. Nálam is az van, hogy amit megveszek az hasznos, ha meg valamit esetleg nem használok, továbbadom egy kis haszonnal úgyhogy mindenképpen jó dolog. Nincs túl sok ellenérv a prepperkedésre. Talán ha lakásban van valaki ami van vagy 40 négyzetméter, az gond lehet, de ha hely van, akkor szerintem nincs gond.

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló szerafine Hozzászólás megtekintése
    Én nagyon egyszerûen adtam be a páromnak, hogy mostantól felkészülés van: elmondtam, mit gondolok az elmúlt napok /hetek eseményeirõl ( pl. Párizs), és azt is elmondtam, hogy kötelességünk mindent megtenni azért, hogy egy esetleges kijárási tilalom esetén is legyen mihez nyúlni. Vagy, ha beüt a gebasz, akkor tudjunk lépni. Fegyverviselési engedéllyel mindketten rendelkezünk, és arról is két mondatban sikerült meggyõznöm, hogy biztonságban érezném magam, és a családom, ha lenne itthon valami lõfegyver.

Mázlista vagyok, kamasz fiam abszolút támogat, és a legkisebbem is érti mit miért teszek, mai beszélgetésünk után, azt mondta, ezentúl minden pénzt, amit kap, félreteszi, de nem játékra, hanem, hogy a saját BOB-ját összetudja állítani.

Most azon pörög az agyam, hogy mit kell, és mennyi idõ alatt összeszedni, elvégezni. Mindenképp összeállítok ezekrõl egy listát. Én egyébként még korábbra, kb 2017-re tennék egy voksot, SHTF-re, de elképzelhetõnek tartom egy éven belülre is.... nem tudom, ahogy körül nézek, nem túl sok jót látok, és nem tól sok reményre adó okot....Persze, az ember amíg él remél.
    pár gondolat hozzá. városi gyerekek vagyunk tehát más a megközelítés bizonyos dolgokban.
    Fegyverviselési engedéllyel mindketten rendelkezünk

fegyverviselési eng. csak rendõrök v. fegyveres testület tagjainak van. nagyon nagy elõny használjátok ki és az esetleges infokat amihez elõbb juttok hozzá mint az átlag.
    nálunk könnyen ment egy része mert a nejem is támogatta a kaja tárolást ezért kb 60 kg rizs és kb. 150 konzerv ( vegyesen ) az alap készlet. ezeket használjuk is de mindig hozzá pótolunk vagy bõvítjük olyannal ami bejött.
    eü csomagokat és gyógyszert szintén nem kell magyarázni neki.
    a többi cucc a praktikussága és használhatósága lévén gyõzte meg õt. mivel nem tegnap kezdtem mi más rendszer kezdtünk el. minden hónapban valamivel foglalkozunk.
    pl: egy hónapig eü. gyógyszerek hatása kiváltása mivel lehet helyettesíteni. sebkötözések, vágás, égés, törés esetén eltérõen.
    növénytermesztés egy esetleges lehetõsége. szobában paradicsom és paprika palántát neveltünk sikeresen. nejem vidéki így ezt csak nekem kell tanulni.
    térképészet lévén itt születtem és dolgo-tam-zom extrém helyismeretem van. tanítom õket a városi helyzetekre mit hol talál mire figyeljen. átjárható épületek, hol talál vizet, égtájak mikor hol van árnyék hol van sötét, stb.
    tûzoltás. több poroltó készülék és rászántam egyet hogy gyakoroljanak ( parkban kis tûzet oltottak )
    önvédelem sajnos gázspray, és most légpisztoly amivel a lövészet alapjait lehet elsajátítani. játékos forma célok leszedése jutalmat érdemel. gyerek és nejem is lelkes élvezik és hajtja õket hogy sikerüljön a feladat.
    végezetül: írj listát mire van szükséged. olvasd át kétszer-háromszor majd a harmadát húzd ki mert felesleges. rendeld meg a kinaiaktól amit lehet ( aliexpress ) a többit kutasd fel fogd meg nézd meg. fogsz olyan dolgokat venni aminél késõbb rájössz hogy nem jó. dobd ki mindenki járt így lépj tovább gondold újra. most tudsz kísérletezni tesztelni mert gabasz után az életeddel fizethetsz.
    kérdezz kérdezz kérdezz. topicomban látsz képeket kérdések-válaszok a neve.

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Csatlakozva Feri "városi"vonalához....
    Ha ma kezdi valaki három gyermekkel,tehát öt fõvel,figyelembe kell venni az alábbi dolgokat.
    -titokban kell tartani, szomszédok ,barátok,barátnõk elõtt,hogy itt felhalmozás,felkészülés van (a karácsonyi mozgolódás,jó fedõ tevékenység)
    -Az öt fõ minimális igénye (elzárkózás idején) egy napra,30 kg.Amit haza kell cipelni és tárolni.Ásványvizet kiválthatja,ha üres kannákat visz haza és abban tárolja a vizet.
    30 kg? 25 liter víz,élelem,nasi,nasi,nasi(az unalom lesz a legnagyobb ellenség),gyertyák,elemek,energia források,fõzni melegíteni,pelenka,tartalék ruha,alsó(ha mostok,az több víz)
    -élelem.Vagy nagy energia igényû alap élelmet tároltok,amit fõzni kell+ energia forrás(gázpalack),vagy az elkészítéshez kis energia igényû kész ételeket.
    -ezen kívül ami fontos!
    Kisrádió,gázmaszkok,takarók.Önvédelmi eszközök.Alternatív menekülési útvonal.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    Szerintem a legalapabb dolgokkal érdemes kezdeni. Étel, ivóvíz. Víztisztító. BOB kellékek, egészségügyi pakk sérülések, betegségek ellen.

Aztán lehet az egyre bonyolultabb dolgokat beszerezni, anyagiaktól függõen.

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    nekem 3 gázpalack van a pincében kb. 6 hétre elég egy palack normál használatnál ( lehet spórolni is )
    mécses ikea 100 db 600 ft. kb 3-4 órát világit,
    500 gb zene - 500 gb film, társasjátékok,
    2000 ft a 20-25 literes csapos mûanyag kanna csapviz bele és sötét hüvös helyen birja

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 5

0 Not allowed!
    Milyen gáztûzhelyed van ? Most akarok beszerezni egyet , mert nem vezettetem be a gázt horror áron ....
    Idézet Eredeti hozzászóló astonferi Hozzászólás megtekintése
    nekem 3 gázpalack van a pincében kb. 6 hétre elég egy palack normál használatnál ( lehet spórolni is )
    mécses ikea 100 db 600 ft. kb 3-4 órát világit,
    500 gb zene - 500 gb film, társasjátékok,
    2000 ft a 20-25 literes csapos mûanyag kanna csapviz bele és sötét hüvös helyen birja

A topic keresõszavai: